Social Media
Light
Dark

Tesla-aktiens rally: Analytikerindsigter og markedssentimenter

Tesla's Stock Rally: Analyst Insights and Market Sentiments

Tesla-aktien (TSLA) er steget i værdi på grund af modstridende synspunkter fra Wall Street-analytikere. Virksomhedens kurs, som ofte diskuteres ud over dens rødder i bilindustrien, har resulteret i forskellige meninger om dens værdiansættelse og fremtidige potentiale.

Teslas Beyond-Auto fortælling

I årevis har Tesla-tilhængere argumenteret for, at virksomhedens evner rækker langt ud over traditionel bilproduktion. Mens Tesla har en stærk tilstedeværelse i energisektoren og aktivt udvikler sig inden for AI og andre områder, har dets økonomiske fundament primært været baseret på dets bilforretning.

På trods af Teslas forskelligartede bestræbelser har Wall Street primært fokuseret på virksomhedens økonomiske resultater, når de har vurderet dens resultater inden for bilindustrien. Morgan Stanleys Adam Jonas har været en af fortalerne for at inkludere Teslas andre satsninger i værdiansættelsen. Morgan Stanleys målpris for Tesla spænder fra $120 i værste fald til $380 i bedste fald, med et bullish estimat på $550. Analytikerne bragte konceptet tilbage i fokus i en ny note til kunderne i dag:

Mange investorer diskuterer stadig fordelene ved Tesla som “mere end et bilfirma” Efter vores mening er Tesla helt sikkert en bilvirksomhed. Det er også en AI-virksomhed. Tænk “og”, ikke “eller”

For at bakke sin pointe op sagde Jonas, at kun 33% af Teslas kursmål på 380 dollars er relateret til bilindustrien:

Efter vores mening er Tesla langt mere end et bilfirma. Af vores kursmål på 380 dollars er vores vurdering af “kerne”-bilforretningen 86 dollars/aktie, hvilket efterlader 77% af vores mål afledt af netværkstjenester, mobilitet, tredjeparts batteri/FSD-licensering, energi og forsikring. Vi får meget kritik fra vores kunder for at medtage indtægtsstrømme, der ikke stammer fra biler, i vores værdiansættelse. Vores OW-tese er meget afhængig af, at disse forretningsområder bliver langt større drivkræfter for indtjening med klare milepæle/bevispunkter understøttet af ledsagende finansielle oplysninger.

Bullish udsigter

Wedbush-analytiker Dan Ives gentog sine bullish udsigter for Tesla og hævede sit prismål til $ 350, mens han opretholdt en Outperform-rating. Ives forventer, at Tesla vil øge sin markedsandel inden for elektriske køretøjer, især i Kina, og at marginerne vil stabilisere sig på trods af prispresset. Optimismen stammer fra forventningerne om, at Teslas fulde selvkørende evner vil udvikle sig med fremskridt inden for AI-teknologi.

Ives drager paralleller til Apples tidligere vækst og forudsiger, at Tesla kan nå en markedsværdi på 1 billion dollars i 2024, på trods af voksende skepsis andre steder på Wall Street.

Bearish følelser og forsigtighed

På den anden side er Tom Narayan fra RBC Capital Markets mere forsigtig og nedjusterer Teslas estimater for fjerde kvartal. Han nævner nedadgående risici i forhold til konsensusforventningerne, som kan påvirke Teslas årlige leverancer. Ifølge Narayans estimater kan der være en mangel på grund af svækkede registreringsdata, og potentielle kunder kan trække sig på grund af forestående ændringer i skattefradrag.

Analytikernes forskellige perspektiver afspejles i Teslas aktiebevægelser. Mens nogle fortsat er optimistiske og forventer, at markedsudvidelse og teknologiske fremskridt vil drive virksomhedens vækst, er andre mere pessimistiske og fokuserer på potentielle leveringstilbageslag og usikkerhed på markedet. Efterhånden som årsafslutningen nærmer sig, afventer markedet spændt Teslas resultater for at kunne vurdere udviklingen i de kommende kvartaler.

Skriv et svar