Social Media
Light
Dark

Tesla tilbagekalder 125.227 køretøjer på grund af problemer med sikkerhedsseleadvarsler

Tesla Recalls 125,227 Vehicles for Seat Belt Warning Issue

Tesla har udsendt en tilbagekaldelse af 125.227 køretøjer i USA. Dette skridt blev taget som reaktion på opdagelsen af et problem i Teslas advarselssystem for sikkerhedsseler. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) udsendte tilbagekaldelsen i fredags og hævdede, at der var en forhøjet risiko for skader i en ulykke på grund af fejlen.

Tesla: Manglende overholdelse af føderale sikkerhedskrav

Ifølge NHTSA opfylder de berørte biler ikke de føderale sikkerhedsstandarder. Når føreren ikke er spændt fast, fungerer advarselslampen for sikkerhedsselen og lydsignalet muligvis ikke korrekt. Manglende overholdelse af FMVSS No. 208, S7.3(a)(1), som specificerer visse tegn, kan øge risikoen for skader i forbindelse med en ulykke.

Tilbagekaldelsen påvirker flere Tesla-modeller, herunder:

  • 2012-2024 Model S
  • 2015-2024 Model X
  • 2017-2023 Model 3
  • 2020-2023 Model Y

Disse køretøjer spænder over en betydelig produktionsperiode, hvilket understreger problemets udbredte karakter.

Tesla: Løsning med over-the-Air softwareopdatering

Tesla har til hensigt at løse problemet med en over-the-air (OTA) softwareopgradering. Denne løsning vil eliminere afhængigheden af førersædets belægningssensor. I stedet vil sikkerhedsselepåmindelsessignalerne blive aktiveret baseret på førerens spænde- og tændingsstatus.

Denne softwareopgradering forventes at blive implementeret fra juni 2024. Denne strategi gør det muligt for Tesla hurtigt at løse problemet uden at have rigtige aftaler om køretøjsservice.

Opdagelse og undersøgelse

Problemet blev opdaget under en intern compliance-undersøgelse den 18. april 2024. En Tesla Model X fra 2024 kunne ikke aktivere sine sikkerhedsselepåmindelsessignaler, mens den gennemgik test for UNECE-regulativ nr. 16.

Efter denne afsløring iværksatte Tesla en detaljeret undersøgelse fra 22. april til 14. maj 2024. Virksomheden brugte flådeforespørgselsanalyser til at beregne antallet af berørte køretøjer. Beslutningen om tilbagekaldelse blev truffet den 20. maj 2024, efter at 104 garantikrav var blevet identificeret som potentielt relateret til problemet.

Tidligere tilbagekaldelser og undersøgelser

Dette er ikke Teslas første tilbagekaldelse i år. I januar tilbagekaldte virksomheden 200.000 Model S-, X- og Y-køretøjer på grund af en softwarefejl, der kunne forringe førernes udsyn, når de bakkede. I april tilbagekaldte Tesla 3.878 Cybertrucks for at løse et problem med speederpedalen.

Derudover undersøger de amerikanske bilsikkerhedsmyndigheder, om Teslas tilbagekaldelse i december af næsten 2 millioner køretøjer for at installere yderligere Autopilot-foranstaltninger var tilstrækkelig. Denne undersøgelse fulgte en række ulykker, der involverede Tesla-køretøjer.

Teslas proaktive tilbagekaldelse af 125.227 køretøjer viser virksomhedens dedikation til sikkerhed. Ved at rette problemet med sikkerhedsseleadvarselssystemet via en OTA-softwareopdatering. Tesla sikrer, at de berørte køretøjer opfylder de føderale sikkerhedsbestemmelser til tiden. Denne tilbagekaldelse tjener som en påmindelse om nødvendigheden af at overholde sikkerhedsreglerne og den løbende indsats i bilindustrien for at sikre køretøjernes sikkerhed.

Skriv et svar