Social Media
Light
Dark

Teslas New Vision-baserede autopark lanceres globalt

Tesla's New Vision-Based Autopark Launches Globally

Teslas visionsbaserede Autopark-teknologi er ikke kun tilgængelig i Nordamerika. Den er tilgængelig i flere europæiske lande, herunder Spanien, Tyskland, Frankrig og Italien. Den vil muligvis blive tilbudt i andre regioner, men det er endnu ikke bekræftet. Den nye funktion er kompatibel med biler, der er udstyret med HW3 eller højere. Intel- og AMD-baserede køretøjer understøttes, med eller uden ultralydssensorer (USS). For at bruge denne funktion skal du have Enhanced Autopilot eller Teslas Full Self-Driving-pakke.

Vision Autopark-funktioner

Den nye visionsbaserede Autopark-funktion repræsenterer betydelige gevinster og forbedringer i forhold til den tidligere USS-baserede tilgang. En af de mest bemærkelsesværdige ændringer er tilføjelsen af nye visuelle skærme, der er forskellige alt efter køretøjets CPU. Køretøjer med AMD-CPU’er nyder godt af avanceret 3D-rekonstruktion af deres omgivelser, hvilket resulterer i et mere detaljeret og indlevende billede. I modsætning hertil giver Intel-udstyrede køretøjer en mere grundlæggende, top-down 2D-vision. På trods af forskellene i visualisering giver begge systemer bedre ydeevne.

Den nye Vision Autopark er mærkbart hurtigere og mere præcis end sin forgænger og kan køre ind på mindre parkeringspladser med kun en lille afstand omkring køretøjets maksimale bredde. Den understøtter bakning og parallelparkering, men ikke parkering med ansigtet indad eller diagonalparkering. Disse ændringer gør parkering mere effektiv og tilgængelig, især under vanskelige forhold.

Parkassistent med høj troværdighed

Teslas 2024.3.25-opdatering, som indeholder FSD v12.3.6, tilføjer High-Fidelity Park Assist til køretøjer med USS. Denne funktion er kun tilgængelig i køretøjer udstyret med Ryzen-chippen (MCU 3), som giver 3D-visning af omgivelserne. Køretøjer drevet af Intel Atom understøtter ikke denne visualisering.

Køretøjer med USS kan vælge mellem Standard Park Assist, som viser faktiske afstande til objekter, og den nye HiFi Park Assist. Under Controls > Autopilot kan kunderne vælge mellem “Standard” og “Tesla Vision”

Fremtidige udviklinger

Den globale lancering af Vision Autopark betyder, at andre funktioner, såsom Smarter Summon, Park Seek og Banish Autopark, måske snart kommer. Den nye Autopark-funktion er nu kun tilgængelig i USA og Canada for USS-udstyrede køretøjer, men det er planen, at den skal udvides til Europa og andre regioner i fremtidige opdateringer.

Ashok Elluswamy, Teslas direktør for Autopilot, sagde, at HiFi Park Assist med tiden ville blive tilgængelig for køretøjer med USS. Denne funktion er i øjeblikket tilgængelig i hele Nordamerika og størstedelen af Europa, hvilket lever op til denne forventning.

Skriv et svar