Social Media
Light
Dark

Tesla ja Intersect Power: Tesla: Massiivinen akkuvarastointikumppanuus

Tesla and Intersect Power: A Massive Battery Storage Partnership

Tesla on allekirjoittanut Intersect Powerin kanssa läpimurtosopimuksen valtavasta akkuenergian varastointijärjestelmähankkeesta (BESS). Yhteistyössä käytetään 15,3 GWh Teslan Megapack-teknologiaa, mikä on merkittävä virstanpylväs energiavarastointialalla. Tesla jatkaa ennätysten tekemistä energiavarastojen käyttöönotossa, ja tämä yhteistyö Intersect Powerin kanssa on osoitus molempien yritysten sitoutumisesta vihreiden energiaratkaisujen laajentamiseen.

Ennätyksellinen käyttöönotto

Mittakaavaa havainnollistaa se, että Tesla otti käyttöön 9,4 GWh energiavarastoja toisella neljänneksellä, mikä on suurin määrä yhden vuosineljänneksen aikana. Se merkitsi 132 prosentin kasvua edelliseen ennätykseen verrattuna. Tesla ja yhdysvaltalainen puhtaan energian yritys Intersect Power ovat sopineet BESS-hankkeen parametreista. Ne ovat myös asettaneet tulevia käyttöönottotavoitteita.

Tesla aikoo ottaa käyttöön lähes 10 GWh energiavarastoja kohteessa vuoden 2027 loppuun mennessä. Vuoteen 2030 mennessä toimitetaan koko 15,3 GWh, jonka arvo on yli 3 miljardia dollaria. Tesla aikoo asentaa Megapackit Intersect Power -hankkeisiin vuosina 2025 ja 2026. Ne rakennetaan Teslan Lathropin tehtaalla.

Intersect Powerin toimitusjohtaja Sheldon Kimber sanoi:

Kukaan markkinoilla ei pysty vastaamaan Teslan syvälliseen kokemukseen varastointiteknologiasta. Tämä kumppanuus on perusta yhdelle maan suurimmista ja nopeimmin kasvavista varastosalkuista täällä Intersect Powerilla. Tämä varastointisopimus täydentää täydellisesti uusiutuvien energialähteiden tuotannon miljardien dollarien laajenemista, jonka odotetaan yli kolminkertaistavan yhtiömme koon seuraavien kolmen vuoden aikana.

Aiemmat yhteistyöhankkeet

Tämä ei ole Teslan ensimmäinen yhteistyö Intersect Powerin kanssa. Tesla toimitti aiemmin Megapackit 2,4 GWh:n Intersect Powerin aurinko- ja varastointilaitoksiin. Näihin kuuluvat 1 GWh Oberonin laitoksessa, 448 MWh Athos III -laitoksessa Kaliforniassa ja 1 GWh kummassakin Radian- ja Lumina-laitoksessa Texasissa. Hankkeet ovat täysin toiminnassa vuoden 2024 loppuun mennessä.

Teslan näkökulma

Tesla Energyn vanhempi johtaja Mike Snyder kehui liittoumaa. Hän korosti Intersect Powerin kehitysvalmiuksia ja Teslan integroituja teknologioita. Tämä yhdistelmä mahdollistaa nopean ja laajamittaisen käyttöönoton.

Intersect on edelleen poikkeuksellinen kumppani, ja sen kehitysosaaminen yhdistettynä Teslan vertikaalisesti integroidun teknologian plug-and-play-luonteeseen mahdollistaa nopeuden ja mittakaavan, joita tarvitaan verkon häiriönsietokyvyn parantamiseen ja uusiutuvien energialähteiden laajempaan integrointiin.

Tesla Energyn taloudellisen vaikutuksen odotetaan tulevaisuudessa kasvavan. Viime vuosineljänneksellä toteutettiin sen historian suurin käyttöönotto. Teslan energiavarastointituote kasvaa nopeasti, ja viime vuosineljänneksellä otettiin käyttöön 9,4 GWh.

Uusi sopimus

Intersect Power ilmoitti uudesta sopimuksesta Teslan kanssa 15,3 GWh:n Megapack-sopimuksesta seuraavien viiden vuoden aikana. Suurin osa tästä kapasiteetista otetaan käyttöön seuraavien kahden vuoden aikana. Intersect Power omistaa nyt 2,2 GW toimivaa aurinkosähköä ja 2,4 GWh varastoja. Tämä uusi sopimus merkitsee suurta edistystä.

Intersect Power totesi lehdistötiedotteessa:

Tesla ja Intersect Power julkistivat tänään sopimuksen 15,3 GWh:n Megapacksista, Teslan akkuenergiavarastojärjestelmästä, Intersect Powerin aurinkosähkövarastohankesalkkuun vuoteen 2030 asti. Tämä sopimus yhdessä aiempien sitoumusten kanssa tekee Intersect Powerista yhden suurimmista Megapackien ostajista ja ylläpitäjistä maailmanlaajuisesti, ja sen odotetaan ottavan käyttöön lähes 10 GWh laajamittaista energiavarastoa vuoden 2027 loppuun mennessä.

Hankkeiden sijainnit

Megapackien 15,3 GWh:n energiamäärää käytetään Intersect Powerin eri hankkeissa. Yli puolet tilauksista tehdään BESS-hankkeisiin Kaliforniassa ja Texasissa. Ensimmäiset Megapackit toimitetaan vuoteen 2025 mennessä, ja toiminta alkaa vuonna 2027. Taloudellisia ehtoja ei julkistettu, mutta kaupan arvoksi arvioidaan noin 3,7 miljardia dollaria. Sopimuksen myötä käyttöönotto on keskimäärin 2,55 GWh joka vuosineljännes seuraavien kuuden vuoden aikana.

Tämä yhteistyö on tärkeä virstanpylväs sekä Teslalle että Intersect Powerille. Se korostaa Teslan kasvavaa asemaa energiavarastointiliiketoiminnassa ja Intersect Powerin sitoutumista uusiutuvaan energiaan. Yhteistyö tasoittaa tietä merkittäville edistysaskeleille energian varastoinnissa ja uusiutuvan energian integroinnissa.

Vastaa