Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck: Ohjaus huippusuorituskykyyn

Steering to High Performance

Tesla Cybertruck on ajoneuvo, joka näyttää suoraan scifi-elokuvasta. Mutta älä anna sen tuonpuoleisen ulkonäön hämätä; se on täällä haastamassa myydyimmät pickup-kuorma-autot. Cybertruck-mallistossa on kolme versiota. Alkutason malli on yksimoottorinen takaveto, kun taas huippuvaihtoehdossa on tehokas kolmimoottorinen neliveto. Tesla väittää, että huipputason Cybertruck voi vetää peräti 14 000 kiloa, ja sen arvioitu toimintasäde on yli 500 kilometriä yhdellä latauksella.

Odotettu julkaisupäivä

Tesla-fanit ovat odottaneet malttamattomina Cybertruckin julkaisua, jonka tuotantoaikataulua on lykätty useita kertoja. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk vakuutti kaikille 7. huhtikuuta 2022, että kuorma-auto olisi saatavilla vuonna 2023. Vaikka tarkka julkaisupäivä on edelleen epävarma, sen odotetaan saapuvan hyvin myöhään vuonna 2023 tai vuoden 2024 alussa.

Lava-autojen markkinakilpailu

Cybertruck joutuu kilpailemaan heti alusta alkaen kovien kilpailijoiden kanssa. Se kilpailee Rivian R1T:tä, GMC Hummer EV:tä ja Ford F-150 Lightningia vastaan. Lisäksi Ram 1500 REV on hyvin lähellä tuotantoa, ja Chevy on tuomassa markkinoille sähkökäyttöisen Silveradon. Kilpailu on kovaa, mutta Tesla luottaa tarjontaansa.

Tehtaan päivitykset

Teslan Giga Texasissa sijaitsevaa tehdasta on parannettu merkittävästi Cybertruckin tuotantoa varten. Tehdas suljettiin useiksi viikoiksi tuotantolinjojen tehostamiseksi. Nämä päivitykset ovat välttämättömiä sen varmistamiseksi, että Cybertruckin rakenne täyttää Teslan tiukat vaatimukset.

Giga Texasin tuotantoseisokin odotetaan olevan lyhytaikainen, ja tuotannon odotetaan palaavan keskimääräiselle tasolle ensi viikolla. Tehdas valmistaa Cybertruckien lisäksi myös Model Y -yksiköitä.

Tesla Cybertruck: Steering to High Performance

“Manufacturing Confirmation” -rakennukset

Ensimmäiset Cybertruck-yksiköt, joita kutsutaan “valmistusvahvistusrakennelmiksi”, ovat lähteneet Texasin tehtaan parannetuilta tuotantolinjoilta. Nämä yksiköt toimivat parannettujen tuotantolinjojen validointina, eikä niitä toimiteta asiakkaille. Sen sijaan ne tasoittavat tietä seuraavalle tuotantoyksikölle, “Series 9:lle”, joka voi olla ensimmäinen asiakkaille toimitettava yksikkö.

Esittelytilan debyytti

Series 8 Cybertruck -yksiköt saattavat löytää tiensä Teslan näyttelytiloihin eri puolilla Yhdysvaltoja lähitulevaisuudessa. Tämä antaa mahdollisille ostajille mahdollisuuden tutustua Cybertruckiin läheltä ja henkilökohtaisesti, mikä osoittaa Teslan sitoutumista ainutlaatuisen ajoneuvokokemuksen tarjoamiseen.

Elon Musk on vihjaillut Cybertruckin “Performance”-versiosta ja vihjannut jännittävistä kokoonpanoista, jotka ovat saatavilla ensimmäisten toimitusten aikana. Tesla-harrastajat eivät malta odottaa, mitä tämä suorituskykyinen variantti tarjoaa.

“Performance Cybertruck”

Teslan visionäärinen toimitusjohtaja Elon Musk on vihjannut “suorituskykyisestä Cybertruckista” Se viittaa siihen, että tämä suorituskykyinen malli saattaa olla yksi ensimmäisistä myytävistä sähkökäyttöisistä pickup-kuorma-autoista, joka takaa jännittävän ajokokemuksen. Vaikka Tesla esitteli Cybertruckin vuonna 2019, emme vielä tiedä paljon tuotantoversiosta. Tesla on tunnettu merkittävistä päivityksistä prototyypistä tuotantoon, ja automarkkinat ovat kehittyneet sen alkuperäisen esittelyn jälkeen. Nämä muutokset voivat vaikuttaa Cybertruckin aiemmin ilmoitettuihin hintoihin.

Ajoin juuri tänään suorituskykyisellä Cybertruckilla, ja se on aivan mahtava.

Elon Musk lisäsi hiljattain uuden kerroksen juonitteluun paljastamalla ajaneensa “suorituskykyistä Cybertruckia” Tämä viittaa siihen, että Tesla kehittää aktiivisesti suorituskykyistä Cybertruckia. Vaikuttavia ominaisuuksia tarjoava kolmimoottorinen versio on julkistettu, mutta huhut nelimoottorisesta ja vielä suorituskykyisemmästä versiosta jatkavat kiertoaan.

Kolmen moottorin ylivoima

Cybertruckin kolmimoottorinen versio tarjoaa merkittäviä ominaisuuksia, kuten yli 500 mailin toimintasäteen, salamannopean 2,9 sekunnin kiihdytysajan 0-100 km/h ja 130 km/h huippunopeuden, ja kaikki tämä kilpailukykyiseen 69 900 dollarin hintaan. Jo tämä yksinään kelpaa “suorituskykyiseksi versioksi”, mutta Teslan sitoutuminen rajojen ylittämiseen voi johtaa vielä jännittävämpiin vaihtoehtoihin.

Grand Revelation

Teslan odotetaan paljastavan kaikki Cybertruckin yksityiskohdat toimitustilaisuudessaan, joka voi tapahtua lähiviikkoina. Tilaisuudesta lupaa tulla merkittävä tilaisuus, jossa vastataan kaikkiin Cybertruckin kokoonpanoja, hinnoittelua ja suorituskykyä koskeviin kysymyksiin.

Tesla Cybertruckin takapyöräohjaus paljastui

Eräs onnekas Teslan omistaja kohtasi hiljattain San Franciscossa Release Candidate (RC) Cybertruckin, joka tarjosi meille mahdollisuuden tutustua läheltä sähköisen pickupin takapyöräohjausjärjestelmään.

Kun kuljettaja kääntää ohjauspyörää, takapyöräohjaukseksi kutsuttu älykäs tekniikka muuttaa takapyörien kulmia. Takapyörät kääntyvät eri kulmassa kuin etupyörät, mutta ne kulkevat samanaikaisesti joko samaan tai vastakkaiseen suuntaan. Tämä parantaa ajoneuvon ketteryyttä ja helpottaa liikkumista ahtaissa tiloissa pienillä ja suurilla nopeuksilla. Suuremmat ajoneuvot, kuten Cybertruck, hyötyvät suuresti tästä ominaisuudesta.

Kauan odotettu ominaisuus

Cybertruckin takapyöräohjauksen paljastuminen tapahtui lähes kaksi vuotta sen julkistamisen jälkeen, ja se tapahtui Elon Muskin itsensä ansiosta. Hän jakoi tämän jännittävän ominaisuuspäivityksen X:ssä, mikä herätti odotusta Tesla-harrastajien keskuudessa.

Tesla Cybertruck läheltä katsottuna

Vaikka on olemassa useita videoita, joissa näytetään takapyöräohjaus toiminnassa, ne ovat usein etäältä. Tesla Model 3:n omistaja @xwilfredov löysi kuitenkin Tesla Cybertruckin San Franciscosta X:ssä. Cybertruck alkoi peruuttaa, kun kaksi autoa pysähtyi vierekkäin. Pyörien nähdään videolla aluksi kääntyvän vinossa, mikä antaa vaikutelman, että ne ovat etupyörät. Mutta hetkeä myöhemmin tajuaa, että näkee takapyörät toiminnassa, läheltä ja henkilökohtaisesti.

Vakio-ominaisuus Spekulaatio

Koska Cybertruckin lopulliset tekniset tiedot ovat edelleen arvoitus, on epävarmaa, tuleeko takapyöräohjaus olemaan vakiovaruste kaikissa varustetasoissa. Huhut kuitenkin viittaavat siihen, että tämä ominaisuus voisi olla saatavana kaikkiin Cybertruckin varusteluihin. Kaikkien mieltä askarruttaa kysymys, mikä Cybertruck-versio tulee markkinoille ensimmäisenä. Alun perin odotukset kohdistuivat Long Range Dual Motor -malliin, mutta Elon Muskin äskettäinen paljastus, jonka mukaan hän testasi Performance Cybertruck -mallia, on herättänyt keskustelua. Performance-vaihtoehdossa odotettiin olevan kolmimoottorinen kokoonpano, joka lupaa vielä enemmän tehoa ja jännitystä.

Vaikka Cybertruckin suhteen on vielä monia avoimia kysymyksiä, yksi asia on selvä: Tesla on valmis muuttamaan pickup-kuorma-autoteollisuuden. Cybertruckissa on uraauurtavia ominaisuuksia ja omistautumista rajojen ylittämiseen, mikä muuttaa sähköajoneuvojen peliä. Cybertruckin odotetun esittelyn lähestyessä pysykää kuulolla, jos haluatte kuulla lisätietoja.

Vastaa