Social Media
Light
Dark

Tesla antaa Cybertruckin palautusilmoitukset

Tesla Issues Recalls for Cybertruck

Tesla on hiljattain joutunut kohtaamaan kaksi merkittävää takaisinkutsua kauan odotetun Cybertruckinsa osalta. Nämä takaisinkutsut, jotka koskevat yli 11 000 ajoneuvoa, koskevat kriittisiä ongelmia, jotka liittyvät tavaratilan sängyn verhoiluun ja tuulilasinpyyhkimiin. Ensimmäiseen ongelmaan liittyy kosmeettinen verhoilukappale, joka saattaa irrota ajon aikana ja aiheuttaa mahdollisia turvallisuusriskejä. Toinen ongelma koskee tuulilasinpyyhkimen moottorin ohjainta, joka voi vioittua sähköisen ylirasituksen vuoksi. Molemmat takaisinkutsut ovat osoitus Teslan sitoutumisesta valmistusvirheiden korjaamiseen ja asiakasturvallisuuden varmistamiseen ilman omistajille aiheutuvia kustannuksia.

Tesla Cybertruck: Tavaratilan sängyn verhoiluun liittyvä ongelma

Ensimmäinen ongelma koskee tavaratilan sängyn verhoilua, erityisesti purjeapplikaatiota, joka on kosmeettinen osa tavaratilan sängyn ulkopintaa. Tämä verhoilu voi irrota ajon aikana, jos sitä ei ole asetettu oikein. Tämä vika koskee 11 383 Cybertruckia , jotka on valmistettu 26. toukokuuta 2024 jälkeen. Purjeen applikaatio on kiinnitetty liimalla. Joissakin tapauksissa liima tai applikaatio ei kuitenkaan täyttänyt hyväksyttäviä kriteerejä, jolloin verhoilu löystyy tai irtoaa.

Tesla vaihtaa tai korjaa purjeen kiinnityksen asiakkaalle veloituksetta siten, että kokoonpano täyttää vaatimukset ja varmistaa riittävän liimauksen kiinnityksen ja ajoneuvon kansikiskon välillä.

Tästä ongelmasta on raportoitu muutamia tapauksia, ja Tesla on vahvistanut sen NHTSA:lle (National Highway Traffic Safety Administration) lähettämässään ilmoituksessa.

Cybertruck on varustettu kosmeettisella applikaatiolla, jota kutsutaan purjeapplikaatioksi ja joka on kiinnitetty ajoneuvoon liimalla. Kyseisissä ajoneuvoissa purjeapplikaatiota tai liimausta ei ehkä ole asennettu eritelmän mukaisesti, mikä voi aiheuttaa purjeapplikaation irtoamisen tai irtoamisen ajoneuvosta.

Tesla vaihtaa tai korjaa purjeen applikaation maksutta ja varmistaa, että osa täyttää eritelmät ja kiinnittyy kunnolla.

Tuulilasinpyyhkimen vikaantuminen

Toinen takaisinkutsu koskee tuulilasinpyyhkijää, joka koskee 11 688 Cybertruckia. Ongelma koskee tuulilasinpyyhkimen moottorin ohjainta, joka voi lakata toimimasta, koska sähköinen ylikuormitus vaikuttaa portinohjainkomponenttiin. Vaikka vain 2 %:n ajoneuvoista uskotaan kärsivän, pyyhkijän moottorin toimintahäiriö havaittiin helmikuussa tehdyssä huoltotarkastuksessa. Meksikolainen Valeo Sistemas Electricos valmisti tämän tuotteen.

Kyseisissä ajoneuvoissa etulasinpyyhkijämoottorin ohjain saattaa lakata toimimasta, koska portin ohjainkomponenttiin kohdistuu sähköinen ylikuormitus.

Kesäkuun 12. päivään mennessä Tesla oli päättänyt kutsua takaisin kyseiset ajoneuvot. Se korjaa ongelman ilman kustannuksia asiakkaalle ja tekee yhteistyötä toimittajan kanssa varmistaakseen, että tulevat moottorit täyttävät laatuvaatimukset.

Molemmat takaisinkutsut korostavat Teslan sitoutumista turvallisuuteen. Organisaatio ryhtyy toimiin ongelmien ratkaisemiseksi ja tulevien tapausten estämiseksi. Korjauksista ei veloiteta asiakkaita.

Vastaa