Social Media
Light
Dark

Tesla valmistautuu täydelliseen itseohjautuvaan käyttöönottoon Kiinassa

Tesla Prepares for Full Self-Driving Rollout in China

Tesla on edistynyt merkittävästi täysimittaisen itseajoteknologiansa (FSD) lanseeraamisessa Kiinassa. Tämä toimenpide voi mahdollisesti muuttaa autonomisen ajamisen maisemaa yhdellä maailman suurimmista automarkkinoista. Tuoreen raportin mukaan Tesla valmistautuu aktiivisesti rekisteröimään FSD-järjestelmänsä Kiinan viranomaisille, mikä on tärkeä askel kohti kehittyneen kuljettajaa avustavan toiminnon käyttöönottoa myöhemmin tänä vuonna.

Rekisteröinti viranomaisille

Kolme tilannetta tuntevaa henkilöä ilmoitti, että Tesla haluaa saada FSD-järjestelmän sertifioiduksi Kiinan viranomaisilta. Tämä vaihe on ratkaisevan tärkeä Teslan suunnitelmille käynnistää kehittynyt kuljettajaa avustava järjestelmä Kiinassa myöhemmin tänä vuonna. Sisäpiiriläisten mukaan Tesla harkitsee FSD:n tilaamista Kiinassa.

Jos rekisteröinti onnistuu, Teslan työntekijät alkavat testata FSD:tä Kiinan yleisillä teillä. Tämä vaihe on kriittinen, jotta voidaan varmistaa järjestelmän suorituskyky ja turvallisuus todellisissa tilanteissa. Tesla tarjoaa nyt Kiinassa vain Basic- ja Enhanced Autopilot -järjestelmiä.


Nykyiset Autopilot-vaihtoehdot

Tesla tarjoaa tällä hetkellä Kiinassa kaksi versiota Autopilot-järjestelmästään: Basic Autopilot ja Enhanced Autopilot. Nämä järjestelmät tarjoavat eritasoisia kuljettajan apujärjestelmiä, joiden tarkoituksena on parantaa sekä ajokokemusta että turvallisuutta.

Perus-Autopilotti

Basic Autopilot on vakiovaruste jokaisessa Kiinassa myytävässä Tesla-ajoneuvossa. Se sisältää jokapäiväisen ajamisen kannalta keskeisiä ominaisuuksia. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat seuraavat:

  • Liikennetietoinen vakionopeudensäädin: Tämä ominaisuus muuttaa automaattisesti auton nopeutta, jotta se pysyy turvallisen etäisyyden päässä edellä ajavasta autosta.
  • Autosteeraus: Tämä toiminto pitää auton linjassa kaistallaan, mikä minimoi kuljettajan väsymystä ja lisää turvallisuutta pitkillä matkoilla.

Parannettu Autopilotti

Enhanced Autopilot on valinnainen päivitys, joka maksaa 32 000 RMB (noin 4 400 dollaria). Se laajentaa perus-Autopilottia lisäämällä siihen monimutkaisempia toimintoja, kuten:

  • Navigoi autopilotilla: Tämä toiminto ohjaa ajoneuvoa rampilta rampille, suosittelee kaistanvaihtoja ja neuvottelee risteyksistä navigointijärjestelmään asetetun sijainnin perusteella.
  • Automaattinen kaistanvaihto: Tämän toiminnon avulla auto vaihtaa kaistaa automaattisesti, kun kuljettaja käyttää suuntavilkkuaan, mikä tekee valtatiellä matkustamisesta mukavampaa ja vähemmän stressaavaa.
  • Autoparkki: Tämä toiminto auttaa rinnakkais- ja kohtisuorassa pysäköinnissä ohjaamalla ohjausta, kiihdytystä ja jarrutusta pysäköintimanööverin aikana.
  • Summon: Tämän Teslan mobiilisovelluksen kautta hallinnoitavan tekniikan avulla auto navigoi ahtaisiin paikkoihin ja sieltä pois ilman, että kuljettaja on ratissa.

Nykyisten vaihtoehtojen rajoitukset

Vaikka Basic- ja Enhanced Autopilot tarjoavat merkittäviä mukavuus- ja turvallisuushyötyjä, ne eivät sisällä täyden itseohjautuvuuden (FSD ) järjestelmän kehittyneintä ominaisuutta, Autopilot on City Streets. Tämän toiminnon ansiosta auto pystyy liikkumaan kaupunkialueilla itsenäisesti, mukaan lukien pysäytysmerkit, liikennevalot ja monimutkaiset kaupunkiliikennetilanteet.

FSD:n kyky neuvotella kaupungin kaduilla voi muuttaa kaupunkiajamisen Teslan asiakkaille Kiinassa. Markkinoilla, joilla on lukuisia kilpailijoita, jotka tarjoavat Basic- ja Enhanced Autopilot -järjestelmien kaltaisia järjestelmiä, FSD saattaa tarjota Teslalle merkittävän edun.

Tilausmalli ja myynti

Tesla myy tällä hetkellä FSD:tä 64 000 juanin (8 828 dollarin) kertamaksulla. Yhtiö tutkii myös kuukausitilausmallia, jonka hinta voisi olla noin 98 dollaria. FSD:n käyttöönotto tilauspalveluna voisi houkutella lisää käyttäjiä ja tarjota Teslalle uuden tulovirran.

Kilpailutilanne

Kiinan sähköautomarkkinoilla on kova kilpailu, ja useat autonvalmistajat tarjoavat ylivoimaisia kuljettajan avustinteknologioita. Yritykset, kuten Huawei ja Xpeng, tarjoavat FSD:n kaltaisia toisen tason autonomisia ajo-ominaisuuksia. Jotkin kilpailijat, kuten Li Auto ja Xpeng, sisällyttävät nämä ominaisuudet ilmaiseksi huippuluokan versioihin, kun taas toiset, kuten Nio, tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja.

Strateginen etu

Tyypillisistä sääntöpohjaisista algoritmeista poiketen Teslan FSD:n voimanlähteenä on tehokas, alusta loppuun ulottuva neuroverkko. Tämän strategian ansiosta Teslan järjestelmä oppii nopeammin ja tekee enemmän ihmisen kaltaisia ajopäätöksiä. Tesla käyttää myös laajaa ajoneuvoverkostoaan ja tehokasta Dojo-supertietokonettaan FSD:n jatkuvaan parantamiseen.

FSD:n käyttöönotto Kiinassa merkitsisi merkittävää parannusta näihin nykyisiin vaihtoehtoihin verrattuna, ja se voisi tarjota kattavamman ja autonomisemman ajokokemuksen, joka voisi erottaa Teslan kilpailijoistaan Kiinan markkinoilla.

Vastaa