Social Media
Light
Dark

Tesla bereikt 60.000 Superchargers wereldwijd

Tesla Hits 60,000 Superchargers Globally

Tesla heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn Supercharger-netwerk door de bouw van de 60.000e Supercharger-kraam. Deze prestatie benadrukt Tesla’s voortdurende inspanningen om de reikwijdte en functionaliteit van zijn laadinfrastructuur uit te breiden. De installatie van de mijlpaalcabine in Enshu Morimachi, een stad in de Japanse prefectuur Shizuoka, was een cruciaal keerpunt voor Tesla en de laadinfrastructuur van het land.

Het belang van Enshu Morimachi

Enshu Morimachi is niet zomaar een oplaadstation. Deze locatie huisvest de eerste V4 Supercharger van Japan en is Tesla’s 600e Supercharger-installatie in dat land. Dankzij de langere kabels van de V4 Superchargers kunnen ze werken met een groter aantal elektrische voertuigen (EV’s). Hoewel de huidige laadsnelheden van de V3 Superchargers 250kW blijven, wordt verwacht dat toekomstige updates sneller laden mogelijk zullen maken. Deze ontwikkeling toont Tesla’s toewijding aan om zijn technologie te verbeteren om aan de veranderende eisen van de markt voor elektrische voertuigen te voldoen.

De evolutie van Tesla’s Supercharger netwerk

In de loop der tijd is het Supercharger netwerk van Tesla snel uitgebreid. in 2018 werd in Belleville, Ontario, Tesla’s 10.000e Supercharger gevierd. Met het bereiken van 30.000 Superchargers wereldwijd in 2021 heeft het bedrijf zijn netwerk in slechts drie jaar tijd verdubbeld. Deze groei is voornamelijk te danken aan het groeiende aantal Tesla’s op de weg, waaronder de populaire Model 3 en Model Y.

Drie jaar na de 30.000e Supercharger, dient de 60.000e als meer bewijs van Tesla’s agressieve uitbreidingsplan. De efficiëntie van de netwerkuitbreiding van het bedrijf werd bewezen in 2021, toen het in staat was om 5.000 stalls toe te voegen in slechts zes maanden.

Tesla V4 Superchargers: Wat is er nieuw?

Tesla’s oplaadtechnologie is een nieuwe fase ingegaan met de lancering van V4 Superchargers. Vanwege de langere draden zijn deze stalls bedoeld om compatibeler te zijn met EV’s die geen Tesla-model zijn. Om het bereik van zijn Supercharger-netwerk te vergroten, heeft Tesla zijn North American Charging Standard (NACS) nu ook beschikbaar gemaakt voor andere autofabrikanten. Hoewel de V4 even snel oplaadt als de V3, worden binnenkort hogere snelheden verwacht.

De beslissing van Tesla om zijn netwerk uit te breiden naar andere EV-fabrikanten maakt deel uit van een groter plan om de verschuiving naar duurzame energie in de wereld te versnellen. Door de compatibiliteit van zijn laders uit te breiden, maakt Tesla snel en betrouwbaar opladen toegankelijker voor alle EV-eigenaars, waardoor het algemene gebruik van elektrische voertuigen toeneemt.

Esthetische en functionele mijlpalen

De 60.000e en 600e Supercharger in Enshu Morimachi zijn niet alleen technologisch opmerkelijk, maar hebben ook een uniek ontwerp. Er zijn plaquettes bij elke kraam ter ere van hun betekenis; de ene heeft origami-ontwerpen, terwijl de andere een gestroomlijnd metalen voorpaneel heeft. Deze bijzonderheden tonen Tesla’s aandacht voor vorm en functie, wat resulteert in een oplaadervaring die zowel esthetisch mooi als nuttig is.

Wereldwijde impact van Tesla op elektrificatie

Tesla’s Supercharger-netwerk, het enige snellaadnetwerk op gelijkstroom ter wereld, wordt algemeen beschouwd als een van de meest betrouwbare en uitgebreide netwerken. Tesla’s netwerk groeit nog steeds, ook al hebben interne veranderingen dit jaar – zoals de reorganisatie van het oplaadteam – een bescheiden vertraging in de ontwikkeling veroorzaakt. De groeiende behoefte aan infrastructuur voor het opladen van EV’s werd benadrukt door de recente onthulling van het bedrijf dat het in één kwartaal 1,4 terawattuur elektriciteit heeft geleverd via zijn netwerk.

Het reizen met EV’s wordt gemakkelijker gemaakt door de doordachte plaatsing van Superchargers op plaatsen zoals Enshu Morimachi, die grote steden zoals Tokio en Nagoya met elkaar verbindt. Met de installatie van de 60.000e Supercharger heeft Tesla vooruitgang geboekt in zijn doel om de wereldwijde overstap naar elektrische auto’s te bespoedigen. Met zijn voortdurende innovatie en uitbreiding is Tesla klaar om zijn leidende positie in de elektrificatiebeweging te behouden.

Geef een reactie