Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y: 7-paikkainen tuotanto alkaa pian

Tesla Model Y: 7-Seat Production to Begin Soon

Tesla Model Y: tä valmistetaan Giga Shanghaissa toukokuusta alkaen. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun Euroopan viranomaiset hyväksyivät hiljattain kiinalaisen kolmirivisen sähköisen katumaasturin tuonnin. Tämä on ratkaiseva askel Teslan suunnitelmissa laajentaa Model Y -tuotteitaan ulkomaille ja suunnata ne sekä Kiinan että Euroopan markkinoille.

Katsaus taaksepäin: Model Y:n 7-paikkainen lanseeraus

Tesla esitteli 7-paikkaisen Model Y:n vuonna 2021. Tätä vaihtoehtoa tarjottiin kuitenkin vain Pohjois-Amerikassa. Aluksi tuotanto rajoittui Teslan Fremontin tehtaaseen. 7-paikkainen ulkoasu oli saatavilla vain Long Range (LR) -mallissa. Kolmen rivin katumaasturi oli saatavilla vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Kanada poistettiin lopulta luettelosta, kun Tesla alkoi toimittaa Kanadan markkinoille tavaraa Kiinasta.

Tesla tutkii nyt toimia tuotannon laajentamiseksi Kiinaan. Euroopan viranomaiset myönsivät hiljattain Teslalle luvan tuoda uuden 7-paikkaisen vaihtoehdon Giga Shanghaista. Tämä lupa on merkittävä virstanpylväs. Sen ansiosta Tesla voi aloittaa tuotannon Kiinassa, ja sen tavoitteena on viedä ajoneuvoja Eurooppaan myöhemmin tänä vuonna.

7-paikkaisen Model Y:n tärkeimmät tiedot

7-paikkainen Tesla Model Y eroaa merkittävästi normaalista 5-paikkaisesta versiosta. Yksi huomattavimmista muutoksista on kolmannen istuinrivin asentaminen, mikä laajentaa ajoneuvon kokonaiskapasiteettia. Tämä päivitys lisää auton painoa 45 kilolla, joka on tarpeen lisämatkustajien tukemiseksi. Myös ajoneuvon enimmäiskuormaa ja hyötykuormakapasiteettia on nostettu 70 kg:lla (154 lbs) ja 45 kg:lla (99 lbs), mikä takaa, että 7-paikkainen kokoonpano pystyy kantamaan lisäpainon turvallisuuden tai suorituskyvyn kärsimättä.

Tesla Model Y: 7-Seat Production to Begin Soon

Vaikka Tesla Model Y:ssä on ylimääräinen istuinrivi, se säilyttää tyylikkään ulkonäkönsä ja tehokkaan sähköisen suorituskykynsä. Kompaktista koostaan huolimatta Model Y:n kolmas rivi on ihanteellinen lapsille. Kolmannen rivin tila voi kuitenkin olla rajallinen aikuisille, mikä mahdollisten ostajien tulisi ottaa huomioon. Nämä parannukset tekevät 7-paikkaisesta Tesla Model Y:stä monipuolisen ja houkuttelevan vaihtoehdon kaikille, jotka etsivät suurempaa mutta ympäristöystävällistä ajoneuvoa.

Tuotantoaikataulu ja markkinoiden painopiste

Kiinalaisten paikallisten lähteiden mukaan Tesla aikoo aloittaa 7-paikkaisen Model Y:n tuotannon Giga Shanghaissa lokakuussa. Aluksi näitä autoja valmistetaan Kiinan markkinoille. Eurooppaan vietäväksi tarkoitetun tuotannon odotetaan alkavan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Tämä fiksu lähestymistapa voi kasvattaa Teslan asemaa molemmilla markkinoilla.

Spekulaatioita ja selvennyksiä

7-paikkaisen Tesla Model Y:n julkistaminen herätti spekulaatioita ja selvityksiä autoalalla. Alkuperäisten huhujen mukaan Giga Shanghai oli jo aloittanut tämän uuden mallin tuotannon, mikä lietsoi jännitystä potentiaalisten ostajien ja Tesla-harrastajien keskuudessa. Muut lähteet kuitenkin kiistivät nämä väitteet nopeasti, mikä aiheutti hämmennystä. National Business Daily sanoi, että tuotanto oli jo alkanut. Shanghai Securities News kuitenkin kyseenalaisti väitteen ja siteerasi Teslan sisäpiiriläistä, joka kiisti sen.

Näistä ristiriitaisista raporteista huolimatta näyttää selvältä, että Tesla jatkaa 7-paikkaista Model Y:tä koskevien suunnitelmiensa toteuttamista. Euroopan viranomaisten hyväksyntä osoittaa, että valmistus on lähellä, vaikka se ei ole vielä alkanutkaan.

Teslan suunnitelma valmistaa 7-paikkainen Model Y Kiinassa on tärkeä askel yhtiön maailmanlaajuisessa laajentumisstrategiassa. Tesla on asemoitunut vastaamaan mukautuvien sähköajoneuvojen kasvavaan tarpeeseen Kiinan ja Euroopan markkinoilla. Suuremman kapasiteetin ja perheystävällisen muotoilun ansiosta 7-paikkainen Model Y on valmis olemaan mahtava kilpailija sähköisten katumaastureiden markkinoilla.

Vastaa