Social Media
Light
Dark

Elon Musk tapaa Samsungin ja Hyundain johtajia Pariisissa

Elon Musk to meet with Samsung and Hyundai executives in Paris

Elon Musk tapaa Samsung Electronicsin puheenjohtajan Lee Jae-yongin ja Hyundai Motor Groupin puheenjohtajan Chung Eui-sunin. Tapahtuma on herättänyt kiinnostusta sekä teknologia- että autoteollisuudessa. Tapaamista ehdotti Lee, jolla on läheiset suhteet Muskiin ja Chungiin. Tapaamisen aikataulu osuu yksiin Pariisin olympialaisten kanssa. Kolmen johtajan tarkoituksena on keskustella seuraavan sukupolven teknologiasta ja mahdollisesta tulevasta yhteistyöstä. Tunnetun eteläkorealaisen Chosun Ilbo -lehden mukaan toimitusjohtajat lounastavat yhdessä. Yhteydenotto on merkittävä, sillä Tesla ja Hyundai kilpailevat sähköautojen alalla.

Johtajien aiemmat kohtaamiset

Muskilla ja Leellä on historiaa yhteistyöstä. Teslan toimitusjohtaja on vieraillut Samsung Electronicsin Yhdysvalloissa sijaitsevissa tiloissa, ja Samsung on Teslan Autopilot-järjestelmän keskeinen toimittaja. He osallistuivat hiljattain Ranskan presidentin Emmanuel Macronin sponsoroimaan lounaaseen. Musk ja Lee ovat tavanneet, mutta tämä on Muskin ensimmäinen tapaaminen Chungin kanssa.

Suunniteltu tapaaminen ennakoi merkittävää teollista vallankumousta. Historiallisesti Tesla ja Hyundai ovat kilpailleet aggressiivisesti. Raja tietotekniikan ja valmistuksen välillä on kuitenkin hämärtymässä yhä enemmän. Tämä sopeutuminen edistää yhteistyötä tarvittaessa ja kilpailukykyä sopivissa tapauksissa.

Keskeiset keskustelunaiheet

Yksi tärkeimmistä painopistealueista ovat todennäköisesti autojen puolijohteet. Autojen kehittyessä teknisesti yhä pidemmälle suorituskykyisten puolijohteiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Nämä prosessorit ovat ratkaisevan tärkeitä kaikenlaisten toimintojen, kuten infotainment-järjestelmien, ADAS-järjestelmien (Advanced Driver Assistance Systems) ja itseohjautuvan tekniikan, virransyötön kannalta.

Tesla on ollut akkuteknologian edelläkävijä sylinterimäisillä akkukennoillaan, kuten 4680-mallilla, joka on tunnettu suuremmasta koosta ja suuremmasta energiatiheydestä. Samsung SDI kehittää myös samanlaisia sylinterimäisiä akkuja, mikä viittaa mahdolliseen yhteistyöalueeseen. Toisaalta Hyundai vahvistaa suunnitteluvalmiuksiaan vähentääkseen riippuvuuttaan ulkopuolisista toimittajista ja saadakseen enemmän määräysvaltaa toimitusketjuun.

Yhteistyön uusi aikakausi

Konferenssi kuvastaa laajempaa suuntausta Etelä-Korean teollisuusjohtajien keskuudessa. Ensimmäinen ja toinen sukupolvi keskittyivät alojensa vahvistamiseen ja kilpailuun. Kolmas sukupolvi, jota johtavat Lee ja Chung, on kuitenkin halukkaampi yhteistyöhön. Kun autoista tulee “pyörillä kulkevia tietokoneita”, eilisen kilpailijat voivat muuttua tämän päivän yhteistyökumppaneiksi.

Pariisissa pidetty huippukokous saattaa olla alku uusille yhteistyösuhteille teknologia- ja autoaloilla. Kun Musk, Lee ja Chung keskustelevat tärkeistä asioista, alalla saatetaan nähdä uutta yhteistyötä ja keksintöjä. Tämä tapahtuma on enemmän kuin vain rento illallinen; se saattaa olla vedenjakaja teknologian ja liikenteen tulevaisuuden kannalta.

Vastaa