Social Media
Light
Dark

Starlink runder 4 millioner brugere og bliver partner med Air France

Starlink Surpasses 4 Million Users and Partners with Air France

Starlink fra SpaceX har passeret 4 millioner brugere i over 100 lande, hvilket markerer en vigtig milepæl. Denne præstation viser, hvor hurtigt Starlink er vokset til at blive en stor leverandør af højhastighedsinternettjenester, især i landdistrikter og underforsynede områder. Air France har indgået et samarbejde med Starlink om at genopfinde sine Wi-Fi-tjenester om bord i tillæg til denne vækst. Fra 2025 vil Starlinks satellitter i lavt kredsløb om jorden gøre det muligt for Air France at tilbyde passagererne gratis, lynhurtigt wi-fi og dermed en uovertruffen forbindelse under flyvningen.

Starlinks hidtil usete vækst

Starlinks hurtige vækst har været et stort højdepunkt i satellitinternetindustrien. På kort tid har tjenesten nået fantastiske milepæle. SpaceX lancerede Starlink i 2019 for at give underprivilegerede og isolerede samfund adgang til højhastighedsinternet. Med mere end 100 lande og mere end 4 millioner kunder er det i dag blevet et globalt kraftcenter.

Udvidelse af den globale rækkevidde

Starlinks abonnentbase er vokset fra landdistrikter i USA til lande i Europa, Asien, Sydamerika og endda dele af Afrika. Tjenestens tiltrækningskraft er dens evne til at levere højhastighedsinternet med lav latenstid i områder, der mangler traditionel infrastruktur. Med tusindvis af LEO-satellitter (Low Earth Orbit) i drift i dag har Starlinks stadigt voksende netværk gjort det muligt for virksomheden at operere globalt. SpaceX har med succes opsendt over 5.000 satellitter inden udgangen af 2023 og har dermed etableret den største satellitkonstellation i verden.

Starlinks overkommelige pris er en vigtig drivkraft for dens ekspansion. Med minimal ventetid og høje datahastigheder er Starlink en mere overkommelig løsning end andre satellitinternetpakker. Virksomheden har også skabt brugerterminaler, der er små og enkle for kunderne at montere selv, hvilket åbner op for en række forskellige brugere uden at kræve ekspertinstallation.

Opfylder den voksende efterspørgsel efter forbindelser

Starlink har taget en betydelig del af markedet i takt med, at efterspørgslen efter pålideligt, hurtigt internet stiger over hele verden. COVID-19-pandemien viste, hvor vigtig konnektivitet er, især for onlineundervisning, fjernarbejde og telesundhedstjenester. Starlink-netværket er afgørende for at lukke den digitale kløft, fordi det leverer internet af høj kvalitet til fjerntliggende og isolerede områder.

Bastrop-fabrik og produktion af printkort

Starlinks brugerterminalfabrik i Bastrop, Texas, er en af de primære faciliteter, der bidrager til virksomhedens succes. Fabrikken, som er på omkring en million kvadratmeter, fremstiller den hardware, som Starlinks kunder har brug for. SpaceX har til hensigt at fremstille printkort i Bastrop som en del af den igangværende udvidelse af anlægget. For at dominere det amerikanske marked med hensyn til effektivitet udtalte Gwynne Shotwell, at SpaceX planlægger at konkurrere med Taiwan og andre sydøstasiatiske nationer inden for PCB-fremstillingsindustrien.

Ved at gøre Bastrop til den største PCB-fabrik i landet vil SpaceX blive etableret som en stor aktør i den teknologiske fremstillingsindustri.

I løbet af de sidste par år har Starlink nået flere vigtige milepæle. SpaceX ‘ præsident og COO Gwynne Shotwell fremhævede for nylig virksomhedens fremskridt under en høring i Texas’ Repræsentanternes Hus.

Starlink forbinder mere end 4 mio. mennesker med højhastighedsinternet på tværs af 100 lande, territorier og mange andre markeder.

Tak til alle vores kunder rundt om i verden!

Starlink Cellular klar til lancering

Starlink og T-Mobile forbereder sig på at introducere Starlink Cellular og dets internetnetværk. Denne nye tjeneste vil gøre satellitbaseret mobildækning mulig og forbinde steder uden konventionelle mobiltårne. Der er planer om at sætte 300 mobilsatellitter i kredsløb, op fra det nuværende antal på 192. Ifølge T-Mobile CEO Mike Sievert forventes Starlink Cellulars beta-lancering i slutningen af 2024 eller begyndelsen af 2025.

Starlinks teknologi i lavt kredsløb om jorden

Kernen i denne ændring er den innovative teknologi fra Starlink. Starlink bruger en konstellation af satellitter, der kredser blot 550 km over jorden, i modsætning til almindeligt satellitinternet, som afhænger af en enkelt geostationær satellit 35.786 km over jorden. Sammenlignet med de mere end 600 millisekunders ventetid, som almindelige satellitinternettjenester oplever, reducerer dette lave kredsløb i høj grad ventetiden og muliggør hurtige, ensartede internetforbindelser med en ventetid på helt ned til 25 millisekunder.

Aktiviteter med høj båndbredde som streaming, onlinespil og videosamtaler er afhængige af denne forbindelse med lav latenstid, selv på de mest afsidesliggende steder.

Air France’s banebrydende partnerskab med Starlink

Air France tager et vigtigt skridt i retning af at forbedre Wi-Fi-oplevelsen om bord ved at samarbejde med Starlink. Med introduktionen af ultrahøjhastigheds-Wi-Fi om bord på alle Air France-fly fra 2025 vil de rejsende nyde en “jordlignende” forbindelse. Alle passagerer, uanset rejseklasse, vil kunne tilslutte flere enheder, herunder computere, tablets og smartphones, uden omkostninger takket være denne nye service.

Kunder i Air Frances Flying Blue-belønningsprogram kan benytte sig af denne service ved at logge ind. De, der ikke har en konto, kan hurtigt oprette en på siden. Under deres rejser kan kunderne spille videospil, se live-nyheder, nyde film og serier og holde kontakten med familien takket være denne sømløse forbindelse.

Udrulning og overgangsperiode

Inden sommeren 2025 har Air France til hensigt at installere Starlink på alle fly i flåden, inklusive mindre jetfly. Fly uden Starlink vil fortsætte med at levere en grundlæggende forbindelsestjeneste i hele overgangsperioden. Medlemmer af Flying Blue vil få et gratis “Message Pass” til instant messaging; andre rejsende kan vælge at betale for et opgraderet abonnement for at få adgang til flere internettjenester.

Ved at gøre dette positionerer Air France sig som en pioner inden for forbindelser under flyvningen og giver kunderne en forbedret oplevelse uden ekstra omkostninger.

United Airlines og andre flyselskabers partnerskaber

Det er ikke kun Air France, der nyder godt af Starlinks teknologiske fremskridt. Starlink har samarbejdet med en række andre flyselskaber om at levere højhastigheds-Wi-Fi på deres fly, herunder United Airlines, Hawaiian Airlines og Qatar Airways. Især United Airlines har til hensigt at installere Starlink på mere end 1.000 fly, hvilket gør det til en af de største aftaler af sin art i sektoren.

Det stigende behov for pålidelig og hurtig internetforbindelse under flyvning afspejles i disse samarbejder, som giver kunderne en bedre oplevelse under flyvningen.

Som et resultat af Starlinks fremskridt i luften og på landjorden er landskabet for global internetadgang hurtigt ved at ændre sig. Uanset om man rejser på tværs af kontinenter i 35.000 fods højde eller i isolerede landområder, kan brugerne nu holde forbindelsen på måder, der ikke var tænkelige før i tiden. Starlink står i spidsen for at revolutionere Wi-Fi om bord på fly med Air France og har nået 4 millioner kunder på verdensplan. Virksomheden ændrer den måde, folk forbinder sig på.

Skriv et svar