Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y yleistyy Isossa-Britanniassa pitkän toimintasäteen RWD:llä

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Tesla Model Y aiheuttaa kohua Ison-Britannian autoteollisuudessa. Tesla aiheuttaa kohua Ison-Britannian autoteollisuudessa Model Y:llä. Sähköinen katumaasturi nousi maan neljänneksi myydyimmäksi autoksi. Tämä merkitsee merkittävää muutosta polttomoottoriajoneuvoille. Tesla Model Y sijoittui vuoden 2024 yhdeksän ensimmäisen kuukauden automyynnissä kokonaisuutena yhdeksänneksi. Teslan asema voi vahvistua entisestään, kun Model Y:n pitkän kantaman takaveto (RWD) -malli esitellään hiljattain.

Sähköajoneuvojen kasvava kysyntä

Sähköajoneuvojen (EV) käyttö lisääntyy tasaisesti Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoilla. Pelkästään syyskuussa rekisteröitiin 275 239 uutta autoa, mikä on 1 % enemmän kuin edellisvuonna. Bensiini- ja dieselkäyttöisiä autoja myydään kuitenkin vähemmän. Dieselautojen myynti väheni 7,1 prosenttia, kun taas bensiiniautojen myynti laski 9,3 prosenttia.

Akkusähköautojen eli BEV-autojen määrä on kuitenkin kasvussa. Myynti kasvoi 24,4 prosenttia, ja syyskuussa myytiin 56 387 kappaletta. Hybridisähköautojen (HEV) myynti kasvoi hieman, 2,6 %, mutta pistokkeesta kytkettävien hybridisähköautojen (PHEV) myynti kasvoi 32,1 %. Tämä muutos asiakkaiden mieltymyksissä korostaa lisääntynyttä kiinnostusta vihreämpiä energiavaihtoehtoja kohtaan. Tätä muutosta johtavat Tesla Model Y:n kaltaiset sähköautot.

Tesla Model Y hallitsee EV-segmenttiä

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Tesla Model Y on epäilemättä yksi parhaista saatavilla olevista sähköajoneuvoista. Model Y on nyt kokonaisuutena neljänneksi myydyin ajoneuvo, jota on myyty Yhdistyneessä kuningaskunnassa 5799 kappaletta syyskuuhun 2024 mennessä. Model Y:tä, joka on ainoa sähköauto top 10:ssä, myytiin 5 799 kappaletta, mikä vastaa Hyundai Tucsonin myyntiä. Menestys osoittaa Teslan katumaasturin vetovoiman brittikuluttajien keskuudessa, erityisesti niiden keskuudessa, jotka haluavat vaihtaa polttomoottorista.

Teslan Model Y tarjoaa useita etuja perinteisiin autoihin verrattuna. Sen pitkä toimintasäde, kattavat vakiovarusteet ja pääsy Teslan laajaan Supercharger-verkostoon tekevät siitä houkuttelevan valinnan kuluttajille. Tämä on ratkaisevan tärkeää, kun yhä useammat ostajat valitsevat sähköauton ja pyrkivät pienentämään hiilijalanjälkeään.

Bensiiniautot johtavat edelleen markkinoita

Yhdistyneessä kuningaskunnassa bensiinikäyttöiset ajoneuvot, kuten Kia Sportage, hallitsevat edelleen tietä huolimatta kasvavasta kiinnostuksesta sähköautoihin. Syyskuun 7 482 rekisteröinnillä Sportage nousi kärkipaikalle. Toiselle sijalle sijoittui Ford Puma, bensiinikäyttöinen ajoneuvo, jota myytiin 6 681 kappaletta. Toinen suosittu malli, Nissan Juke, sijoittui kolmanneksi 6 025 myynnillä. Kustannusten, polttoaineen saatavuuden ja pidempien takuutarjousten – kuten Kian seitsemän vuoden takuun – vuoksi monet britit suosivat edelleen bensiinikäyttöisiä autoja.

Teslan uusi Y-malli Long Range RWD tarjoaa vaikuttavan tarjouksen

Lokakuussa 2024 Tesla esitteli Model Y Long Range RWD -mallin saadakseen suuremman osuuden Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoista. Yhdistyneessä kuningaskunnassa tämä uusi malli on tällä hetkellä tehokkain Model Y. Se on perusversio, jonka hinta on 46 990 puntaa ennen lisävarusteita, ja sillä on kaikista Yhdistyneessä kuningaskunnassa saatavilla olevista Model Y -versioista pisin toimintasäde, 373 mailia latausta kohden. Lisäksi Model Y:n suurin latausteho on 250 kW, kun vastaava Scenicin latausteho on 150 kW. Teslan toimintasäteen pitäisi pystyä lisäämään 150 mailia 15 minuutissa kytkemällä se superlatauslaitteeseen.

Model Y Long Range RWD -mallin maksiminopeus on 135 kilometriä tunnissa ja kiihtyvyysaika 5,7 sekuntia 0-100 kilometriä tunnissa, joten Model Y Long Range RWD -mallissa yhdistyvät suorituskyky ja tehokkuus. Teslan mukaan tämä malli voi säästää kuljettajilta 6 400 puntaa bensaa neljän vuoden aikana, mikä tekee siitä halutun valinnan budjettitietoisille kuluttajille. Lisäksi, jos oletetaan, että vuosittain ajetaan 10 000 mailia, Octopus Energyn käyttäjien vuotuiset kulut voivat olla vain 175 puntaa.

Kilpailu kiihtyy Model Y:n ponnistaessa kärkeen

Tesla Model Y oli 23 495 myydyllä autollaan vuoden 2024 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana Yhdistyneessä kuningaskunnassa yhdeksäs, mutta se kohtaa edelleen kovaa kilpailua bensiiniautojen kanssa. Model Y:tä 15 449 kertaa enemmän myyty Ford Puma, joka on myydyin ajoneuvo Yhdistyneessä kuningaskunnassa, on huomattavan etulyöntiasemassa. Vuotta on kuitenkin vielä jäljellä, ja Model Y Long Range RWD -mallin käyttöönotto voi auttaa Teslaa nousemaan vielä pidemmälle.

Vaikka vuoden kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen saattaakin olla kunnianhimoista, Model Y:n jatkuva menestys osoittaa, että sähköautot eivät ole enää kapealla markkinasektorilla. Nykyään ne kilpailevat tavallisten autojen kanssa ja voivat jopa ylittää ne monilla osa-alueilla, kuten pitkän aikavälin kustannussäästöissä ja toimintasäteessä.

Vastaa