Social Media
Light
Dark

Teslan seuraavan sukupolven sähköautot rakennetaan Texasissa, ei Meksikossa

Elon Muskin Tesla on päättänyt siirtää seuraavan sukupolven ajoneuvojensa valmistuksen Giga Texasiin Giga Meksikon sijaan. Tämä strateginen siirto on osoitus Teslan vankkumattomasta sitoumuksesta tuoda markkinoille uraauurtava robottiauto ja helposti saatavilla oleva 25 000 dollarin sähköauto. Se on muutakin kuin pelkkä valmistuksen siirtäminen. Se vaikuttaa merkittävästi sähköajoneuvojen ja koko autoteollisuuden tulevaisuuteen.

Robottiauton idea

Marraskuussa 2021 Elon Musk tapasi huippuinsinöörinsä Austinissa, Texasissa, keskustellakseen Robotaxin tulevaisuudesta. He totesivat tässä kokouksessa, että auton tulisi asettaa edullisuus ja suuri valmistusvolyymi pelkän nopeuden ja ylellisyyden edelle. Musk totesi: “Volyymin on oltava pääpainopisteemme” Mainittiin hänen valtava tavoitteensa 20 miljoonasta vuosittain valmistettavasta autosta, joka saattaa muuttaa autoteollisuutta rajusti.

Elon Musk on jo pitkään visioinut maailmaa, jossa ajoneuvot voivat kuljettaa ihmisiä määränpäähänsä omin avuin, mikä aloittaa uuden liikkuvuuden aikakauden. Tesla pyrkii varustamaan autonsa täydellä itseohjautuvuudella (FSD) tämän tavoitteen saavuttamiseksi. FSD haluaa automatisoida Teslan ajoneuvot täysin ja poistaa ohjauspyörät, polkimet ja peilit. Muskin halu pidentää automaation ja teknologian rajoja on innoittanut häntä asettamaan rohkean tavoitteen rakentaa “puhdas robottiauto”

Von Holzhausen antoi Muskille helmikuussa 2023 vierekkäiset mallit robottiaxista ja 25 000 dollarin autosta. Hänet vakuutti molempien yhteinen futuristinen Cybertruck-tunnelma. Hän ennusti, että kun jompikumpi niistä ilmestyisi kulman taakse, ihmiset uskoisivat näkevänsä näyn tulevaisuudesta.

Siirtyminen Giga Texasiin

Alun perin Tesla suunnitteli rakentavansa seuraavan sukupolven ajoneuvonsa Meksikon Gigassa, joka oli strategisesti valittu sijaintipaikaksi, joka hyötyi Yhdysvaltojen markkinoiden läheisyydestä ja alhaisemmista tuotantokustannuksista. Suunnitelma edellytti pitkälle automatisoitujen tuotantotekniikoiden käyttöä. Syntyi kuitenkin merkittävä ongelma: Teslan parhaat insinöörit kieltäytyivät muuttamasta Meksikoon, mikä vaikeutti tämän valtavan hankkeen onnistumisen takaamista.

Muutos suunnitelmiin

Elon Musk teki päätöksen siirtää seuraavan sukupolven ajoneuvojen kokoonpano Gigaan, Texasin Austiniin toukokuussa 2023. Muskin ja hänen huipputeknisen asiantuntemuksensa läsnäolo alueella vaikutti tähän valintaan. Koko tuotantoprosessia parannettiin koko kesän 2023 ajan. He omistivat kesän 2023 tuotantoprosessin jokaisen osa-alueen hiomiseen. Heidän tavoitteenaan oli optimoida tehokkuus kokoonpanolinjan jokaisella asemalla ja säästää kallisarvoisia millisekunteja jokaisessa vaiheessa.

Päätöksen vaikutukset

Tämä siirtyminen Giga Mexicosta Giga Texasiin on rauhoittava uutinen, etenkin kun otetaan huomioon uuden tehtaan rakentamisen mahdolliset viivästykset Meksikossa. Teslan seuraavan sukupolven ajoneuvot, mukaan lukien edullinen 25 000 dollarin malli, ovat valmiita hyötymään ensimmäisenä tästä innovatiivisesta tuotantoprosessista. Myös mullistava robottiauto on osa tätä uraauurtavaa pyrkimystä. Päätös tukee Teslan kunnianhimoista suunnitelmaa tuottaa 20 miljoonaa ajoneuvoa vuodessa vuoteen 2030 mennessä, mikä voi muuttaa autoalaa perusteellisesti.

Tesla haluaa tehdä auton, joka muuttaa historiaa ja sitä, miten matkustamme. He haluavat tehdä autoja, jotka voivat ajaa itsenäisesti. Tesla haluaa tehdä auton, joka muuttaa historiaa ja sitä, miten matkustamme. Vaikka siirtyminen Giga Mexicosta Giga Texasiin merkitsee muutosta suunnitelmissa, se lupaa hyvää Teslan tuleville tavoitteille ja robottiautounelman toteuttamiselle.


Vastaa