Social Media
Light
Dark

Tesla afslører faktisk Smart Summon

Tesla Unveils Actually Smart Summon

Tesla har endelig frigivet en længe ventet funktion kaldet Smart Summon (ASS). Denne funktion har været under udvikling i årevis og lover et nyt niveau af lethed for Tesla-ejere. Teslas seneste softwareopdatering indeholder også en supplerende mulighed kaldet Dumb Summon.

Udviklingen af ASS har været lang. Den var oprindeligt planlagt til at blive frigivet i 2022, men er blevet forsinket flere gange. CEO Elon Musk har nævnt mange lanceringsdatoer, men funktionen er ikke dukket op før nu. På trods af fejlene repræsenterer udrulningen af ASS en vigtig milepæl i Teslas autonome køreegenskaber.

Hvad er Smart Summon?

Summon udnytter kraftfuld AI og Teslas visionsbaserede teknologi. Denne teknologi bruger kameraer, sensorer og avancerede algoritmer til at navigere bilen automatisk. Når du aktiverer funktionen via Tesla-appen, giver bilens kameraer data i realtid, så køretøjet kan kortlægge sine omgivelser. Med udrulningen af den nye softwareopdatering 2024.27.20 har Tesla introduceret ‘Actually Smart Summon’ og beskrevet funktionen i udgivelsesnoterne:

Indstilling af en destination

For at bruge ASS skal du starte Tesla-appen og vælge en destination, der ligger inden for en rimelig afstand af køretøjets aktuelle placering. Det kan være lige uden for en købmandsbutik, på fortovet ved en restaurant eller et andet sted, hvor du ønsker, at bilen skal møde dig. Når en destination er valgt, begynder bilen sin rejse og vurderer sine omgivelser for at undgå forhindringer som andre køretøjer, fodgængere og kantsten.

Teknologien er beregnet til at håndtere komplicerede forhold på parkeringspladser, f.eks. snævre områder og stor trafikmængde. Bilen foretager vurderinger i farten og ændrer sin rute for at sikre, at den kommer sikkert frem til det ønskede sted.

Sikkerhedsforanstaltninger og begrænsninger

ASS-funktionen indeholder adskillige lag af sikkerhed. Den er indstillet til at fungere ved lave hastigheder for at reducere farerne i trafikerede områder. Tesla bemærker desuden, at denne funktion kun bør bruges på parkeringspladser eller i indkørsler med relativt stabile omgivelser. På trods af det høje niveau af autonomi er føreren stadig ansvarlig for bilens sikkerhed og skal konstant overvåge dens adfærd.

Dumb Summon: Et enklere alternativ

Sammen med ASS har Tesla introduceret Dumb Summon. Denne funktionalitet er langt mere grundlæggende. Den giver forbrugerne mulighed for at køre deres Tesla frem eller tilbage via appen. Selv om den ikke giver samme grad af autonomi som ASS, er det et effektivt værktøj til at foretage små justeringer af bilens placering.

Det er nemt at bruge begge funktioner. Åbn Tesla-appen, vælg indstillingen Summon, og følg instruktionerne på skærmen. Du vil modtage en livestream fra bilens kameraer, så du kan overvåge dens omgivelser. Du kan dirigere bilen hen til dit sted eller et andet sted i nærheden.

Tilgængelighed og fremtidige opdateringer

Smart Summon er kun tilgængelig i Tesla-køretøjer, der er udstyret med Hardware 4. Der har ikke været nogen indikation af, hvornår eller om denne funktion vil være tilgængelig for køretøjer, der er udstyret med Hardware 3. Men den vil sandsynligvis være tilgængelig i de kommende uger, da tidligere opdateringer gradvist er blevet gjort tilgængelige for tidligere hardwareversioner.

Smart Summon og Dumb Summon repræsenterer vigtige fremskridt inden for Tesla-teknologi. Mens ASS giver næsten mirakuløs bekvemmelighed, er Dumb Summon en enkel, men effektiv tilgang til at fjernstyre din bil. Med disse funktioner fortsætter Tesla med at flytte grænserne for, hvad der kan lade sig gøre med selvkørende biler.

Skriv et svar