Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck vandalisoitu Floridassa

Tesla Cybertruck Vandalized in Florida

Tesla Cybertruck ei ole vieras kiistoissa. Täyssähköinen pickup-kuorma-auto herättää suunnittelijansa Elon Muskin tavoin kiihkeitä reaktioita. Ihmiset joko rakastavat tai inhoavat Cybertruckia ja Muskia. Valitettavasti tämä kiivas suhtautuminen johti äskettäin vandalismiin Fort Lauderdalessa, Floridassa.

NBC Miami kertoi, että 34 Cybertruckia vandalisoitiin yön aikana. Autot olivat torstai-iltana erinomaisessa kunnossa, mutta perjantaiaamuun mennessä ne olivat turmeltuneet. Käyttäjän “only invade” -videolla Instagramissa näkyi useita Cybertruckeja jonossa, joissa oli sama herjaava viesti.

Tesla Cybertruck: Fort Lauderdalen ilkivalta

Yllättävässä vihan osoituksessa vandalisoitiin parkkipaikka, joka oli täynnä toimitusta odottavia Tesla Cybertruckeja. Vandaalit ruiskuttivat autojen konepelteihin ja kylkiin Elon Muskille suunnattuja kirosanoja. Lause “F**k Elon” oli näkyvästi esillä, mikä osoitti vandaalien halveksuntaa Teslan toimitusjohtajaa kohtaan.

Tapaus sai pian vetoapua sosiaalisen median alustoilla, kuten X:ssä ja Instagramissa. Postaukset turmeltuneista Cybertruckeista lähtivät leviämään. Laaja kritiikki oli yksimielistä: yksityisomaisuuden vahingoittaminen ei ole koskaan oikeutettua, olipa Muskista mitä mieltä tahansa.

Vandalismin taustalla oleva viesti

Fort Lauderdalen Cybertruckeihin tehdyt graffitit lähettivät selkeän ja ilkeän viestin. Ajoneuvoihin oli ruiskutettu näkyvästi sanat “Fk Elon”, mikä osoitti tekijöiden aikomukset. Tästä lausahduksesta on tullut Elon Muskin vastustajien rallihuuto sosiaalisessa mediassa, mikä osoittaa laajaa tyytymättömyyttä Teslan toimitusjohtajaa kohtaan. Tämä erityinen sana muistuttaa Kalifornian entisen kansanedustajan Lorena S. Gonzalesin kiistanalaisesta twiitistä, jossa hän kirjoitti erityisesti “Fk Elon Musk” vuonna 2020.

Tuhoamalla Cybertruckit tällä lausahduksella vandaalit liittyivät Muskin vastustajien äänekkääseen joukkoon, joka kritisoi hänen käyttäytymistään, politiikkaansa ja läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Tämä vandalismi on muutakin kuin pelkkää omaisuusvahinkoa; se heijastaa laajempaa yhteiskunnallista reaktiota polarisoivaa persoonallisuutta vastaan.

Teslan kyberkuorma-auton turvallisuuden lisäämistä vaaditaan

Tapahtuma herätti Teslan kannattajien keskuudessa keskustelua siitä, että ajoneuvojen toimituspaikkojen turvallisuutta olisi parannettava. Cybertruck Owners Clubin jäsenet kehottivat Teslaa parantamaan turvatoimia, jotta vandalismi voitaisiin estää tulevaisuudessa. Kun otetaan huomioon Elon Muskin eripurainen persoona ja Cybertruckia ympäröivä kiista, turvallisuuden lisääminen vaikuttaa järkevältä.

Huolimatta ilkivallan aiheuttamasta turhautumisesta on myös valopilkku. Sähköautoyhteisön jäsenet arvelivat, että graffitien poistaminen kyberkuorma-autoista saattaa olla odotettua helpompaa. Ajoneuvon ruostumattomasta teräksestä valmistetut pinnat eivät pidä maalia hyvin. Joidenkin puhdistustarvikkeiden ja tehopesun pitäisi palauttaa kuorma-autot entiseen kuntoonsa.

Teslan viimeaikainen kehitys

Cybertruckin toimitukset alkoivat aiemmin tänä vuonna, neljä vuotta sen jälkeen, kun Elon Musk esitteli ajoneuvon. Kehityksestä huolimatta Tesla kohtaa yhä esteitä. Teslan osakkeenomistajat hyväksyivät hiljattain Muskin 56 miljoonan dollarin korvaussopimuksen ja kannattivat yhtiön juridista siirtämistä Delawaresta Texasiin. Päätös johtuu osakkeenomistajien huolista ja oikeudellisista kysymyksistä, jotka liittyvät Muskin vuoden 2018 korvaussopimukseen.

Fort Lauderdalen Tesla Cybertruckin vahingot ovat terävä muistutus ajoneuvon ja sen suunnittelijan Elon Muskin jakavasta luonteesta. Vaikka vahinko on surullinen, se korostaa Teslan tarvetta vahvistaa turvallisuusmenettelyjään. Samalla kun yritys kohtaa nämä ongelmat, Cybertruck pysyy autoteollisuuden innovaation ja kiistojen symbolina.

Vastaa