Social Media
Light
Dark

Tesla Model 3 Edullinen Entry-Level-versio debytoi Meksikossa

Tesla Model 3 Affordable Entry-Level Version Debuts in Mexico

Tesla Model 3 on tarjonnut Meksikossa edullisemman lähtötason version, mikä viittaa strategiseen muutokseen yhtiön hintastrategiassa. Joidenkin ylellisyysominaisuuksien poistamisella Tesla pyrkii tekemään suositusta sähkökäyttöisestä sedanistaan laajemman yleisön ulottuville. Tämä liike korostaa Teslan jatkuvia pyrkimyksiä olla kilpailukykyinen yhä ahtaammilla sähköautomarkkinoilla, erityisesti uusien tulokkaiden aggressiivisesti hinnoiteltuja malleja vastaan.

Hinnoitteluhaasteet kilpailluilla markkinoilla

Kilpailukyvyn säilyttäminen hinnoittelussa on kuitenkin vaikeaa. Uudet, lähinnä kiinalaiset toimijat myyvät sähköautojaan aggressiivisesti. Pysyäkseen kilpailukykyisenä Tesla on tehnyt strategisia muutoksia. Yksi merkittävä esimerkki on uuden Model 3:n lanseeraus Meksikossa. Tässä vaihtoehdossa luovutaan useista tyypillisistä ominaisuuksista alhaisemman hinnan saavuttamiseksi.

Teslan uusi Model 3 Meksikossa on edullisempi vaihtoehto. Aiemmista malleista poiketen siitä puuttuu useita premium-ominaisuuksia. Esimerkiksi verhoilu on nyt harmaa eikä musta tai valkoinen keinonahka. Istuimia ei enää lämmitetä tai tuuleteta, eikä ohjauspyörässä ole lämmitysominaisuutta. Tesla on poistanut mukavuudet, kuten takaviihdenäytön ja RGB-ympäristövalaistuksen. Autossa on edelleen akustiikkalasit, mutta vain etuikkunoissa.

Tesla Model 3: Varusteiden vertailu eri markkinoilla

Joillakin markkinoilla, kuten Ranskassa, Model 3 Propulsion sisältää lisäominaisuuksia. Esimerkiksi Ranskassa on 9 kaiuttimen audiojärjestelmä, toisin kuin Long Range -versiossa 17 kaiutinta. Meksikossa ei kuitenkaan voi tilata Model 3 Propulsionia vanhentuneilla varusteilla. Ainoa vaihtoehto saada nämä ominaisuudet takaisin on päivittää kalliimpaan Model 3 Long Range -malliin.

Rajallisista ominaisuuksista huolimatta tämä uusi perustason Model 3 voisi houkutella ostajia. Monet ostajat valitsivat Teslan sen suorituskyvyn ja luotettavuuden, eivät pelkästään ominaisuuksien perusteella. Autossa on edelleen kunnioitettava toimintasäde ja vahvat latausominaisuudet. Jotkut väittävät, että halvempi hinta oikeuttaa ominaisuuksista tinkimisen.

Alkutason mallien mahdollinen laajentuminen

Ei ole merkkejä siitä, että Tesla toisi tämän lähtötason Model 3:n Eurooppaan. Jos se kuitenkin tekee niin, se voi houkutella laajempaa yleisöä. Ranskassa Model 3 Propulsion maksaa 41 490 euroa, mikä on joidenkin mielestä liian kallis hinta. Halvempi, pelkistetty versio saattaa houkutella enemmän ostajia. Lisäksi Tesla saattaa harkita tulevan uudistetun Model Y:n perustason version julkaisemista Euroopassa. Tämä liike voi saada ekologisia bonuksia Ranskassa, mikä tekee siitä entistä houkuttelevamman.

Teslan ominaisuuksien kehitys

Tesla on jo pitkään pyrkinyt tekemään sähköajoneuvoista halpoja. Yrityksen tehtäviin ei ole koskaan kuulunut luksusta. Teslan kustannukset pysyivät kuitenkin korkeina monta vuotta, koska kysyntä kasvoi vuoden 2020 jälkeen. Kun kysyntä väheni, Teslan oli harkittava uudelleen hintastrategiaansa.

Vaikka Tesla ei ole premium-merkki, sen ajoneuvoissa on usein erilaisia ominaisuuksia. Nämä ovat usein vakiovarusteita Teslan autoissa, mutta valinnaisia kilpailijamalleissa. Joidenkin arvostelijoiden mielestä Teslasta puuttuu kuitenkin ominaisuuksia, joita yleensä löytyy kalliista ajoneuvoista. Esimerkiksi päivitettyyn Model 3:een lisättiin hiljattain ympäristön valaistus. Lisäksi Tesla ei edelleenkään tarjoa hierontaistuimia, mikä on joidenkin mielestä turhauttavaa.

Jopa uuden, uudistetun Model 3:n alimmassa mallissa on lukuisia mukavuuselementtejä. Jotkut asiakkaat saattavat kuitenkin pitää näitä ominaisuuksia tarpeettomina. Lämmitettävät ja tuuletettavat istuimet, ympäristön valaistus ja takimmainen infotainment-näyttö ovat kaikki lisävarusteita. Poistamalla nämä Tesla pystyi alentamaan hintaa, mitä monet meksikolaiset ostajat arvostivat.

Meksikolainen Tesla Model 3: tarkempi tarkastelu

Model 3:n meksikolainen versio on verrattavissa yhdysvaltalaiseen versioon, mutta siitä puuttuu muutamia ominaisuuksia. Vegaaninahan sijaan istuimet on päällystetty tekstiilikankaalla, mikä poistaa lämmitys- ja jäähdytysvaatimukset. Lämmitettävä ohjauspyörä ei ole tarpeellinen Meksikon kaltaisessa lämpimässä ilmastossa, joten siitä on luovuttu. Tesla vähensi kustannuksia myös käyttämällä akustiikkalasia vain etuikkunoissa.

Mielenkiintoista on, että Meksikossa pelkistetty Model 3 maksaa enemmän kuin yhdysvaltalainen versio, vaikka siinä on vähemmän ylellisyyksiä – Model 3 RWD maksaa Meksikossa 749 000 pesoa eli noin 40 211 dollaria. Yhdysvalloissa sama malli maksaa 38 990 dollaria kaikkine ominaisuuksineen. Hintaero ei kuitenkaan koske kalliimpia versioita. Esimerkiksi Model 3 Long Range AWD on hinnoiteltu identtisesti molemmilla markkinoilla.

Teslan markkinointistrategia kehittyy jatkuvasti. Pelkistetyn Model 3:n julkaisu Meksikossa osoittaa Teslan halun muuttua ja pysyä kilpailukykyisenä. Vaikka joitakin ominaisuuksia on poistettu, ajoneuvo tarjoaa edelleen erinomaista suorituskykyä ja arvoa. Teslan navigoidessa muuttuvilla markkinoilla on mielenkiintoista nähdä, miten sen hinnoittelu ja ominaisuudet kehittyvät eri alueilla.

Vastaa