Social Media
Light
Dark

Tesla korjaa pitkään jatkuneen visualisointivirheen FSD:ssä

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Tesla on korjannut pysyvän virheen Full Self-Driving (FSD) -visualisointijärjestelmässään. Näytöllä olevat ympäröivät autot “jitteröivät” tai hyppivät kaistojen yli sen sijaan, että ne olisivat kulkeneet tasaisesti tämän yli neljä vuotta jatkuneen ongelman vuoksi. Asiantuntijat ja Teslan harrastajat ovat jo kiinnittäneet huomiota päivitykseen. Tapa, jolla ympäröivät ajoneuvot näytettiin FSD-näytöllä, oli ongelman pääasiallinen aiheuttaja. Näytti siltä, että autot tärisivät tai hyppivät sen sijaan, että ne olisivat ajaneet sujuvasti ohi. Tämä aiheutti visuaalista häiriötä erityisesti FSD-ominaisuuden käyttäjille, jotka käyttivät sitä usein.

Ongelma on kuitenkin edelleen ilmeinen heikkous järjestelmän tavassa näyttää kuvia, vaikka käyttäjät ovatkin saattaneet tottua siihen ajan myötä. Monet olivat suhtautuneet asiaan välinpitämättömästi, koska he olivat tottuneet siihen.

Korjauksen merkitys

FSD v12.5.6:n ongelman korjaus ei sisältynyt Teslan viimeisimmän 2024.32.30-ohjelmistopäivityksen julkaisutietoihin. Teslan omistajat kuitenkin huomasivat muutoksen heti. Tunnetut FSD-testaajat, kuten @AIDRIVR, julkaisivat X:ssä tuloksensa, joissa esiteltiin sujuvampia autojen renderöintejä.

Elluswamy ei kertonut yksityiskohtia bugin syystä tai siitä, miten se korjattiin, vaikka on todennäköisempää, että korjaus parantaa käyttäjäkokemusta kuin että sillä on välitön vaikutus FSD:n suorituskykyyn. Saumattomampi näyttö antaa käyttäjälle suuremman luottamuksen järjestelmään.

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Rajoitettu HW4/AI4-autoihin toistaiseksi

Juuri nyt vain Teslan uusimmalla laitteistolla varustetut HW4/AI4-autot ovat saaneet tämän päivityksen. Ei ole tiedossa, toimisiko korjaus vanhemmissa Intelin MCU:lla varustetuissa laitteistoversioissa, kuten HW3/AI3:ssa. Tesla ei ole vielä ilmoittanut, saavatko nämä ajoneuvot saman saumattoman visuaalisen päivityksen. Mutta lopulta Tesla todennäköisesti soveltaa tätä korjausta kaikkiin ajoneuvoihin, jotka täyttävät vaatimukset.

Teslan pyrkimykset FSD:n käyttöönoton edistämiseksi

Tesla on myös julkistanut tuoreen 0 %:n rahoitussopimuksen Yhdysvalloissa, mutta siinä on juju. Ostajien on lisäksi ostettava Teslan 8 000 dollarin Full Self-Driving -paketti, jotta he ovat oikeutettuja tuettuun korkoon. FSD:n omaksumisaste, joka on edelleen odotettua alhaisempi, näyttää olevan tämän strategian tavoite.

Toisin kuin toimitusjohtaja Elon Musk aiemmin väitti, totuus on, että FSD ei saa Teslan autoja muuttumaan “arvoa kasvattavaksi omaisuudeksi” Tesla laski hiljattain FSD:n hintaa 8 000 dollariin, vaikka se oli aiemmin noussut 15 000 dollariin, mikä laski auton arvoa.

Vaikka se ei ehkä vaikuta suurelta edistysaskeleelta autonomiselle ajamiselle, visualisointivirheen korjaaminen parantaisi käyttäjäkokemusta huomattavasti. FSD-näytön yleisen sujuvuuden parantaminen auttaa Teslaa saamaan asiakkaiden luottamuksen. Tällaiset pienet mutta merkittävät parannukset avaavat oven täysin autonomisille ajojärjestelmille, kun Tesla jatkaa autonomisen ajamisen teknologioidensa hiomista.

Vastaa