Social Media
Light
Dark

Elon Musk annoncerer Dells partnerskab med xAI

Elon Musk Announces Dell's Partnership with xAI

Elon Musk har løftet sløret for Dells spændende samarbejde med hans virksomhed, xAI, om at skabe en revolutionerende supercomputer. Partnerskabet skal forbedre Grok, xAI’s unikke AI-chatbot, som konkurrerer med OpenAI’s populære ChatGPT.

Grok: xAI’s svar på ChatGPT

Den første generation af den multimodale model, Grok-1.5V, blev introduceret af xAI i april. Virksomheden lagde vægt på Groks forståelse af den fysiske verden. AI-modellen overgik sine konkurrenter i RealWorldQA-benchmarket, som måler rumlig forståelse i den virkelige verden.

Grok blev udviklet som svar på den voksende popularitet af ChatGPT, et produkt fra OpenAI, som Elon Musk var med til at grundlægge. Grok, der er bygget på en bred sprogmodel, kan behandle forskellige visuelle input. Det omfatter dokumenter, diagrammer, diagrammer, skærmbilleder og billeder ud over tekstfunktionerne.

Samarbejde med Super Micro Computer

Dell samler halvdelen af stativerne til den supercomputer, xAI er ved at bygge. Det er en del af indsatsen for at forbedre Groks muligheder. Som svar på et spørgsmål om en anden samarbejdspartner nævnte Elon Musk “SMC” Det står for Super Micro Computer, en San Francisco-baseret serverproducent. Super Micro Computer Inc. (NASDAQ) har bekræftet samarbejdet med xAI og Reuters. Virksomheden er kendt for sit tætte samarbejde med chipproducenter som NVIDIA og sin unikke væskekølingsteknologi.

For at være helt præcis samler Dell halvdelen af de racks, der skal ind i den supercomputer, som xAI bygger

– Elon Musk (@elonmusk) 19. juni 2024

Vi bygger en Dell AI-fabrik med @nvidia for at drive @grok for @xai @elonmusk pic.twitter.com/2aTYLtCBup

– Michael Dell (@MichaelDell) 19. juni 2024

Udnyttelse af NVIDIA’s H100 GPU’er

I juni afslørede xAI sine intentioner om at skabe en supercomputer kendt som “Gigafactory of Compute” Denne supercomputer skal efter planen være i drift i efteråret 2025. Oracle (NYSE) er også involveret i dette initiativ. Formålet er at forbedre kapaciteten i Grok AI-chatbotten.

xAI’s fremtidige supercomputer vil blive drevet af op til 100.000 NVIDIA H100 GPU’er baseret på NVIDIA’s banebrydende Hopper-arkitektur. Disse GPU’er er beregnet til at give stor ydeevne til AI- og HPC-arbejdsbelastninger. Ved at bruge et så stort antal H100 GPU’er kan denne supercomputer blive fire gange større end de mest betydningsfulde eksisterende GPU-klynger, hvilket sætter den i spidsen for AI-beregningskapaciteten.

H100-GPU’erne forbedrer hastigheden og effektiviteten betydeligt, hvilket giver mulighed for hurtigere udførelse af komplicerede AI-modeller og massive datasæt. Denne massive regnekraft vil forbedre Groks evner, så den kan håndtere mere komplekse jobs og analysere data hurtigere og mere præcist.

Storbritanniens AI-supercomputer-initiativ

I november annoncerede den britiske regering en investering på 225 millioner pund i en supercomputer til kunstig intelligens. Denne indsats har til hensigt at positionere Storbritannien som en global leder inden for kunstig intelligens. University of Bristol vil udvikle Isambard-AI-computeren, som forventes at være ti gange hurtigere end Storbritanniens nuværende hurtigste maskine. I den nærmeste fremtid har den britiske regering til hensigt at forbinde denne maskine med en anden nyligt annonceret supercomputer, Dawn, der er baseret i Cambridge.

Dawn-supercomputeren, der er udviklet af Dell og StackPC, vil blive drevet af over 1.000 Intel-CPU’er. Disse maskiner vil give forskere adgang til 30 gange så stor kapacitet som Storbritanniens største offentlige AI-computerressourcer. Disse supercomputere kan evaluere avancerede AI-modeller og føre til gennembrud inden for ren energi og medicinopdagelser.

Samarbejdet mellem Dell, NVIDIA og xAI repræsenterer et stort skridt fremad i udviklingen af kunstig intelligens. Med den britiske regerings investering i AI-supercomputere skærpes kampen om at være førende inden for AI-teknologi. Disse opdagelser forventes at resultere i vigtige gennembrud inden for forskellige discipliner.

Skriv et svar