Social Media
Light
Dark

Tesla lisätty Bairdin parhaiden ideoiden listalle

Tesla Added to Baird's Best Ideas List

Teslan (NASDAQ: TSLA) sisällyttäminen Bairdin kuuluisalle “Parhaat ideat” -listalle on viime aikoina herättänyt sijoittajien kiinnostusta. Toiminta on seurausta useista hinnanalennuksista ja sähköajoneuvojen (EV) suuryhtiön kasvualoitteista. Bairdin positiiviset näkymät ovat antaneet Teslan matkalle uutta luottamusta.

Teslan ralli ja Bairdin luottamus

Kuuden päivän tappioputken jälkeen Teslan osakkeessa tapahtui vihdoin käänne. Ilmoitus siitä, että Tesla oli sisällytetty Bairdin “Parhaat ideat” -listalle, toimi katalysaattorina ja ajoi osakkeen korkeammalle. Välittäjän optimistisia näkymiä tukevat useat syyt, kuten viimeaikaiset hinnanalennukset ja vakaat kehityssuunnitelmat.

Elokuun epävarmuus

Elokuu on ollut vaikea Teslan osakkeenomistajille. Ennen viimeisintä rallia osake oli laskenut jo 13,5 %. Tämä merkitsi negatiivisen trendin jatkumista, mikä toi mukanaan kolme peräkkäistä tappiollista viikkoa. Kun Teslan päätöskurssi laski ensimmäistä kertaa sitten toukokuun 16. päivän 100 päivän liukuvan keskiarvon alapuolelle, kävi selväksi, kuinka vakavasta laskusta oli kyse.

Bairdin ilmoitus muuttaa Teslan näkökulmia

Tesla on saanut ristiriitaisia analyytikkoarvioita huolimatta sen vallankumouksellisesta asemasta sähköautomarkkinoilla. Ennen Bairdin ilmoitusta 17 välitysyhtiötä 25:stä oli arvioinut Teslan osakkeen “pidä” tai huonommaksi. Vuorovesi saattaa kuitenkin olla kääntymässä, sillä Bairdin hyväksyntä korostaa positiivisen mielialan kasvumahdollisuuksia. Keskimääräinen 12 kuukauden tavoitehinta 239,82 dollaria, joka on hieman alempi kuin maanantain päätöskurssi, osoittaa analyytikkoyhteisön varovaista optimismia.

Optiokauppiaiden karhumainen asenne

Optiokauppiaiden käyttäytyminen monimutkaistaa Teslan tarinaa entisestään. TSLA:n myynti- ja ostovolyymi on viimeisten kymmenen päivän aikana ollut 1,04, ja se on 12 kuukauden vaihteluvälin 99. prosenttiluvussa. Se viittaa siihen, että edellisvuoteen verrattuna laskusuuntaisia vetoja on tehty nopeammin. Optiot ovat edelleen kohtuullisesti hinnoiteltuja näistä negatiivisista näkymistä huolimatta, kuten Schaefferin volatiliteetti-indeksistä (SVI) käy ilmi, joka on tällä hetkellä 46 %, eli alhaisempi kuin 92 % viimeisten 12 kuukauden lukemista.

Mitä Teslalla on luvassa

Bairdin lausunnon mukaan muuttujat, kuten hinnanalennusten vaikutus marginaaleihin, vaikuttavat olennaisesti Teslan tulokseen vuoden toisella puoliskolla. Paljon odotetun Cybertruckin lanseeraus, täyden itseohjautuvan teknologian yleistyminen ja yhtiön kasvu uusille markkinoille ovat kuitenkin muita mahdollisia katalyyttejä yhtiölle. Lisäksi Teslan tavoite valmistaa tänä vuonna 1,8 miljoonaa ajoneuvoa osoittaa yhtiön päättäväisyyttä jatkaa laajentumista.

Teslan osakekurssin viimeaikainen nousu sen jälkeen, kun se lisättiin Bairdin “Parhaat ideat” -listalle, on tarjonnut kaivattua hengähdystaukoa tappioputken jälkeen. Kun EV-jätti jatkaa innovointia ja laajentumista, sijoittajat seuraavat innokkaasti, miten nämä dynamiikat muokkaavat Teslan kehityskaarta tulevina kuukausina.


Vastaa