Social Media
Light
Dark

Teslan litiumjalostamo Texasissa

Tesla's Lithium Refinery in Texas

Syyskuussa 2022 Tesla ilmoitti suunnitelmastaan rakentaa huippuluokan litiumin jalostuslaitos Teksasinlahden rannikolle. Nykyään tämä suuri hanke, Tesla Lithium Refinery, etenee huimaa vauhtia. Tesla valmistautuu rakentamaan litiumjalostamon, jossa valmistetaan litiumhydroksidia Teksasiin. Teslan sähköajoneuvojen akut, erityisesti Austinissa sijaitsevassa Gigafactory Texasissa valmistettavat autot, tulevat suurelta osin käyttämään tätä litiumia.

Edullisempi jalostusjärjestelmä

Yksi Teslan päätavoitteista on kehittää litiumille kustannustehokkaampi käsittelyjärjestelmä. Onnistuessaan tämä innovaatio voisi mullistaa koko teollisuudenalan ja helpottaa muiden yritysten litiumin tuotantoa ja tukea sähköautojen kasvavaa kysyntää.

Litiumimperiumin rakentaminen

Elon Musk ilmaisi uskovansa, että tehdas tuottaisi vuosittain tarpeeksi akkuihin soveltuvaa litiumia noin miljoonan sähköauton kokoamiseen toukokuussa pidetyssä pohjanavauksessa. Se on merkittävä panos EV-markkinoille!

Tesla on panostamassa rahoihinsa, sillä se aikoo investoida 365 miljoonaa dollaria litiumtehtaaseen. Tämä investointi luo työpaikkoja, noin 165 kokopäiväistä työpaikkaa ja 250 rakennustyöpaikkaa kahden vuoden aikana.

Odotettua nopeampi alku

Alkuperäinen tavoiteaikataulu rakentamisen päättymiselle ja tuotannon aloittamiselle oli vuosi 2025. Uusimpien tietojen perusteella tiedämme kuitenkin, että Teslan litiumjalostamo aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2024.

Jason Bevanin näkemykset

Teslan Senior Manager of Operations, Jason Bevan, valotti hiljattain hanketta.

Aloitamme omaisuuden käyttöönoton suunnilleen ensi vuoden ensimmäisenä päivänä, ja se jatkuu toden teolla ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Tuotannon lisääminen alkaa ensi vuoden jälkipuoliskolla.

Johtaja sanoi, että kun tämä jalostamo on rannalla, hän voisi kuvitella Teslan menevän alkuperäisiä tavoitteitaan pidemmälle:

Meillä on kiinteistö, joka soveltuu hyvin tulevaan laajentamiseen näiden kahden ensimmäisen junan jälkeen, joten uskon, että meillä on runsaasti mahdollisuuksia taloudellisiin lisävaikutuksiin, jotka ulottuvat pidemmälle kuin vain palkkaamiemme suorien työntekijöiden määrään.

Tesla etsii aktiivisesti päteviä työntekijöitä Robstownin tehtaan tueksi. Yritys sijoittaa rahaa paikalliseen talouteen tarjoamalla korkeapalkkaisia työpaikkoja, kuten mekaanisen käyttöönoton koordinaattoreita, kemian alan operaattoreita, kenttäinsinöörejä ja muita.

Innovaatiot keskiössä

Se, että Tesla hakee vanhempaa metallurgista kemian insinööriä, korostaa yrityksen sitoutumista innovointiin. Vaikka hakemuksia tähän virkaan ei enää oteta vastaan, Tesla etsii edelleen uusia työntekijöitä muihin tehtäviin, kuten sähköasentajiin, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä akkumateriaaleista vastaavan tiimin kanssa.

Vihreä lähestymistapa litiumin jalostukseen

Tesla lupasi Texas Comptroller’s Office -virastolle toimittamissaan asiakirjoissa, että sen litiumin jalostusprosessi olisi innovatiivinen ja suunniteltu siten, että se kuluttaisi vähemmän vaarallisia reagensseja ja tuottaisi käyttökelpoisia sivutuotteita kuin perinteiset menetelmät. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk totesi itsevarmasti: “Myrkkypäästöjä tai mitään muutakaan ei synny – voit asua aivan jalostamon keskellä etkä kärsi mistään haittavaikutuksista.”

Tesla's Lithium Refinery in Texas

Sivutuotteiden hyödyntäminen

Turner Caldwell, joka valvoo Teslan akkujen raaka-aineita ja kierrätystä, paljasti tilaisuudessa, että yritys aikoo löytää “hyötykäyttömahdollisuuksia” litiumin jalostusprosessin jäännöksille, joiden odotetaan koostuvan pääasiassa hiekasta ja kalkkikivestä.

Teslan 3,8 miljoonan dollarin tienparannuslahjoitus

Tesla on luvannut huomattavan 3,8 miljoonan dollarin lahjoituksen Robstownissa sijaitsevaa litiumjalostamoa ympäröivän tieinfrastruktuurin parantamiseksi. Tämä toimenpide kuvastaa yhtiön sitoutumista paikallisyhteisöihin ja kestävään toimintaan.

Lahjoituksella parannetaan County Roads 30, 79 ja 81, jotka ovat keskeisiä kulkureittejä Teslan Corpus Christin litiumtehtaalle. Näitä teitä levennetään ja päällystettä muutetaan, jotta jalostamon toiminnassa tarvittavat raskaat ajoneuvot ja laitteet mahtuvat niille.

Komissaarin hyväksymisprosessi

Teslan anteliaan lahjoituksen hyväksyminen ei ole pelkkä muodollisuus. Sen on läpäistävä Nuecesin piirikunnan komissaarien tarkastus- ja hyväksymisprosessi. Nuecesin piirikunnan komissaari kommentoi toivovansa, että muut komissaarit ottavat ajatuksen vastaan, koska hän koki Teslan lahjoituksen myönteisessä valossa. Komissaari John Marez korosti, että tämä prosessi takaa avoimuuden ja yhdenmukaisuuden yhteisön etujen kanssa.

Komissaari Marez ilmaisi optimismia ja uskoi, että Teslan ehdotus saisi myönteisiä vastauksia muilta komissaareilta. Tienparannuksia pidetään tarpeellisina ja mahdollisuutena vastata Teslan toiminnallisiin tarpeisiin ja hyödyttää samalla paikallista yhteisöä.

Komissaari Marezin sanoin hanke on “win-win” Tienparannukset, jotka olisivat saattaneet olla piirikunnalle taloudellisesti mahdottomia, vastaavat Teslan kuljetustarpeita ja tukevat puolestaan yhteisön infrastruktuurin kehittämistä.

Teslan kasvava läsnäolo Robstownissa

Teslan omistautuminen Robstownille ulottuu teiden korjaamista pidemmälle. Yrityksen hiljattain Corpus Christissä aloittama 375 miljoonan dollarin litiumjalostamohanke, jonka rakennustyöt aloitettiin hiljattain, tuonee verotuloja Robstownin itsenäiselle koulupiirille (ISD).

Kestävä litiumin jalostus

Teslan litiumjalostamo asettaa uuden standardin kestäville jalostusprosesseille. Se käyttää sulfaatittoman spodumeenin jalostusprosessia, joka alentaa kustannuksia, poistaa happojen tai syövyttävien reagenssien tarpeen ja vähentää energian kokonaiskulutusta. Lisäksi se tuottaa arvokasta sivutuotetta, joka voi löytää uuden elämän rakennusmateriaaleissa.

Baglino totesi:

“Jalostamossa käytetään sulfaatittoman spodumeenin jalostusprosessia, jossa prosessikustannukset ovat alhaisemmat, happoja tai syövyttäviä reagensseja ei tarvita ja energiankulutus on vähäisempää. Se tuottaa itse asiassa hyödyllistä sivutuotetta, jota voidaan käyttää uudelleen rakennusmateriaaleissa. Keskustelimme kaikista näistä konsepteista Battery Day -tapahtumassa”,”

Teslalla on kunnianhimoiset tavoitteet litiumjalostamolleen. Suunnitelmissa on ottaa laitoksen osat käyttöön ennen vuoden loppua, ja koko toiminta on tarkoitus aloittaa pian sen jälkeen. Laitoksen vuotuiseksi kapasiteetiksi ennustetaan 50 GWh litiumia.

Teslan 3,8 miljoonan dollarin lahjoitus paikallisten teiden parantamiseen litiumjalostamon läheisyydessä on osoitus Teslan sitoutumisesta kestävään kehitykseen ja yhteisön kehittämiseen, mikä tasoittaa tietä vihreämmälle ja verkottuneemmalle tulevaisuudelle. Teslan läsnäolo Robstownissa ei ole vain investointi Teslan menestykseen vaan myös investointi paikallisen yhteisön vaurauteen. Lisäksi Teslan litiumjalostamo on muutakin kuin pelkkä laitos; se on sähköautoteollisuuden toivon majakka, joka pidentää mahdollisen rajoja ja jalostaa liikenteen tulevaisuutta.

Vastaa