Social Media
Light
Dark

Musk ser på telefon midt i Apples bekymringer om AI-privatliv

Musk Eyes Phone Amid Apple AI Privacy Concerns

Musk har udsendt en alvorlig advarsel til Apple: Hvis tech-giganten integrerer OpenAI’s ChatGPT på OS-niveau, vil Apple-enheder blive udelukket fra hans virksomheder. Denne kommentar på X efter Apples WWDC 2024-begivenhed understreger Musks betydelige bekymringer for privatlivets fred og antyder en voksende interesse for at lave sin egen smartphone.

Musks reaktion på Apple og OpenAI-partnerskabet

Musk har udtrykt utilfredshed med Apples indarbejdelse af OpenAI’s ChatGPT i sine enheder. Han mener, at det udgør et stort sikkerhedsproblem. Musk sagde på X, at hvis Apple integrerer OpenAI på OS-niveau, vil han forbyde Apple-produkter fra sine firmaer. “Det er en uacceptabel sikkerhedsovertrædelse,” skrev Musk.

Enten stopper I denne uhyggelige spyware, eller også bliver alle Apple-enheder bandlyst fra mine virksomheder.

Elon Musk (@elonmusk) 10. juni 2024

Han henvendte sig endda til Apples CEO Tim Cook med de samme følelser. Denne kraftige reaktion satte gang i en omfattende internetdiskussion, hvor nogle mente, at Musk virkelig overvejede at fremstille en smartphone.

Hvis Apple rent faktisk integrerer woke nanny AI-spyware i deres OS, bliver vi måske nødt til at gøre det!

– Elon Musk (@elonmusk) 10. juni 2024

Muligheden for en “X Phone”

Musks samarbejde med X har sat gang i snakken om en mulig “X-telefon” Musk reagerede entusiastisk på ideen om en telefon med et open source-operativsystem og Starlink-mobilkapacitet og sagde, at det “ikke var udelukket” Mike Benz, administrerende direktør for Foundation for Freedom Online, foreslog også en Grok-aktiveret telefon. Musk var enig og sagde, at han ville overveje et sådant projekt, hvis Apple inkluderede OpenAI i sine operativsystemer.

Musk: Historien bag kritikken

Musks kritik af OpenAI er ikke ny. Musk støttede først OpenAI som en nonprofit-organisation i 2015, men tog afstand fra firmaet i 2018. Siden da har han været åben om sine bekymringer, især OpenAI’s overgang til en for-profit virksomhed.

Musk har sat spørgsmålstegn ved dette skift og hævdet, at OpenAI oprindeligt var tænkt som en open source-modvægt til Google, men siden har udviklet sig til et “closed source-firma med maksimal profit, der effektivt kontrolleres af Microsoft” Dette træk har motiveret hans indædte modstand mod OpenAI’s samarbejde med Apple.

Apples AI-integration og bekymringer om privatlivets fred

Apple introducerede for nylig en række AI-teknologier, herunder ChatGPT-integration, som fremkaldte blandede kommentarer. Mens nogle brugere er glade for de nye funktioner, er Musk alvorligt bekymret for privatlivets fred. Han mener, at Apples brug af ChatGPT udgør en stor sikkerhedsrisiko, da brugerdata kan blive misbrugt.

Apple har understreget, at deres AI-tilgang er fokuseret på privatlivets fred. Virksomhedens AI, eller Apple Intelligence, kører på enheder uden at sende data over internettet. Men mere sofistikerede opgaver kræver serverbaseret AI, som Apple har til hensigt at sikre gennem kryptering og destruktion af data efter opgaven.

ChatGPT på Apple-enheder

Apples integration af ChatGPT, som er udviklet af OpenAI, giver brugerne mulighed for at udføre forskellige opgaver med AI-assistance. Brugerne skal tilmelde sig og have besked, hver gang de får adgang til ChatGPT. Apple siger, at IP-adresser er maskerede, og at OpenAI ikke gemmer brugerdata uden tilladelse. På trods af disse løfter er Musk mistænksom over for bekymringer om privatlivets fred og sikkerhed.

Musks hovedpointe drejer sig om de potentielle privatlivsrisici ved at integrere ChatGPT. Han hævder, at AI-systemer har potentiale til at misbruge personlige data, et problem, der er blevet rejst med tidligere AI-modeller. Selvom Apple og OpenAI giver garantier for privatlivets fred, er spørgsmålet om, hvordan data håndteres, stadig ubesvaret.

Elon Musks negative holdning til Apples integration af OpenAI’s ChatGPT har givet næring til spekulationer om, at han måske går ind i smartphone-branchen. Teknologisektoren er meget opmærksom på hans kommentarer, som er drevet af bekymringer om privatlivets fred og sikkerhed. Det er uklart, om Musk vil lancere en “X-telefon”, men de seneste udtalelser tyder på, at han seriøst overvejer ideen. Samspillet mellem digitale giganter og udviklingen af AI-drevne enheder vil påvirke fremtiden for teknologi og privatliv.

“Hvis der er et presserende behov for en telefon, vil jeg lave en.”

Elon MUSK

Skriv et svar