Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck: Bold Leap with a Fresh Wheel Design

Tesla Cybertruck: Bold Leap with a Fresh Wheel Design

Tesla Cybertruckin tulevan toimituksen jännityksen kasvaessa harrastajat ja ihailijat ovat saaneet odottamatonta herkkua: täysin uudenlaisen pyörämallin. Tesla Cybertruck saa uuden ilmeen juuri ennen kuin se saapuu kaduille. Se on tunnettu huippuluokan ominaisuuksistaan ja futuristisesta muotoilustaan.

Tesla Cybertruckin pyörien evoluutio

Teslan vuonna 2019 esittelemä Cybertruck-idea sisälsi aeropyöränpäällysteet, jotka kätkivät sisäänsä 20-tuumaiset split-spoke-pyörät. Muiden Teslan ajoneuvojen peitteiden tapaan nämä peitteet tarjosivat paremman aerodynamiikan, mikä auttoi auton kantaman hyötysuhdetta. Nämä tunnetut ominaisuudet on nähty viimeaikaisissa Fremont Pilot -tuotantolinjan koeajoneuvoissa ja julkaisukandidaatti Cybertruckissa Gigasta, Texasista.

Tesla Cybertruckin innovatiivinen uusi pyöräsuunnittelu

Tesla on päättänyt esitellä uuden pyörämallin Cybertruckin virallisen toimituspäivän lähestyessä. Ensimmäinen merkki tästä muutoksesta oli Instagramissa julkaistu kuva, jossa Cybertruck oli suljetun perävaunun päällä. Mustat pyörät, joissa oli paksummat pyöränkehät ja tyypillinen neliön muoto keskellä, olivat aivan uusi tyyli tälle kuorma-autolle. Näkyvissä oli myös kaksi oudon muotoista muovista koristeosaa, mutta myöhemmin selvisi, että ne eivät kuuluneet upouuteen pyörämalliin.

Tesla Cybertruck: Bold Leap with a Fresh Wheel Design

Tesla Cybertruckin parannetut pyörät esillä

Toisessa Cybertruck-fanin lähettämässä kuvassa näkyi lähempää julkaisukandidaatti Cybertruck, jossa oli identtiset päivitetyt pyörät, mutta tällä kertaa ilman muovisia koristepaloja. Koska Tesla yleensä toimittaa ajoneuvonsa siten, että pyörät ovat paljaina ja suojukset sisällä, on huomionarvoista, että näissä havainnoissa Cybertruck oli ilman aeropyöränsuojuksia. Vaikka testeissä on havaittu muutoksia, kuten litteä aerosuojakansi, on todennäköistä, että lopullisessa tuotteessa käytetään alkuperäisiä prototyyppipeitteitä. Sitä vahvistaa Teslan äskettäin saama patenttilupa tälle mallille.

Vanteiden rooli suorituskyvyssä

Teslan odotetaan tarjoavan Cybertruckin peruskokoonpanon aeropyörillä aerodynaamisen tehokkuuden maksimoimiseksi, mikä herättää vertailuja Model 3:een ja Model Y:hen. Näissä pyörissä voi olla irrotettavat katteet, jolloin omistajat voivat löytää kompromissin aerodynamiikan ja yksilöllisen maun välillä. Renkaiden ilmasuuttimen löytyminen herättää mahdollisuuden, että Tesla sisällyttää autonomisesti toimivan renkaiden täyttöjärjestelmän, mikä voisi parantaa auton maastokelpoisuutta.

Cybertruckin renkaiden on oltava tasapainossa karkeissa maastoissa tarvittavan vankan kestävyyden ja parhaan ajodynamiikan takaavan tehokkuuden välillä. Teslan on suunniteltava renkaat, joissa otetaan huomioon sekä suorituskyky että tehokkuus, sillä pyörä- ja rengasyhdistelmä voi vaikuttaa merkittävästi molempiin.

Räätälöinti ja jälkimarkkinapotentiaali

Cybertruckin omistajilla on sama mahdollisuus tutustua jälkimarkkinapyöriin kuin muiden Tesla-mallien omistajilla, mikä antaa heille mahdollisuuden muokata ajoneuvojaan entisestään. Jo ennen kuorma-auton virallista markkinoille tuloa Unplugged Performancen kaltaiset yritykset loivat jälkimarkkinapyöriä Cybertruckia varten. Ne korostavat ajoneuvon kanssa saatavilla olevia räätälöinti- ja personointimahdollisuuksia.

Kun Tesla Cybertruckin ensimmäiset toimitukset lähestyvät, uuden pyörämallin käyttöönotto lisää odotusta. Jokainen Cybertruckin suunnittelun osa, myös pyörät, osoittaa Teslan omistautumista innovaatiolle ja tarkkuudelle. Aika näyttää, pitääkö Elon Muskin väite“Tesla Cybertruck voi kellua kuin vene” paikkansa.


Vastaa