Social Media
Light
Dark

Teslan viimeisin ohjelmistopäivitys: takaisku leirintäalueille

A Setback for Campers A Setback for Campers

Tesla on uusimmassa ohjelmistopäivityksessään ottanut käyttöön ominaisuuden, joka vaikuttaa matkailuautoihin. Monet ihmiset, erityisesti ne, jotka ovat riippuvaisia Teslan ominaisuuksista nauttiessaan ulkoilmasta, ovat hämmentyneitä ja suuttuneita tästä muutoksesta. Tässä on selitys tapahtuneesta. Teslan 2024.32-ohjelmistopäivitys on nyt saatavilla. Yksi ilmeinen muutos on se, ettei 12 voltin ja 16 voltin pistorasioita voi käyttää ilman, että joku on auton sisällä.

Päivityksen selitys

Aiemmin retkeilijät saattoivat luottaa siihen, että Tesla jatkoi laitteidensa lataamista heidän lähdettyään. Viimeisin päivitys rajoittaa tätä mukavuutta. Pistorasioihin ei nyt pääse käsiksi, ellei autossa ole matkustajia tai ellei Camp Mode ole käytössä. Tämä säätö on hankala leiriläisille, jotka ovat siitä riippuvaisia. Ennen oli helppoa syöttää virtaa retkeilylaitteisiin, kuten jääkaappeihin, koska nämä pistorasiat pysyivät aktiivisina, vaikka auto oli tyhjä. Camp Mode -tilan kytkeminen päälle on ainoa tapa säilyttää pistorasioiden aktiivisuus.

Teslan omistajille, jotka nauttivat retkeilystä, päivitys on aiheuttanut ongelmia. Retkeillessään ihmiset jättävät autonsa usein tuntikausiksi kerrallaan. Jos matkustajia ei ole paikalla, leiriläiset ovat nyt vaarassa, että ruoka pilaantuu tai tärkeät vempaimet eivät saa virtaa.

Sentry Mode ei enää anna virtaa pistorasioille

Teslan omistajat ottavat usein käyttöön Sentry Mode -tilan pitääkseen autojaan silmällä leiriytymisen aikana. Tämä toiminto pitää silmällä paikallista luontoa ja auttaa estämään varkauksia. Uusin versio vie kuitenkin myös yhden tärkeimmistä eduista retkeilijöille: se poistaa pistorasiat käytöstä Sentry Mode-tilassa.

Vaikka akun keston säilyttäminen on ensisijainen tavoite, tällä säädöllä on hintansa. Tällä hetkellä retkeilijöillä on vähemmän tapoja ylläpitää laitteidensa sähköä pysymättä autossaan. Teslan menetelmä oli ennenkin tehokas, joten vaikuttaa siltä, että muutos aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisee.

Muutoksen taustalla oleva sekaannus

Valinta sammuttaa autojen pistorasiat, kun kukaan ei ole sisällä, herättää huolta. Omistajien mielestä tämä muutos oli tarpeeton. Tesla on saattanut ryhtyä tähän toimenpiteeseen vähentääkseen turhaa virrankulutusta ja pidentääkseen akun käyttöikää. Mutta tästä valinnasta ei näytä olevan mitään hyötyä niille, jotka telttailevat autoissaan.

Ratkaisupyyntö

Telttailevat ihmiset kehottavat Teslaa perumaan tämän päivityksen. He uskovat, että todellisissa telttailutilanteissa muutos heikentää heidän EV-autojensa toimivuutta. Yksi olennainen vaatimus on, että auton voi jättää muutamaksi tunniksi ilman huolta siitä, että välttämättömät laitteet menettävät virran.

Omistajat painostavat Teslaa arvioimaan päivityksen uudelleen tai ainakin tarjoamaan korvaavan vaihtoehdon. Jotta retkeilijöiden ennen siirtymää nauttima vapaus säilyisi, tähän voi kuulua mekanismi, joka pitää pistorasiat aktiivisina myös silloin, kun kukaan ei ole autossa.

Teslan viimeisin päivitys on tehnyt telttailusta vähemmän kätevää. Valinta kytkeä 12- ja 16 voltin pistorasiat pois päältä, kun auto on tyhjä, on vaikeuttanut käyttäjien EV:n hyödyntämistä ulkona. Aika näyttää, kuunteleeko Tesla yhteisöään ja löytääkö se ratkaisun, kun omistajat vaativat peruutusta.

Vastaa