Social Media
Light
Dark

Tesla Giga Shanghai tuottaa 3 miljoonannen ajoneuvonsa

Tesla Giga Shanghai Produces Its 3 Millionth Vehicle

Tesla Giga Shanghai on saavuttanut merkittävän virstanpylvään. Teslan 3 miljoonas ajoneuvo on osoitus Teslan räjähdysmäisestä kasvusta Kiinan sähköautomarkkinoilla. Shanghain toiminta on nyt tärkeä osa Teslan kansainvälistä toimintaa. Tesla Giga Shanghai on Teslan suurin Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitseva tehdas. Tammikuussa 2019 tehdas aloitti rakentamisen, ja saman vuoden joulukuussa se oli toimittanut ensimmäisen autonsa. Sen tuotantokapasiteetti on sen jälkeen kasvanut huimasti.

Giga Shanghain tuotannon virstanpylväät

Shanghain tehtaalla kesti yli 30 kuukautta valmistaa ensimmäinen miljoona Tesla-autoa. Mutta sen jälkeen tehdas otti merkittävän vauhdin. Kasvu 2 miljoonasta 3 miljoonaan ajoneuvoon tapahtui vain 13 kuukaudessa. Tämä osoittaa, miten teknologiset innovaatiot ja tuotannon tehokkuus yhdistyvät Teslassa. Teslan johtaja kertoi Weibossa julkaistussa viestissä:

“Tänään julkaisimme Robotaxi-kuljettajataksin, ja tässä on toinenkin hyvä uutinen jaettavaksi kanssanne: Tänään Shanghain Super Factory aloitti uuden virstanpylvään – 3 miljoonas ajoneuvo rullasi tuotantolinjalta. Teslan Shanghain supertehtaalla kesti 32 kuukautta siirtyä 0 miljoonasta 1 miljoonaan ajoneuvoon; 2 miljoonasta 3 miljoonaan ajoneuvoon kesti vain 13 kuukautta. Jokainen auto on pieni askel, ja 3 miljoonaa on suuri harppaus”, sanoo TESLA

Y-malli: johtoasemassa

Täysin sähköinen Model Y oli 3 miljoonas Giga Shanghaissa valmistettu ajoneuvo. Suorituskyvystään, toimintasäteestään ja huippuluokan ominaisuuksistaan tunnettu Model Y on noussut yhdeksi Teslan myydyimmistä autoista maailmanlaajuisesti. Se edustaa Teslan päättäväisyyttä hallita sähköisten katumaastureiden markkinoita Kiinassa ja maailmanlaajuisesti.

Puolet Teslan maailmanlaajuisista toimituksista vuonna 2023

Pelkästään vuoden 2023 kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana Shanghain tehdas toimitti 675 000 ajoneuvoa. Sieltä tuli yli puolet Teslan maailmanlaajuisista toimituksista. Teslan globaali strategia nojaa vahvasti tehtaan tehokkuuteen ja kapasiteettiin, jotta se voi vastata sähköautojen kasvavaan kysyntään kaikkialla maailmassa.

Vienti kansainvälisille markkinoille

Giga Shanghai ei tee autoja vain Kiinaan. Kolmasosa valmistetuista 3 miljoonasta autosta toimitettiin Euroopan ja Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoille. Teslan Shanghain tehtaasta on tullut maailmanlaajuinen vientikeskus, mikä korostaa tehtaan merkitystä Teslan maailmanlaajuisessa toimitusketjussa.

Autotuotannon lisäksi Tesla lisää energiavarastointitoimintojaan Kiinassa. Toukokuussa 2024 yritys aloitti Shanghaissa jättimäisen tehtaan perustamisen, jossa valmistetaan Megapackeja, jotka ovat suuren mittakaavan energiavarastoratkaisuja. Uuden tehtaan on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Se korostaa Teslan laajempia tavoitteita integroida uusiutuvaa energiaa sähköautoliiketoimintaansa.

Automaatio ja tehokkuus Giga Shanghaissa

Teslan Shanghain tehdas on yksi maailman edistyksellisimmistä. Tehtaan automaatioaste on 95 prosenttia, ja se käyttää satoja robottikäsivarsia autojen valmistukseen. Tämä automaatiotaso on vähentänyt tiettyihin toimintoihin tarvittavien ihmisten määrää, minkä ansiosta Tesla pystyy valmistamaan yhden auton 30 sekunnin välein. Tämä optimointi on auttanut tehdasta saavuttamaan nopeat tuotannon virstanpylväät.

Giga Shanghain laitoksessa on kyse muustakin kuin vain autojen nopeammasta valmistamisesta. Se on myös kriittinen osa Teslan maailmanlaajuista strategiaa. Tehtaan kyky rakentaa ja viedä autoja tehokkaasti mahdollistaa Teslan kilpailukyvyn ulkomaisilla markkinoilla. Laajennus on johdonmukainen yhtiön mission kanssa, jonka tavoitteena on edistää uusiutuvan energian käyttöönottoa ja vähentää maailman riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Teslan visio vuodelle 2024 ja sen jälkeen

Teslan menestyksen Kiinassa odotetaan vauhdittavan sen maailmanlaajuisia tavoitteita. Shanghain tuotantolaitos on esimerkki siitä, miten Tesla mukautuu paikallisiin markkinoihin ja pysyy samalla globaalisti suuntautuneena. Megapack-laitoksen lähestyvän käyttöönoton ja sähköajoneuvojen myynnin jatkuvan kasvun myötä Giga Shanghain rooli Teslan tulevaisuudessa kasvaa entisestään.

Giga Shanghain tuotantolinjalta lähtevä 3-miljoonas ajoneuvo edustaa uutta lukua Teslan historiassa. Se korostaa yhtiön sitoutumista sekä Kiinan uuteen energia-alaan että maailmanlaajuiseen sähköautojen vallankumoukseen.

Vastaa