Social Media
Light
Dark

Tesla retter langvarig visualiseringsfejl i FSD

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Tesla har løst en vedvarende fejl i sit visualiseringssystem Full Self-Driving (FSD). De omkringliggende biler på skærmen “jitter” eller springer på tværs af banerne i stedet for at køre jævnt på grund af dette problem, som har eksisteret i mere end fire år. Eksperter og Tesla-entusiaster har allerede lagt mærke til opdateringen. Den måde, de omkringliggende køretøjer blev vist på FSD-skærmen, var hovedkilden til problemet. Det så ud til, at bilerne rystede eller hoppede i stedet for at køre jævnt forbi. Det skabte visuel distraktion, især for brugere af FSD-funktionen.

Problemet er dog stadig en åbenlys svaghed i den måde, systemet viser billeder på, selvom brugerne måske har vænnet sig til det med tiden. Mange havde været ligeglade med problemet, da de havde vænnet sig til det.

Betydningen af rettelsen

Problemløsningen til FSD v12.5.6 var ikke inkluderet i Teslas udgivelsesnoter til den seneste 2024.32.30 softwareopgradering. Men Tesla-ejere bemærkede ændringen med det samme. Kendte FSD-testere, såsom @AIDRIVR, offentliggjorde deres resultater på X, hvor de fremviste mere flydende bilgengivelser.

Elluswamy gav ikke detaljer om årsagen til fejlen, eller hvordan den blev rettet, selvom det er mere sandsynligt, at rettelsen forbedrer brugeroplevelsen, end at den har en umiddelbar effekt på FSD-ydelsen. En mere problemfri visning giver brugeren større tillid til systemet.

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Begrænset til HW4/AI4-biler indtil videre

Lige nu er det kun HW4/AI4-biler, der er udstyret med Teslas nyeste hardware, der har modtaget denne opgradering. Det er uvist, om reparationen vil fungere med ældre hardwareversioner med Intel MCU’er, såsom HW3/AI3. Tesla har endnu ikke oplyst, om disse køretøjer vil modtage den samme sømløse visuelle opdatering. Men i sidste ende vil Tesla sandsynligvis anvende denne patch på alle køretøjer, der opfylder kravene.

Teslas indsats for at øge brugen af FSD

Tesla har også afsløret en ny finansieringsaftale på 0 % i USA, men med en hage. Købere skal desuden købe Teslas fulde selvkørende pakke til 8.000 dollars for at være berettiget til den subsidierede sats. Udbredelsen af FSD, som stadig er lavere end forventet, ser ud til at være målet med denne strategi.

I modsætning til CEO Elon Musks tidligere påstand er sandheden, at FSD ikke vil få Tesla-biler til at blive “værdsatte aktiver” Tesla reducerede for nylig prisen på FSD til 8.000 dollars, selv om den tidligere havde været oppe på 15.000 dollars, hvilket mindskede bilens værdi.

Selvom det måske ikke virker som et stort skridt fremad for autonom kørsel, ville det forbedre brugeroplevelsen meget at rette visualiseringsfejlen. Hvis FSD-displayet generelt bliver mere overskueligt, hjælper det Tesla med at vinde kundernes tillid. Små, men betydningsfulde forbedringer som disse åbner døren til helt autonome køresystemer, når Tesla fortsætter med at finpudse sine teknologier til autonom kørsel.

Skriv et svar