Social Media
Light
Dark

Tesla forbereder sig på fuld udrulning af selvkørende biler i Kina

Tesla Prepares for Full Self-Driving Rollout in China

Tesla gør betydelige fremskridt i retning af at lancere sin FSD-teknologi (Full Self-Driving) i Kina. Denne handling kan potentielt ændre landskabet for autonom kørsel på et af verdens største bilmarkeder. Ifølge en nylig rapport forbereder Tesla sig aktivt på at registrere sit FSD-system hos de kinesiske myndigheder, hvilket er et vigtigt skridt i retning af at lancere den avancerede førerassistentfunktion senere på året.

Registrering hos myndighederne

Tre personer med kendskab til situationen oplyste, at Tesla ønsker at få FSD certificeret af de kinesiske myndigheder. Dette skridt er afgørende for Teslas planer om at lancere sit avancerede førerassistentsystem i Kina senere på året. Ifølge insidere overvejer Tesla en abonnementsordning for FSD i Kina.

Hvis registreringen lykkes, vil Teslas medarbejdere begynde at teste FSD på offentlige veje i Kina. Dette trin er afgørende for at sikre systemets ydeevne og sikkerhed i den virkelige verden. Tesla tilbyder nu kun Basic og Enhanced Autopilot i Kina.


Eksisterende muligheder for autopilot

Tesla tilbyder i øjeblikket to versioner af sit autopilotsystem i Kina: Basic Autopilot og Enhanced Autopilot. Disse systemer tilbyder forskellige niveauer af førerassistance med det formål at forbedre både køreoplevelsen og sikkerheden.

Grundlæggende autopilot

Basic Autopilot er standard i alle Tesla-køretøjer, der sælges i Kina. Den indeholder vigtige funktioner til hverdagskørsel. Disse funktioner omfatter følgende:

  • Trafikbevidst fartpilot: Denne funktion ændrer automatisk bilens hastighed for at holde en sikker afstand til det forankørende køretøj.
  • Autostyring: Denne funktion holder bilen på linje i sin bane, hvilket minimerer førerens træthed og øger sikkerheden på længere ture.

Forbedret autopilot

Enhanced Autopilot er en valgfri opgradering, der koster RMB 32.000 (ca. $4.400). Den udvider den grundlæggende autopilot ved at tilføje mere komplekse funktioner, herunder:

  • Naviger med autopilot: Denne funktion styrer bilen fra tilkørselsrampe til frakørselsrampe, anbefaler vognbaneskift og kører gennem vejkryds baseret på den placering, der er indstillet i navigationssystemet.
  • Automatisk vognbaneskift: Denne funktion gør det muligt for bilen at skifte vognbane automatisk, når føreren bruger blinklyset, hvilket gør motorvejskørsel mere bekvem og mindre stressende.
  • Autopark: Hjælper med parallel- og vinkelret parkering ved at kontrollere styring, acceleration og bremsning under parkeringsmanøvren.
  • Summon: Denne teknologi, som styres via Teslas mobilapp, gør det muligt for bilen at navigere ind og ud af snævre områder, uden at føreren sidder ved rattet.

Begrænsninger ved de nuværende muligheder

Selvom Basic og Enhanced Autopilot giver betydelige bekvemmeligheds- og sikkerhedsfordele, indeholder de ikke Full Self-Driving (FSD) -systemets mest avancerede funktion, Autopilot on City Streets. Denne funktion gør det muligt for bilen at køre autonomt i byområder, herunder stopskilte, trafiklys og komplekse trafikscenarier i byen.

FSD’s evne til at navigere i byens gader kan forandre bykørsel for Tesla-kunder i Kina. På et marked med mange konkurrenter, der tilbyder systemer, der ligner Basic og Enhanced Autopilot, kan FSD give Tesla en stor fordel.

Abonnementsmodel og salg

Tesla sælger i øjeblikket FSD for et engangsgebyr på 64.000 yuan (8.828 dollars). Virksomheden undersøger også en månedlig abonnementsmodel med en potentiel pris på omkring $98. Hvis FSD introduceres som en abonnementstjeneste, kan det tiltrække flere brugere og give Tesla en ny indtægtsstrøm.

Konkurrencedygtigt landskab

Der er hård konkurrence på det kinesiske marked for elbiler, hvor flere bilproducenter tilbyder overlegne førerassistanceteknologier. Virksomheder som Huawei og Xpeng tilbyder autonome køreegenskaber på niveau to i lighed med FSD. Nogle konkurrenter, som Li Auto og Xpeng, inkluderer disse funktioner gratis i avancerede versioner, mens andre, som Nio, tilbyder gratis prøveperioder.

Strategisk fordel

I modsætning til typiske regelbaserede algoritmer er Teslas FSD drevet af et kraftfuldt neuralt netværk fra ende til anden. Denne strategi gør det muligt for Teslas system at lære hurtigere og træffe mere menneskelignende kørebeslutninger. Tesla bruger også sit omfattende netværk af køretøjer og den kraftfulde Dojo-supercomputer til løbende at forbedre FSD.

Introduktionen af FSD i Kina vil udgøre en betydelig opgradering i forhold til disse eksisterende muligheder og potentielt tilbyde en mere omfattende og autonom køreoplevelse, der kan adskille Tesla fra sine konkurrenter på det kinesiske marked.

Skriv et svar