Social Media
Light
Dark

Musk Eyes Phone keskellä Applen tekoälyn yksityisyyden suojaa koskevat huolenaiheet

Musk Eyes Phone Amid Apple AI Privacy Concerns

Musk on antanut Applelle tiukan varoituksen: jos teknologiajätti integroi OpenAI:n ChatGPT:n käyttöjärjestelmätasolla, Applen laitteet suljetaan hänen yrityksiltään. Tämä kommentti X:ssä Applen WWDC 2024 -tapahtuman jälkeen korostaa Muskin merkittäviä yksityisyydensuojaa koskevia huolia ja viittaa kasvavaan kiinnostukseen älypuhelimensa tekemiseen.

Muskin reaktio Applen ja OpenAI:n kumppanuuteen

Musk on ilmaissut tyytymättömyytensä siihen, että Apple on sisällyttänyt OpenAI:n ChatGPT:n laitteisiinsa. Hänen mielestään se aiheuttaa suuren turvallisuusongelman. Musk sanoi X:ssä, että jos Apple integroi OpenAI:n käyttöjärjestelmätasolla, hän kieltää Applen tuotteet yrityksiltään. “Se on sietämätön tietoturvarikkomus”, Musk kirjoitti.

Joko lopetatte tämän karmivan vakoiluohjelman tai kaikki Applen laitteet kielletään yritysteni tiloista.

Elon Musk (@elonmusk) 10. kesäkuuta 2024

Hän jopa osoitti Applen toimitusjohtajalle Tim Cookille identtiset tunteet. Tämä voimakas reaktio herätti laajaa internet-keskustelua, ja jotkut ajattelivat, että Musk todella harkitsi älypuhelimen valmistamista.

Jos Apple todella integroi woke nanny AI-vakoiluohjelman käyttöjärjestelmäänsä, meidän on ehkä tehtävä se!

– Elon Musk (@elonmusk) June 10, 2024

“X-puhelimen” mahdollisuus

Muskin tekemiset X:n kanssa ovat herättäneet puhetta mahdollisesta “X-puhelimesta” Musk vastasi innostuneesti ajatukseen puhelimesta, jossa olisi avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä ja Starlink-matkapuhelinominaisuus, ja totesi, että se ei ole “poissuljettu mahdollisuus” Myös Foundation for Freedom Online -säätiön toiminnanjohtaja Mike Benz ehdotti Grok-ominaisuudella varustettua puhelinta. Musk oli samaa mieltä ja sanoi harkitsevansa tällaista hanketta, jos Apple sisällyttää OpenAI:n käyttöjärjestelmiinsä.

Musk: Historia kritiikin takana

Muskin kritiikki OpenAI:ta kohtaan ei ole uutta. Musk tuki OpenAI:ta ensimmäisen kerran voittoa tavoittelemattomana vuonna 2015, mutta otti etäisyyttä yritykseen vuonna 2018. Sen jälkeen hän on kertonut avoimesti huolistaan, erityisesti OpenAIn siirtymisestä voittoa tavoittelevaksi yritykseksi.

Musk on kyseenalaistanut tämän siirtymän ja väittänyt, että OpenAI:n oli alun perin tarkoitus olla avoimen lähdekoodin vastapaino Googlelle, mutta siitä on sittemmin kehittynyt “suljetun lähdekoodin, maksimivoittoa tavoitteleva yritys, jota Microsoft tehokkaasti kontrolloi” Tämä siirto on ollut syynä siihen, että hän vastustaa jyrkästi OpenAI:n yhteistyötä Applen kanssa.

Applen tekoälyintegraatio ja tietosuojaongelmat

Apple esitteli hiljattain joukon tekoälyteknologioita, mukaan lukien ChatGPT-integraatio, joka herätti ristiriitaisia kommentteja. Vaikka jotkut käyttäjät ovat tyytyväisiä uusiin ominaisuuksiin, Musk on vakavasti huolissaan yksityisyydestä. Hänen mielestään Applen ChatGPT:n käyttöönotto aiheuttaa valtavan turvallisuusriskin, sillä käyttäjätietoja voidaan käyttää väärin.

Apple on korostanut, että sen tekoälylähestymistapa on yksityisyydensuojaan keskittyvä. Yhtiön tekoäly eli Apple Intelligence toimii laitteissa siirtämättä tietoja internetin kautta. Kehittyneemmät tehtävät edellyttävät kuitenkin palvelinpohjaista tekoälyä, jonka Apple aikoo suojata salauksen ja tehtävän jälkeisen tietojen tuhoamisen avulla.

ChatGPT Applen laitteissa

OpenAI:n kehittämän ChatGPT:n integrointi Applen laitteisiin mahdollistaa sen, että käyttäjät voivat suorittaa erilaisia tehtäviä tekoälyn avustuksella. Käyttäjien on hyväksyttävä ja saatava ilmoitus aina, kun he käyttävät ChatGPT:tä. Apple toteaa, että IP-osoitteet on naamioitu, eikä OpenAI tallentaisi käyttäjätietoja ilman lupaa. Näistä lupauksista huolimatta Musk epäilee yksityisyyden suojaan ja turvallisuuteen liittyviä huolenaiheita.

Muskin pääpointti pyörii ChatGPT:n integroinnin mahdollisten yksityisyysriskien ympärillä. Hän väittää, että tekoälyjärjestelmillä on potentiaalia käyttää henkilötietoja väärin, mikä on ollut ongelma aiempien tekoälymallien yhteydessä. Vaikka Apple ja OpenAI tarjoavat yksityisyystakeita, kysymys siitä, miten tietoja käsitellään, on edelleen ratkaisematta.

Elon Muskin kielteinen suhtautuminen Applen integrointiin OpenAI:n ChatGPT: hen on ruokkinut spekulaatioita siitä, että hän saattaa siirtyä älypuhelinalalle. Teknologia-ala seuraa tarkasti hänen kommenttejaan, joiden taustalla on huoli yksityisyydestä ja turvallisuudesta. On epäselvää, lanseeraisiko Musk “X-puhelimen”, mutta viimeaikaiset lausunnot viittaavat siihen, että hän harkitsee ajatusta vakavasti. Digitaalisten titaanien vuorovaikutus ja tekoälykäyttöisten laitteiden kehitys vaikuttavat teknologian ja yksityisyyden tulevaisuuteen.

“Jos puhelimelle on kiireellinen tarve, teen sellaisen.”

Elon MUSK

Vastaa