Social Media
Light
Dark

Tesla palkkaa Teresa Gutiérrezin Meksikon maajohtajaksi

Tesla hires Teresa Gutiérrez as Mexico Country Manager

Tesla on virallisesti nimittänyt Teresa Gutiérrez Smithin maajohtajaksi, joka johtaa yhtiön kunnianhimoisia laajentumissuunnitelmia Meksikossa. Tämä tärkeä nimitys osuu samaan aikaan Teslan suurhankkeen, Gigafactory Mexicon rakentamisen kanssa Nuevo Leóniin. Gutiérrez Smith on kokenut ammattilainen, jolla on laaja kokemus monikansallisista yrityksistä, ja hänen odotetaan olevan avainasemassa Teslan kasvun ohjaamisessa Latinalaisessa Amerikassa.

Syvällinen ammatillinen profiili

Teresa Gutiérrez Smith siirtyy Teslaan tehtyään vaikuttavan kahden vuosikymmenen mittaisen uran Nestlessä, Mattelissa, Procter & Gamble-yhtiössä ja Rappi Méxicossa. Gutiérrez Smith, jolla on kemian insinöörin tutkinto Universidad Iberoamericanasta ja kauppatieteiden maisterin tutkinto Pan American Institute of Senior Business Managementista (IPADE), on toiminut aiemmin Rappi Mexicon maajohtajana ja alueellisena pääjohtajana, mikä osoittaa hänen laajan kokemuksensa.

Tesla Gigafactory Meksiko

Gutiérrez Smithin nimitys on linjassa Teslan merkittävän investoinnin kanssa Meksikon gigatehtaaseen. Se on sijoitettu yhtiön Latinalaisen Amerikan kasvustrategian kulmakiveksi. Giga Mexico on suunniteltu valtavaksi, 1600 hehtaarin laajuiseksi laitokseksi Santa Catarinassa, ja sen alkuperäinen investointi ylittää 5 miljardia dollaria ja voi nousta yli 10 miljardiin dollariin. Gigafactoryn odotetaan luovan jopa 7 000 suoraa työpaikkaa ja valmistavan miljoona ajoneuvoa vuodessa. Tähän sisältyvät odotetut Model Y ja Cybertruck sekä uraauurtavat 4680-akkukennot.

Hidas edistyminen ja tulevaisuuden näkymät

Meksiko, joka on vahvasti mukana sähköautojen tuotannossa, on vielä saatava kotimaiseen käyttöön. Motor Intelligencen mukaan Gutiérrez Smithin haasteena on laajentaa Teslan brändiä markkinoilla, joilla sähköautojen osuus automyynnistä oli vain 0,5 prosenttia vuonna 2022. Hänen strateginen johtajuutensa on ratkaisevan tärkeää EV-omistuksen lisäämisessä Latinalaisessa Amerikassa.

Huolimatta hitaasta edistymisestä Giga Mexicon julkistamisen jälkeen Tesla sai kaikki tarvittavat rakennusluvat viime vuoden lopulla. Lisäksi Meksikon Nuevo Leónin osavaltio myönsi yritykselle huomattavan kannustinpaketin, jonka arvo oli 2,63 miljardia pesoa (noin 153 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria / 205 miljoonaa dollaria). Tämä on Teslalle merkittävä askel eteenpäin alueellisten tuotantotavoitteidensa saavuttamisessa.

Tesla Giga Factoryn paikallinen vaikutus

Gigafactory Mexicolla odotetaan olevan merkittävä myönteinen vaikutus paikalliseen talouteen. Universidad Autónoma de Nuevo Leónin professorin Jorge A. Morenon mukaan tehtaan odotetaan luovan suoraan 5 000-6 000 työpaikkaa ja lisäksi 29 000-30 000 työpaikkaa välillisesti alihankkijoiden ja muiden tarpeiden kautta. Tämä merkittävä työpaikkojen luominen edistää todennäköisesti Nuevo Leónin talouskasvua.

Teslan sitoutuminen työpaikkojen luomiseen ja talouden elvyttämiseen on johtanut merkittäviin kannustimiin Nuevo Leónissa. Odotettu 153 miljoonan dollarin kannustin osoittaa osavaltion odotukset Teslan merkittävistä panoksista. Osavaltion talousministeri Iván Rivas korostaa potentiaalisia taloudellisia vaikutuksia ja toteaa, että Teslan panos voi johtaa 12 000 uuteen välittömään työpaikkaan, mikä on lähes 15 prosenttia osavaltion työpaikkojen kokonaismäärästä.

Meksikon Gigafactoryn valmistumisen lähestyessä Teresa Gutiérrez Smithin nimittäminen maajohtajaksi on Teslalta strateginen siirto. Sillä pyritään vahvistamaan yrityksen asemaa Meksikon markkinoilla. Teslan kunnianhimoiset laajentumissuunnitelmat yhdessä Gutiérrez Smithin kokeneen johtajuuden kanssa luovat pohjan menestykselle Latinalaisessa Amerikassa.

Vastaa