Social Media
Light
Dark

Tesla planlægger at øge Semi-leverancerne til PepsiCo

Tesla Plans to Ramp Up Semi Deliveries to PepsiCo

Tesla øger sine forsøg på at øge leverancerne af Tesla Semi til hovedkunden PepsiCo som forberedelse til volumenproduktion af den elektriske sættevogn. Tesla Semi, der blev præsenteret i 2017 med et oprindeligt produktionsmål i 2019, er blevet forsinket flere gange, og den begrænsede produktion begyndte i slutningen af 2022. På trods af disse forhindringer er den unikke elektriske lastbil begyndt at påvirke virksomheden, og PepsiCo fører an som den primære operatør af dette banebrydende køretøj.

Tidlige kunder og begrænset produktion

Tesla og PepsiCo har brugt Tesla Semi internt i over et år. Andre kunder er for nylig begyndt at bruge elektriske sættevogne. Martin Brower og Sysco blev set bruge semitrailerne i sidste måned. Derudover er Walmart og Costco begyndt at teste køretøjet.

På trods af disse nye kunder er produktionsmængden fortsat lav. Virksomheden er ved at udvide sin Gigafactory i Nevada for at få plads til en produktionslinje med stor volumen. Volumenproduktion er planlagt til slutningen af næste år, og udvidede kundeleverancer forventes i 2026.

PepsiCo: Teslas vigtigste kunde

PepsiCo er fortsat Tesla Semis primære kunde. Dan Priestley, leder af Semi-programmet, talte på ACT Expo om programmets nuværende status. Han understregede, at Semi har en dedikeret elektrisk platform, som adskiller den fra ældre lastbilproducenter.

Tesla Semi har en rækkevidde på 500 km og understøtter opladning med megawatt. Det giver mulighed for driftsparitet mellem diesel- og el-lastbiler. Kunderne kan udskifte en diesellastbil med en Semi uden at skulle have flere biler. Priestley sagde, at PepsiCo’s flåde af Tesla Semi’er i gennemsnit kører 1,7 kilowatt-timer pr. kilometer, selv med store mængder drikkevarer.

“Det, det gør, er, at det frigør den driftsmæssige ækvivalens mellem diesel og el. Der er ingen af disse forhold, som du har brug for, for at ekstra elektriske lastbiler kan udføre den samme mængde arbejde som diesellastbiler. De kan bytte en for en i driften.”

Forpligtelse til opladningsinfrastruktur

Priestley forsikrede branchen om Teslas engagement i opladningsinfrastruktur. På trods af de seneste nedskæringer i opladningsteamet har de til hensigt at investere over 500 millioner dollars i nye supercharger-steder i år. Organisationen er forpligtet til at tilbyde en pålidelig opladningsløsning til store lastbiler.

“For at gøre det helt klart, så er opladning kernen i Tesla. I år investerer vi mere end 500 millioner dollars i nye supercharger-stationer og udvider netværket. Vi har forpligtet os til at give vores kunder en god opladningsoplevelse, og vi vil udvide præcis den samme tankegang til også at omfatte tunge køretøjer. Vi vil sørge for, at hvert køretøj, vi leverer, har en opladningsløsning, der kan komme i mange forskellige varianter.”

Tesla: Kommende leverancer og fremtidsplaner

Tesla har allerede installeret Megachargers på PepsiCo-lokationer. Men et offentligt netværk, der kan sammenlignes med Supercharger-netværket, er ved at blive udviklet. Priestley sagde, at Tesla har til hensigt at sende yderligere 50 Semi-køretøjer til PepsiCo inden produktionsrampen. Leveringer af store mængder til andre kunder forventes først i 2026, over ti år efter lastbilens debut.

Tesla: Succesen med PepsiCo’s pilotprogram

PepsiCo’s Tesla Semi-piloteksperiment var en succes. PepsiCo’s flåde af 21 Tesla Semi’er overgik forventningerne i den virkelige verden. Under North American Council for Freight Efficiency’s Run on Less-begivenhed klarede Tesla Semi sig bedre end sine jævnaldrende med hensyn til dagligt tilbagelagte kilometer.

I modsætning til hvad mange tror, transporterede PepsiCo’s Semi’er store mængder drikkevarer og ikke kun lette varer som chips. Under Run on Less-arrangementet kørte en Tesla Semi 1.076 km på en enkelt dag, inklusive tre hurtige opladningsstop. De fleste af disse kilometer blev kørt med en totalvægt tæt på grænsen på 82.000 pund for klasse 8-lastbiler med nul-emission.

Tesla forbereder sig på at øge sin Semi-leverance til PepsiCo og samtidig øge sin produktionskapacitet. På trods af forsinkelserne har Semi vist fremragende ydeevne og driftseffektivitet. Efterhånden som Tesla investerer i opladningsinfrastruktur og øger produktionen, forventes det elektriske køretøj at få en betydelig indflydelse på den tunge transportsektor i 2026.

Skriv et svar