Social Media
Light
Dark

DHL bekræfter Tesla Semis imponerende præstationer

DHL Confirms Impressive Performance of Tesla Semi

DHL, en af verdens største logistikvirksomheder, har gennemført en omfattende test af Tesla Semi. Efter bestillingen i 2017 led Tesla Semi under flere produktionsmæssige tilbageslag, før den blev taget i brug. Men det ser ud til, at ventetiden var det hele værd. I løbet af en to ugers prøveperiode sidste sommer testede DHL køretøjet i faktiske amerikanske operationer.

DHL’s længe ventede Tesla Semi-forsøg

I 2017 afgav DHL en ordre på 10 Tesla Semi’er. Den elektriske lastbil havde produktionsmæssige tilbageslag i syv år, før den endelig blev frigivet. Testen foregik over en rute på 3.000 kilometer i USA, hvor lastbilen indgik i DHL’s almindelige drift. En langdistance-lastbil med en vægt på 75.000 pund (34 metriske tons) kører 390 miles. Med perfekte resultater demonstrerede Tesla Semi sin evne til at trække stor last over lange afstande på en enkelt opladning.

Ydeevne, der overgik forventningerne

Tesla Semis effektivitet var en af de vigtigste erfaringer fra eksperimentet. DHL overgik selv Teslas forventninger med et energiforbrug pr. kilometer på 1,72 kWh. I næsten halvdelen af tiden kørte køretøjet med hastigheder på over 80 km/t (50 mph). Denne ydelse forblev konstant. I betragtning af at Tesla havde forventet en effektivitet på ca. 2 kWh pr. kilometer, er DHL’s resultater endnu mere bemærkelsesværdige.DHL afslørede, at de gennemførte et forsøg med deres elektriske lastbil i løbet af sommeren i samarbejde med deres forsyningskædepartnere i USA:

Faktoren omkostningseffektivitet

Der er andre fordele ved elektriske lastbiler end miljøet, som f.eks. ved Tesla Semi. De mulige omkostningsbesparelser blev også demonstreret i forsøget. Drift af Semi kan have en energiomkostning på helt ned til 0,15 dollars pr. kilometer, baseret på et gennemsnit på 1,7 kWh pr. kilometer. Det gør det muligt for logistikvirksomheder at sænke deres driftsomkostninger betydeligt. For DHL indebærer det muligheden for at reducere brændstofudgifterne betydeligt uden at gå på kompromis med servicekvaliteten.

DHL er opsat på at inkludere Tesla Semi i sin flåde i USA, efter at forsøget gik godt. Virksomheden erklærede, at den vil fortsætte med den elektriske lastbil, når Tesla begynder at producere store mængder, hvilket forventes at ske på Gigafactory Nevada i 2026. Graham Caroll, Head of Business Development for semi-trucks hos DHL, understregede værdien af at forbedre effektiviteten og rækkevidden.

Teslas voksende tilstedeværelse på markedet

DHL er ikke den eneste virksomhed, der har testet Tesla Semi. I Californien er PepsiCo, en anden tidlig bruger, allerede i gang med at bruge køretøjerne. Dan Priestley, chefen for Teslas semiingeniørafdeling, gav yderligere detaljer under en lastbilkonference i Tyskland. Pilotflåden af The Semi har nu kørt over 4,65 millioner kilometer, og én lastbil alene har kørt 248.000 kilometer på bare 18 måneder. Med en oppetid på 95 %, som omfatter både planlagt og uplanlagt vedligeholdelse, demonstrerer Tesla Semi sin pålidelighed i praksis.

Selvom DHL’s forsøg blev udført i USA, har virksomheden en stor del af sine aktiviteter i Europa. Når produktionen øges i de kommende år, har Tesla allerede planer om at lancere Semi på det europæiske marked.

Teknologien til el-lastbiler udviklede sig markant med DHL’s Tesla Semi-forsøg. Det elektriske køretøj viste sin evne til at trække store laster, køre store afstande og bevare energieffektiviteten langt over forventningerne. Virksomheder som DHL vil sandsynligvis gå forrest med at skifte til elektriske lastbiler, efterhånden som produktionen øges, og dermed bane vejen for en mere økonomisk og miljøvenlig fremtid inden for logistikken.

Skriv et svar