Social Media
Light
Dark

Tesla indgiver patent på automatiseret desinfektion i robotaxis

Tesla FSD Update: Steering Wheel Nag Removal

Tesla har for nylig ansøgt om patent på et automatiseret saneringssystem til sine kommende selvkørende Robotaxi-elbiler. Denne løsning er beregnet til at håndtere nye problemer i kørselssektoren. Det automatiske sanitetssystem vil transformere kørselssektoren. Det vil fjerne behovet for manuel rengøring, sænke driftsomkostningerne og forbedre tilgængeligheden og pålideligheden af Teslas robotaxi-flåde.

Udfordringen med selvkørende biler

Den selvkørende teknologi er endnu ikke helt færdigudviklet. Men Tesla er optimistisk med hensyn til, at den snart vil være klar. Elon Musk mener, at det kan ske når som helst. At fjerne føreren fra hyrevognene rejser yderligere spørgsmål. Chauffører gør mere end at køre; de gør også rent og vedligeholder deres biler. Uden chauffører, hvem skal så holde bilerne rene?

Teslas nye patent har titlen “Styring af miljøforhold i lukkede rum” Det foreslår at bruge en række forskellige sensorer til at overvåge køretøjets indre. Disse sensorer omfatter billed-, akustik-, varme-, tryk-, kapacitive-, radiofrekvens- og gasdetektorer. De overvåger miljøet inde i bilen for at sikre, at det forbliver rent.

Delte rum giver fordele i forhold til omkostninger, effektivitet og miljømæssig bæredygtighed. For eksempel giver en bil, der transporterer flere personer i løbet af dagen, lavere transportomkostninger og miljømæssigt fodaftryk end en bil, der kun bruges af én person til personlig pendling. Fællesarealer har dog den ulempe, at de fremmer indirekte overførsel af smitsomme sygdomme gennem forurenet luft eller overflader. De nuværende metoder til at desinficere fællesrum, f.eks. manuel aftørring af berøringsflader med desinfektionsservietter, kan være tidskrævende, besværlige og føre til utilfredsstillende sanitære forhold. Desuden er det ikke altid nemt at kontrollere sådanne manuelt gennemførte aktiviteter.

Teknikker til desinficering

Teslas patent beskriver adskillige innovative måder at rengøre interiøret i selvkørende biler på. UV-lamper og et varmesystem er de grundlæggende måder at desinficere køretøjets overflader og luft på. UV-stråling er kendt for at dræbe forskellige sygdomme, mens varme kan hjælpe med at neutralisere bakterier.

Desuden kan Teslas teknologi generere desinficerende damp, der kan nå steder, som manuel rengøring måske ikke når. Når dampen kombineres med bilens HVAC-system, kan den ændre temperaturen og luftfugtigheden, så bakterier og vira bliver ukomfortable. Bilen kan gå i en “sanitization mode”, som bruger sensorer til at bestemme, hvornår køretøjet er ledigt, og automatisk starter rengøringen. Denne mulighed kan kræve, at man skifter sæder eller åbner vinduer for at maksimere eksponeringen for steriliserende lys og luft.

Desuden forudser patentet et scenarie, hvor køretøjet selv kører til specialiserede desinfektionsfaciliteter udstyret med robotrengøringsarme for at foretage en mere komplet rengøring.

Tesla robotaxi: Sensorkapacitet

Patentet beskriver et komplekst sensorarray til overvågning og vedligeholdelse af køretøjets indre atmosfære. Disse sensorer omfatter billed-, akustik-, varme-, tryk-, kapacitive-, radiofrekvens- og gasdetektorer. De samarbejder om at overvåge adskillige miljøfaktorer i køretøjet, herunder temperatur, luftfugtighed og tilstedeværelsen af patogener.

De oplysninger, der indsamles af disse sensorer, bruges til at udvikle en personlig desinficeringsprocedure. Denne rutine ændrer bilens miljøforhold for at opnå maksimal rengøring med fokus på områder, der kræver opmærksomhed. For eksempel kan systemet registrere høj luftfugtighed og ændre den til en mere tør indstilling for at forhindre bakterievækst. Disse sensorer holder bilens interiør rent og sikkert for passagererne ved konstant at overvåge det.

Indvirkning på samkørsel

Implementeringen af Teslas autonome rengøringssystem kan få stor indflydelse på kørselssektoren. Ved at eliminere behovet for menneskelig rengøring sænker løsningen driftsomkostningerne, samtidig med at effektiviteten og pålideligheden af Teslas robotaxi-flåde øges. Dette system sikrer, at køretøjerne altid er klar til deres næste passager, hvilket reducerer nedetid og øger flådens tilgængelighed.

Desuden vil grundig og automatisk rengøring appellere til sundhedsbevidste kunder, især efter COVID-19-udbruddet. Passagererne kan være sikre på, at den bil, de træder ind i, er blevet grundigt rengjort. Denne forbedrede hygiejne kan blive afgørende for Teslas kørselstjeneste og lokke nye brugere til, som sætter pris på renlighed og sikkerhed.

Cybercab’en

Tesla har til hensigt at afsløre sit eksklusive robotaxi-køretøj, Cybercab, den 8. august 2024. Dette futuristiske køretøj, der er inspireret af Cybertruck-konceptet, vil være selvkørende og ikke have noget rat. I modsætning til den længe ventede Model 2, som stadig vil have et rat, er Cybercab beregnet til fuldstændig autonomi og understreger overgangen til et fuldstændigt automatiseret transportsystem. Denne bil vil være midtpunktet i Teslas robotaxi-flåde og demonstrere virksomhedens seneste fremskridt inden for selvkørende teknologi og automatiseret sanering.

Teslas nye patent viser virksomhedens engagement i innovation. Automatiseret rensningsteknologi er afgørende for en renere og mere effektiv kørselstjeneste – Teslas debut af Cybercab positionerer virksomheden til at lede vejen inden for autonom køretøjsteknologi.

Skriv et svar