Social Media
Light
Dark

Teslas megafabrik i Shanghai skal stå færdig i 2025

Tesla Boosts Wages Following Automotive Union Strikes

Teslas mål er at færdiggøre sin megafabrik i Shanghai inden 2025. Dette er en vigtig milepæl for virksomhedens energidivision. Fabrikkens hurtige opførelse viser Teslas dedikation til at udvide sin energilagringskapacitet. Det er Teslas første batterifabrik til energilagring uden for USA.

Højdepunkter fra pressekonferencen

Grace Tao, Teslas globale vicepræsident, diskuterede Giga Shanghai mandag. Ifølge Pandaily bekræftede Tao, at megafabrikken vil stå færdig i 2025. Det betyder, at fabrikken vil stå færdig i år, hvilket viser Teslas fantastiske byggehastighed.

Når den er færdig, vil det være Teslas første fabrik til energilagringsbatterier uden for USA. Produktionen forventes at starte i første kvartal af 2025. Ved fuld kapacitet vil fabrikken producere 10.000 Megapack-enheder om året. Disse enheder vil have omkring 40 gigawatt-timers energilagring.

Tesla: Første spadestik og investering

I maj deltog ledere fra Tesla China og kinesiske embedsmænd i det første spadestik. Det nye projekt blev underskrevet med lokale embedsmænd i april 2023. Tesla betalte 222,42 millioner RMB (ca. 31,13 millioner dollars) for den 19,7 hektar store grund. Denne placering støder op til Teslas eksisterende fabrik, som producerer Model 3- og Model Y-køretøjer.

Siden december sidste år har Tesla nydt godt af en ny projektservicepakke i Lingang New Area. Denne pakke fremmer teknisk byggeri og fremskynder dermed fabrikkens udvikling.

Udvidelse af superladere og køretøjspriser

Tao talte også om Teslas Supercharger-vækst på det kinesiske fastland. Hun sagde, at udvidelsen er i gang. Med hensyn til de høje bilpriser sagde hun, at de er dikteret af markedsadfærd. Tesla ønsker at matche markedets efterspørgsel så tæt som muligt.

Giga Shanghai kører med fuld kapacitet

Teslas Giga Shanghai er vendt tilbage til fuld kapacitet. En kinesisk medieorganisation besøgte for nylig produktionsfaciliteterne for Model 3 og Model Y i Shanghai, som gav denne opdatering. Fabrikkens aktiviteter viser en positiv vending i forhold til tidligere rapporter om faldende produktion.

Tidligere på året cirkulerede der påstande om, at Tesla var ved at bremse produktionen af køretøjer i Giga Shanghai. Reuters rapporterede i slutningen af maj, at Tesla havde til hensigt at reducere mindst 20 % af fabrikkens produktion fra marts til juni 2024. Selv om Tesla Kina ikke reagerer på disse rapporter, er indregistreringen og eksporten af køretøjer faldet i forhold til sidste år.

Tesla: Øget produktionsindsats i 3. kvartal

Tesla ser ud til at fokusere på at øge produktionen og leverancerne af biler inden årets udgang. Elon Musk udtrykte optimisme om, at dette års bilsalg vil overgå sidste års. Giga Shanghai skal fungere fuldt ud for at nå dette mål, hvilket angiveligt er tilfældet.

Under besøget gav Teslas vicedirektør Grace Tao en opdatering om Shanghai Megafactory. Ifølge Sina Finance News er det planen, at Megafactory skal stå færdig i 2025. Fabrikken skal fremstille Megapack, Teslas flagskibsprodukt til energilagring i netskala, og dermed cementere Teslas indtog i energiløsninger.

Høje automatiseringsniveauer

Giga Shanghai opererer med betydelige grader af automatisering. Jiemian News’ journalister, som inspicerede fabrikken, bemærkede den betydelige brug af automatiseret teknologi. Generalforsamlingen har stablede produktionszoner og sammenkoblede værksteder, som giver mulighed for effektiv flytning af de endelige dele. Fabrikken har en samlet automatiseringsgrad på 95 %, og svejseafdelingen er næsten fuldstændig automatiseret.

Megafabrikken i Shanghai er en vigtig milepæl for Teslas globale vækst inden for energilagringsløsninger. Med en produktion, der skal begynde i første kvartal af 2025, vil anlægget i høj grad øge Teslas kapacitet til at fremstille Megapacks og konsolidere virksomhedens position inden for bæredygtig energi. Efterhånden som anlægget nærmer sig sin afslutning, fortsætter Tesla med at demonstrere sine hurtige konstruktionsevner og sit engagement i at opfylde globale energibehov. Dette projekt styrker Teslas position i Kina og sætter en ny standard for virksomhedens globale mål for energilagring.

Skriv et svar