Social Media
Light
Dark

Elon Musk: Musk: Matka isyyden kautta

Elon Musk: A Journey through Fatherhood

Elon Musk, SpaceX:n ja Teslan takana oleva vaikeasti lähestyttävä yrittäjä, on tunnettu uraauurtavasta panoksestaan teknologian ja avaruustutkimuksen alalla sekä monimutkaisesta yksityiselämästään. Muskin isyyden polku on ollut kiehtova, aina Justine Wilsonin kanssa vietetyistä varhaisvuosista viimeisimpään perheenlisäykseen Grimesin ja Shivon Zilisin kanssa.

Justine Wilson: Elon Musk ensimmäinen kumppani

2000-luvun alussa Elon Musk aloitti tiensä äitiyteen ensimmäisen vaimonsa, kanadalaisen kirjailija Justine Wilsonin kanssa. Muskin ensimmäiset kuusi lasta syntyivät heidän avioliittonsa aikana vuosina 2000-2008. Marie Clairelle kirjoittamassaan suorasukaisessa esseessä Wilson kutsui itseään sarkastisesti Muskin aloitusvaimoksi, mikä valottaa heidän avioliittonsa dynamiikkaa.

Grimes – Musiikillinen kulkue

Toinen ratkaiseva luku Muskin romanttisessa tarinassa syntyi kanadalaisen laulajan ja muusikon Grimesin kanssa. Heidän on-and-off -suhteestaan huolimatta Musk ja Grimes saivat kolme lasta. Toukokuussa 2020 syntyi X Æ A-Xii, jonka jälkeen Exa Dark Siderael ja uusin jäsen Techno Mechanicus (Tau). Hän totesi, että Muskin kanssa seurustelu oli “kaikkien aikojen paras harjoittelu

Grimes kommentoi aikaansa Elon Muskin kanssa kutsuen sitä hyväksi oppimiskokemukseksi. Hän korosti, että oli kunnia kokea SpaceX:n vallankumouksellinen työ omakohtaisesti, ja kehui Muskin poikkeuksellista johtajuutta ja insinööritaitoja. Erosta huolimatta Musk ja Grimes ovat edelleen hyvissä väleissä, ja Grimes ilmaisi kiintyneensä Muskiin syvästi parhaana ystävänä ja elämänsä rakkautena.

Shivon Zilis: Zivilis: Ammatillinen ja henkilökohtainen liitto

Elon Musk ja Shivon Zilis, hänen yrityksensä Neuralinkin huippujohtaja, saivat marraskuussa 2021 kaksoset, mikä hämärtää heidän työ- ja yksityiselämänsä rajoja. Tämä kehitys tapahtui Muskin ja Grimesin ajoittaisten tunnesotkujen aikana, mikä lisäsi uuden kerroksen hänen monimutkaiseen henkilökohtaiseen tarinaansa. Heinäkuussa 2022, kun raportteja Zilisin ja Muskin lapsista tuli julki, yrittäjä otti Twitterin ja totesi: “Teen parhaani auttaakseni alikansoituskriisiä. Romahtava syntyvyys on ylivoimaisesti suurin sivilisaation kohtaama vaara.”

Elon Musk avioituu Talulah Rileyn kanssa

Merkittävien kumppanuuksiensa Wilsonin, Grimesin ja Zilisin kanssa lisäksi Elon Muskilla on ollut kaksi avioliittoa näyttelijä Talulah Rileyn kanssa. Ensimmäinen liitto kesti vuodesta 2010 vuoteen 2012 lyhyen tauon jälkeen, ja toinen avioliitto kesti vuodesta 2013 vuoteen 2016. Suhteestaan huolimatta Musk ja Riley eivät saaneet lapsia, mikä jättää heidän kertomuksensa tulkinnanvaraiseksi (kunnes tulevat elämäkerrat osoittavat toisin).

Vain kahden vuosikymmenen aikana Teslan visionääri Elon Musk on lähtenyt isyyden tielle kolmen eri naisen kanssa ja toivottanut 11 lasta tervetulleeksi elämäänsä. Ensimmäisen lapsen syntymästä vuonna 2002 viimeisimpään lisäykseen vuonna 2023 Muskin perhe on jatkanut kasvuaan, ja jokainen lapsi on tuonut mukanaan oman ainutlaatuisen tarinansa ja kokemuksensa.

Nevada Alexander: Nada Alexander: Traaginen menetys

Nevada Alexander, Elon Muskin ensimmäinen poika hänen ensimmäisen vaimonsa Justine Wilsonin kanssa, syntyi vuonna 2002. Tragedia kuitenkin iski, kun Nevada kuoli vain kymmenen viikon ikäisenä äkilliseen lapsikuoleman oireyhtymään (SIDS). Wilson kuvaili kauheaa koettelemusta, mukaan lukien hetkeä, jolloin Nevada lakkasi hengittämästä, ja päätöstä ottaa hänet pois elintoiminnoista.

Vivian Jenna Wilson ja Griffin: Elon Muskin parantumismatka

Nevadan kuoleman jälkeen Musk ja Wilson lähtivät laajentamaan perhettään. He synnyttivät kaksoset Vivian Jenna Wilson ja Griffin koeputkihedelmöityksen avulla. Huhtikuun 18. päivänä Vivian Jenna Wilsonille jätettiin hakemus laillisen nimenmuutoksen saamiseksi. Vivianin äiti Justine Wilson kantoi nimeä Wilson ennen avioliittoaan. Vivian pyysi myös tunnistamista naiseksi ja vaati uutta syntymätodistusta, joka heijastaisi tätä kehitystä.

Vivian väitti hakemuksessa, että hänen muutospyyntönsä johtui hänen sukupuolensa tunnistamisesta ja halusta katkaista kaikki siteet biologiseen isäänsä, jonka kanssa hän ei enää asu ja johon hän ei halua olla millään tavalla yhteydessä.

Kai, Saxon ja Damian: Damian: Kasvava perhe

Elon Muskin silloinen vaimo, kanadalainen kirjailija Justine Wilson, synnytti kolme poikaa: Kai, Saxon ja Damian Musk. Tänä vuonna kolmoset täyttivät 17 vuotta. Wilson ja Elon ovat kuuluisuudestaan huolimatta välttäneet keskustelemasta kolmosista laajasti julkisuudessa. Wilson kuitenkin totesi vuoden 2017 TedTalkissa, että kolmikko syntyi keinohedelmöityksellä.

Musk ja Wilson erosivat vuonna 2008. Vuonna 2010 Business Insiderin mielipidekirjoituksessa Musk väitti maksavansa 20 000 dollaria kuukaudessa elatusmaksuja ex-vaimolleen sekä tukevansa Wilsonin elinkustannuksia ja lastenhoitajien palkkoja. Hän korosti haluaan viettää laatuaikaa lastensa kanssa ja totesi, että hänen viiden lapsensa huoltajuus oli jaettu tasan ja että hänen lapsensa olivat hänen elämänsä keskipiste.

X Æ A-Xii: Ainutlaatuinen nimi ja varhaiset seikkailut

Toukokuussa 2020 Musk ja laulaja Grimes toivottivat tervetulleeksi ensimmäisen lapsensa, X Æ A-Xii. Pariskunta herätti aaltoja ainutlaatuisella nimellään, joka oli saanut inspiraationsa sekä teknologisesta edistyksestä että henkilökohtaisesta merkityksestä. Julkisesta erostaan huolimatta Musk ja Grimes jatkavat yhteishuoltajina pojalleen, joka on jo liittynyt isänsä joukkoon useissa julkisissa esiintymisissä, mikä kertoo kasvavasta kiinnostuksesta avaruustutkimukseen.

Ylpeänä roolistaan hän mainitsi, että “A-12 oli [hänen] panoksensa”, vaikka hän kiitti Grimesia ensisijaisesti nimen keksimisestä. Grimes selvitti nimen merkitystä tarkemmin yksityiskohtaisessa selityksessä, jonka hän jakoi Twitter-tilillään.

Kaksoset Shivon Zilis ja Exa Dark Sideræl: Simes: Expanding Horizons

Yllättäen Musk sai marraskuussa 2021 Shivon Zilisin kanssa kaksoset, Striderin ja Azuren, ja lisäsi näin kasvavaa perhettään. Grimes ilmoitti myös, että heidän tyttärensä Exa Dark Siderael syntyi sijaissynnyttäjän kautta joulukuussa 2021. Jokaisen lapsen nimi ja kertomus lisäävät Muskin perhe-elämän rikasta mosaiikkia.

Techno Mechanicus (Tau): Tau: Uusin lisäys

Elon Muskin kasvavan perheen uusin jäsen on Techno Mechanicus, joka tunnetaan myös nimellä Tau. Walter Isaacsonin elämäkerran kautta yleisölle esitelty Tau on Muskin yhdestoista lapsi, ja se täydentää Muskin perheen historiaa innovaatioiden ja tutkimusmatkojen saralla.

Elon Musk on kahden vuosikymmenen aikana saanut 11 lasta eri naisten kanssa. Jokainen lapsi tuo oman tarinansa ja kokemuksensa Muskin perhe-elämään. Ensimmäisen pojan, Nevada Alexanderin, menettämisen aiheuttamasta sydäntäsärkevästä tunteesta kaksosten Justine Wilsonin ja Shivon Zilisin vastaanottamisen iloon, Muskin perhetarina edustaa elämän ylä- ja alamäkiä. Hänen omistautumisensa sitoutuneena ja läsnäolevana isänä on edelleen pysyvä osa hänen luonnettaan huolimatta hänen jatkuvasta innovaatiopyrkimyksestään työelämässä.

Vastaa