Social Media
Light
Dark

T-Mobile laver den første trådløse nødalarm via Starlink-satellit

T-Mobile Makes First Wireless Emergency Alert via Starlink Satellite

T-Mobile og SpaceX har taget store skridt fremad inden for trådløs nødkommunikation. I en nylig test sendte de med succes en trådløs nødalarm (WEA) via SpaceX’s Starlink-satellitter. Det er første gang i USA’s historie, at et satellitsystem har sendt en sådan advarsel. Denne test er en del af T-Mobiles større samarbejde med SpaceX, som begyndte i 2022. Partnerskabets mål er at udvide mobilforbindelsen til fjerntliggende områder. Starlinks satellitter i lavt kredsløb om jorden fungerer som celletårne i kredsløb.

I første omgang er tanken at gøre det muligt at sende sms’er via satellit. Taleopkald og internettjenester vil blive udvidet gradvist, så man kan få mobildækning selv i områder, hvor der ikke er traditionelle mobilmaster.

Betydningen af den første satellitbaserede WEA

WEA-testen skaber præcedens for fremtidens nødkommunikation. Kl. 17:13 PT blev der udsendt en advarsel fra Jorden til en Starlink-satellit 349 km væk i kredsløb. Denne satellit sendte derefter beskeden til et bestemt geografisk område, hvor den blev modtaget af en T-Mobile-smartphone på få sekunder.

Dette eksperiment viser, hvordan satellitter kan omgå traditionel infrastruktur som f.eks. mobilmaster for at sende livreddende information til fjerntliggende steder.

Hvorfor satellitbaserede advarsler er vigtige

Satellitbaserede advarsler kan hjælpe med at udfylde betydelige huller i dækningen. Tidligere naturkatastrofer, som Camp Fire i Californien i 2018, har ødelagt mobilmaster, så mange borgere ikke kunne komme i kontakt med beredskabspersonale eller deres kære. Et satellitbaseret system kunne have reddet liv ved at sikre, at alarmerne nåede ud til personer på fjerntliggende steder. Det siger T-Mobile:
“Gennembruddet åbner de 500.000 kvadratkilometer let befolket, bjergrigt og/eller ubeboeligt land over hele landet for kritiske, livreddende nødalarmer.”

Efterhånden som Starlink sender flere satellitter op, vil satellitaktiverede advarsler dække steder, der ofte er bjergrige, tyndt befolkede eller utilgængelige.

Betatest og fremtidig udvidelse

T-Mobile planlægger at gennemføre en lang betatest, før de sælger tjenesten offentligt. Efter en eksklusiv periode med T-Mobile i USA vil tjenesten til sidst blive tilgængelig for andre operatører. Lande som Canada er klar til at tage tjenesten i brug, da Rogers har underskrevet en aftale med SpaceX om at levere satellittelefontjenester til fjerne steder. Det siger virksomheden:


“Når det sker, har T-Mobile til hensigt at betateste tjenesten, før den lanceres kommercielt.”

Med den planlagte installation af flere Starlink-satellitter vil T-Mobiles satellit-til-smartphone-tjeneste blive udvidet og sikre bedre adgang for alle, uanset hvor de befinder sig.

Skriv et svar