Social Media
Light
Dark

Tesla og Intersect Power: Et massivt partnerskab om batterilagring

Tesla and Intersect Power: A Massive Battery Storage Partnership

Tesla har underskrevet en banebrydende kontrakt med Intersect Power om et stort projekt med batterienergilagringssystemer (BESS). Dette samarbejde vil bruge 15,3 GWh af Teslas Megapack-teknologi, hvilket repræsenterer en betydelig milepæl i energilagringsindustrien. Mens Tesla fortsætter med at sætte rekorder for implementering af energilagring, viser dette samarbejde med Intersect Power begge firmaers dedikation til at udvide grønne energiløsninger.

Rekordstor udrulning

For at illustrere omfanget implementerede Tesla 9,4 GWh energilagring i 2. kvartal, det meste i et enkelt kvartal. Det var en stigning på 132 % i forhold til den tidligere rekord. Tesla og Intersect Power, en virksomhed inden for ren energi i USA, er blevet enige om parametrene for BESS-projektet. De har også fastlagt fremtidige mål for udrulningen.

Tesla vil installere næsten 10 GWh energilagring på stedet inden udgangen af 2027. I 2030 vil hele 15,3 GWh være leveret til en værdi af over 3 milliarder dollars. Tesla planlægger at installere Megapacks på Intersect Power-projekter i 2025 og 2026. De vil blive bygget på Teslas fabrik i Lathrop.

Sheldon Kimber, CEO for Intersect Power, sagde:

Ingen på markedet kan matche Teslas dybdegående erfaring med lagringsteknologi. Dette partnerskab er grundlaget for en af de største og hurtigst voksende lagerporteføljer i landet her hos Intersect Power. Denne lagringsfranchise er det perfekte supplement til vores milliardstore udvidelse af vedvarende energi, som forventes at mere end tredoble vores virksomheds størrelse i løbet af de næste tre år.

Tidligere samarbejder

Dette er ikke Teslas første samarbejde med Intersect Power. Tesla har tidligere leveret Megapacks til 2,4 GWh af Intersect Powers solcelle- og lagerfaciliteter. Disse omfatter 1 GWh ved Oberon-anlægget, 448 MWh ved Athos III-anlægget i Californien og 1 GWh hver ved Radian- og Lumina-anlægget i Texas. Projekterne vil være i fuld drift ved udgangen af 2024.

Teslas perspektiv

Tesla Energys Senior Director, Mike Snyder, komplimenterede alliancen. Han understregede Intersect Powers udviklingskapacitet og Teslas integrerede teknologier. Denne kombination muliggør en hurtig, storstilet udrulning.

Intersect fortsætter med at være en enestående partner, og deres udviklingsekspertise kombineret med plug-and-play-karakteren af Teslas vertikalt integrerede teknologi muliggør den hastighed og skala, der er nødvendig for at forbedre nettets modstandsdygtighed og understøtte større integration af vedvarende energi.

Tesla Energy forventes at have en større økonomisk indvirkning i fremtiden. I sidste kvartal så vi den største udrulning i virksomhedens historie. Teslas energilagringsprodukt vokser hurtigt med 9,4 GWh i sidste kvartal.

Den nye kontrakt

Intersect Power annoncerede en ny kontrakt med Tesla om 15,3 GWh Megapacks i løbet af de næste fem år. Størstedelen af denne kapacitet vil blive taget i brug inden for de næste to år. Intersect Power ejer nu 2,2 GW operationelle solceller og 2,4 GWh lagerkapacitet. Denne nye aftale markerer et stort løft.

Intersect Power udtaler i en pressemeddelelse:

Tesla og Intersect Power annoncerede i dag en kontrakt på 15,3 GWh Megapacks, Teslas batterilagringssystem, til Intersect Powers portefølje af solcelleprojekter frem til 2030. Denne aftale kombineret med tidligere forpligtelser gør Intersect Power til en af de største købere og operatører af Megapacks globalt med næsten 10 GWh energilagring i stor skala, der forventes at være implementeret ved udgangen af 2027.

Projektets placering

De 15,3 GWh Megapacks vil blive brugt til forskellige Intersect Power-projekter. Mere end halvdelen af ordrerne går til BESS-projekter i Californien og Texas. De første Megapacks vil blive leveret i 2025, og driften vil begynde i 2027. De økonomiske vilkår blev ikke offentliggjort, men aftalen skønnes at have en værdi på omkring 3,7 milliarder dollars. Kontrakten betyder, at der i gennemsnit vil blive leveret 2,55 GWh hvert kvartal i løbet af de næste seks år.

Dette samarbejde repræsenterer en vigtig milepæl for både Tesla og Intersect Power. Det understreger Teslas voksende betydning i energilagringsbranchen og Intersect Powers dedikation til vedvarende energi. Samarbejdet baner vejen for betydelige fremskridt inden for energilagring og integration af vedvarende energi.

Skriv et svar