Social Media
Light
Dark

Tesla hakee patenttia robottiakselin automaattiselle hygienisoinnille

Tesla FSD Update: Steering Wheel Nag Removal

Tesla haki hiljattain patenttia automaattiselle puhdistusjärjestelmälle tulevia Robotaxi-sähköajoneuvojaan varten. Ratkaisun tarkoituksena on käsitellä kyytipalveluiden alalla ilmeneviä ongelmia. Automaattinen puhtaanapitojärjestelmä tulee muuttamaan kyytipalvelusektorin. Se poistaa manuaalisen siivouksen tarpeen, alentaa käyttökustannuksia ja parantaa Teslan robottaxi-laivaston käytettävyyttä ja luotettavuutta.

Itsestään ajavien autojen haaste

Itseohjautuvaa teknologiaa ei ole vielä täysin ratkaistu. Tesla on kuitenkin optimistinen, että se on pian valmis. Elon Musk uskoo, että se voi tapahtua minä päivänä tahansa. Kuljettajan poistaminen kyyti-autoista herättää lisäkysymyksiä. Kuljettajat tekevät muutakin kuin ajavat, he myös puhdistavat ja huoltavat autojaan. Kuka pitää ajoneuvot puhtaana ilman kuljettajia?

Teslan uuden patentin otsikko on “Ympäristöolosuhteiden hallinta suljetuissa tiloissa” Siinä ehdotetaan, että ajoneuvon sisätilojen valvontaan käytetään erilaisia antureita. Näihin antureihin kuuluvat kuva-, ääni-, lämpö-, paine-, kapasitiiviset, radiotaajuus- ja kaasuilmaisimet. Ne valvovat auton sisäistä ympäristöä varmistaakseen, että se pysyy puhtaana.

Yhteiset tilat tarjoavat etuja kustannusten, tehokkuuden ja ympäristön kestävyyden kannalta. Esimerkiksi auto, joka tarjoaa kuljetuksen koko päivän ajan useille henkilöille, tarjoaa pienemmät kuljetuskustannukset ja pienemmän ympäristöjalanjäljen kuin auto, jota vain yksi henkilö käyttää henkilökohtaiseen työmatkaansa. Yhteisten tilojen haittapuolena on kuitenkin se, että ne helpottavat tartuntatautien epäsuoraa leviämistä saastuneen ilman tai pintojen välityksellä. Nykyiset yhteistilojen desinfiointikeinot, esimerkiksi kosketuspintojen pyyhkiminen käsin desinfioivilla pyyhkeillä, voivat olla aikaa vieviä ja työläitä ja johtaa epätyydyttäviin hygieniaolosuhteisiin. Lisäksi tällaiset manuaalisesti toteutettavat toimet eivät välttämättä ole helposti todennettavissa.

Puhtaanapitotekniikat

Teslan patentissa kuvataan lukuisia innovatiivisia tapoja puhdistaa itseajavien autojen sisätilat. UV-lamput ja lämmitysjärjestelmä ovat perustavanlaatuisia tapoja desinfioida ajoneuvon pinnat ja ilma. UV-säteilyn tiedetään tappavan erilaisia tauteja, kun taas lämpö voi auttaa neutraloimaan pöpöjä ja bakteereja.

Lisäksi Teslan teknologia voi tuottaa desinfiointiainehöyryä, jolla päästään sellaisiin paikkoihin, jotka manuaalinen puhdistus saattaa jättää huomaamatta. Kun höyry yhdistetään ajoneuvon ilmastointijärjestelmään, se voi muuttaa lämpötilaa ja kosteutta, jotta bakteerit ja virukset eivät tunne oloaan epämukavaksi. Auto voi siirtyä “desinfiointitilaan”, joka määrittää antureiden avulla, milloin ajoneuvo on tyhjillään, ja käynnistää automaattisesti puhdistustoiminnot. Tämä vaihtoehto voi edellyttää istuinten vaihtamista tai ikkunoiden avaamista, jotta altistuminen steriloivalle valolle ja ilmalle voidaan maksimoida.

Lisäksi patentti ennakoi skenaariota, jossa ajoneuvo ajaa itse itsensä erikoistuneisiin puhdistuslaitoksiin, jotka on varustettu robottipuhdistuslaitteilla täydellisemmän puhdistuksen suorittamiseksi.

Teslan robottiauto: Sensorikyvyt

Patentissa kuvataan monimutkainen anturiryhmä ajoneuvon sisäilman valvomiseksi ja ylläpitämiseksi. Näihin antureihin kuuluu kuva-, akustisia, lämpö-, paine-, kapasitiivisia, radiotaajuus- ja kaasuantureita. Ne valvovat yhdessä lukuisia ajoneuvon sisäisiä ympäristötekijöitä, kuten lämpötilaa, kosteutta ja taudinaiheuttajien esiintymistä.

Näiden antureiden keräämiä tietoja käytetään henkilökohtaisen desinfiointimenettelyn kehittämiseen. Tämä rutiini muuttaa auton ympäristöolosuhteita siten, että saavutetaan maksimaalinen puhdistus ja keskitytään huomiota vaativiin alueisiin. Järjestelmä voi esimerkiksi havaita korkean ilmankosteuden ja muuttaa sen kuivemmaksi bakteerien kasvun estämiseksi. Nämä anturit pitävät auton sisätilat puhtaina ja turvallisina matkustajille valvomalla niitä jatkuvasti.

Vaikutus kyyditykseen

Teslan autonomisen puhtaanapitojärjestelmän käyttöönotto voi vaikuttaa merkittävästi kyytipalvelusektoriin. Koska ratkaisu poistaa ihmisen suorittaman siivouksen tarpeen, se alentaa käyttökustannuksia ja lisää samalla Teslan robottitaksilaivaston tehokkuutta ja luotettavuutta. Järjestelmä varmistaa, että ajoneuvot ovat aina valmiina seuraavaa matkustajaa varten, mikä vähentää seisokkiaikoja ja lisää laivaston käytettävyyttä.

Lisäksi perusteellinen ja automaattinen puhdistus vetoaa terveystietoisiin asiakkaisiin erityisesti COVID-19-epidemian jälkeen. Matkustajat voivat luottaa siihen, että auto, johon he astuvat, on puhdistettu perusteellisesti. Tämä parantunut hygienia saattaa olla ratkaisevan tärkeää Teslan kyytipalvelulle, sillä se houkuttelee uusia käyttäjiä, jotka arvostavat puhtautta ja turvallisuutta.

Cybercab

Tesla aikoo paljastaa eksklusiivisen robottitaksiajoneuvonsa, Cybercabin, 8. elokuuta 2024. Tämä futuristinen ajoneuvo, joka on saanut vaikutteita Cybertruck-konseptista, on itseohjautuva, eikä siinä ole ohjauspyörää. Toisin kuin odotetussa Model 2:ssa, jossa on edelleen ohjauspyörä, Cybercab on tarkoitettu täysin itsenäiseksi, mikä korostaa siirtymistä täysin automatisoituun liikennejärjestelmään. Tämä auto tulee olemaan Teslan robottitaksilaivaston keskipiste, joka demonstroi yhtiön viimeisimpiä edistysaskeleita itseohjautuvassa teknologiassa ja automatisoidussa puhtaanapidossa.

Teslan uusi patentti osoittaa yhtiön sitoutumista innovointiin. Automatisoitu sanitointiteknologia on olennaisen tärkeää puhtaamman ja tehokkaamman kyytipalvelun kannalta – Cybercabin debyytti asettaa Teslan johtoasemaan autonomisessa ajoneuvoteknologiassa.

Vastaa