Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y vinder terræn i Storbritannien med lang rækkevidde RWD

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Tesla Model Y skaber røre i den britiske bilindustri. Tesla skaber røre i den britiske bilindustri med sin Model Y. Den elektriske SUV er steget til positionen som det fjerde bedst sælgende køretøj i landet. Det er en markant ændring for køretøjer med forbrændingsmotor (ICE). Tesla Model Y lå på niendepladsen i det samlede bilsalg i de første ni måneder af 2024. Teslas position kan blive endnu stærkere med introduktionen af Model Y Long Range Rear-Wheel Drive (RWD) for nylig.

Voksende efterspørgsel efter elektriske køretøjer

Brugen af elektriske køretøjer (EV’er) stiger støt på det britiske marked. Alene i september blev der indregistreret 275.239 nye biler, hvilket er en stigning på 1 % i forhold til året før. Biler drevet af benzin og diesel sælger dog mindre. Salget af dieselbiler faldt med 7,1 %, mens salget af benzinbiler faldt med 9,3 %.

Antallet af batteridrevne elbiler, eller BEV’er, er dog stigende. Salget steg med 24,4 %, og der blev solgt 56.387 enheder i september. Salget af hybridelektriske biler (HEV’er) steg en smule med 2,6 %, men plug-in-hybridelektriske biler (PHEV’er) oplevede en stigning på 32,1 %. Den øgede interesse for grønnere energivalg understreges af dette skift i kundernes præferencer. Dette skift ledes af elbiler som Tesla Model Y.

Tesla Model Y dominerer elbilsegmentet

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Der er ingen tvivl om, at Tesla Model Y er en af de bedste elbiler, der findes. Model Y er nu det fjerde bedst sælgende køretøj overhovedet med 5.799 solgte enheder i Storbritannien pr. september 2024. Model Y, den eneste elbil i top 10, solgte 5.799 enheder og matchede dermed Hyundai Tucsons samlede salgstal. Denne succes viser, at Teslas SUV appellerer til britiske forbrugere, især dem, der ønsker at konvertere fra forbrændingsmotorer.

Teslas Model Y har flere fordele i forhold til traditionelle biler. Dens lange rækkevidde, omfattende standardudstyr og adgang til det store Tesla Supercharger-netværk gør den til et overbevisende valg for forbrugerne. Det er afgørende, da flere købere vælger elbiler for at reducere deres CO2-fodaftryk.

Benzinbiler er stadig førende på markedet

I Storbritannien er det fortsat benzindrevne biler som Kia Sportage, der regerer på trods af den voksende interesse for elbiler. Med 7.482 registreringer i september indtog Sportage førstepladsen. Andenpladsen gik til Ford Puma, et benzindrevet køretøj, der solgte 6.681 enheder. En anden populær model, Nissan Juke, kom ind på tredjepladsen med 6.025 solgte enheder. På grund af deres pris, brændstoftilgængelighed og længere garantitilbud – som Kias syv års garanti – foretrækker mange briter stadig benzindrevne biler.

Teslas nye Model Y Long Range RWD er et imponerende tilbud

I oktober 2024 afslørede Tesla Model Y Long Range RWD for at tage en større andel af det britiske marked. I Storbritannien er denne nye model i øjeblikket den mest effektive Model Y. Det er basistrim, prissat til £ 46.990 før ekstraudstyr, og har den længste rækkevidde af alle Model Y-versioner, der er tilgængelige i Storbritannien, med 373 miles pr. opladning. Desuden er den maksimale opladningseffekt for Model Y 250 kW i modsætning til 150 kW for den sammenlignelige Scenic. Du bør kunne tilføje 150 miles rækkevidde til din Tesla på 15 minutter ved at tilslutte den til en supercharger.

Med en maksimal hastighed på 135 mph og en accelerationstid på 5,7 sekunder fra 0 til 60 mph tilbyder Model Y Long Range RWD en blanding af ydeevne og effektivitet. Ifølge Tesla kan denne model spare bilisterne for £6.400 i benzin i fire år, hvilket gør den til et ønskværdigt valg for budgetbevidste forbrugere. Hvis man antager, at der køres 10.000 km om året, kan Octopus Energy-brugere desuden se årlige udgifter på helt ned til 175 £.

Konkurrencen skærpes, mens Model Y presser på for at nå toppen

Med 23.495 solgte eksemplarer lå Tesla Model Y på en samlet niendeplads i Storbritannien i de første ni måneder af 2024, men den er stadig udsat for hård konkurrence fra benzindrevne køretøjer. Med 15.449 flere solgte eksemplarer end Model Y har Ford Puma, det bedst sælgende køretøj i Storbritannien, en betydelig fordel. Men der er stadig mere tilbage af året, og introduktionen af Model Y Long Range RWD kan hjælpe Tesla med at rykke endnu længere op i rækkerne.

Selv om det måske er ambitiøst at slutte i top tre for året, viser Model Y’s fortsatte succes, at elbiler ikke længere er nichevarer. I dag konkurrerer de med standardbiler og kan overgå dem på mange områder, herunder langsigtede omkostningsbesparelser og rækkevidde.

Skriv et svar