Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck Powershare uppdatering: Ägare möter förseningar

Tesla Cybertruck Powershare Update: Owners Face Delays

Tesla Cybertruck kan nu strömförsörja hus under strömavbrott, tack vare en ny uppdatering av Teslas Powershare-funktion. Trots teknikens bekvämlighetskrav har vissa ägare problem. Powershare gör det möjligt för Tesla Cybertruck att tillhandahålla el till ett hem eller andra enheter. Det är Teslas första fordon som stöder dubbelriktad laddning, vilket innebär att det kan överföra ström till ett hus, en annan EV eller något kompatibelt elektriskt system.

Tesla Cybertruck: En spelförändrare för strömförsörjning i hemmet

Dubbelriktad laddning på Cybertruck är en ny funktion. Det är en nödvändig säkerhetskopia eftersom den kan förse hem med el under strömavbrott. Lastbilens batteri kan generera upp till 11,5 kW ström via Powershare, vilket kan förse ett hus med tyst och utsläppsfri ström i upp till tre dagar.

Även om Powershare är en del av Cybertruck Foundation Series står många ägare inför problem. Tesla har slutfört de fysiska installationerna, men i många fall är tekniken fortfarande inte i drift. Lokala allmännyttiga företag måste också involveras eftersom installationen inte kan lanseras utan deras godkännande.

Teslas utrullningsplan för Powershare

Tesla har tillhandahållit ett schema för att aktivera Powershare i olika konfigurationer:

  • Inom en vecka kommer powershare att vara tillgängligt för majoriteten av Cybertrucks.
  • I slutet av året kommer hem utrustade med Backup Switch-system och solpaneler att ha tillgång till funktionen.
  • Fram till 2025 måste Powerwall-ägare vänta.

På grund av pågående programuppdateringar och samordning med lokala elbolag krävs denna förskjutna utrullning.

Tesla har en historia av att leverera hårdvara före mjukvara. Till exempel gjordes Cybertrucks fullständiga självkörande funktioner inte tillgängliga förrän nästan ett år efter lastbilens introduktion. Powershare verkar ha en liknande strategi, med färdig hårdvara men mjukvaruprotokoll som fortfarande håller på att komma ikapp.

Solenergi och Powershare

Cybertruck och andra elfordon fungerar bäst när de kombineras med förnybara energikällor. Det mest ekonomiska valet är solenergi, och Powershare förbättrar synergin mellan batteriet och solpanelen i Cybertruck. När Tesla-ägare använder solel hemma för att driva sin elbil kan de spara så mycket pengar som möjligt.

Om du har solenergi i din reservkrets för hemmet kommer Powershare att aktiveras i slutet av året.

– Cybertruck (@cybertruck)

Med Teslas Powershare-teknik kan fullständigt energioberoende vara möjligt. Det garanterar att hushållen förblir strömförsörjda under ett avbrott, vilket negerar behovet av konventionella reservgeneratorer. Powershare har också möjlighet att ladda ytterligare elbilar och elverktyg, vilket gör Cybertruck användbar för både vanlig användning och nödsituationer.

Med Teslas Powershare-teknik kan fullständigt energioberoende vara möjligt. Den garanterar att hushållen förblir strömförsörjda under ett strömavbrott, vilket eliminerar behovet av konventionella reservgeneratorer. Powershare har också möjlighet att ladda ytterligare elbilar och elverktyg, vilket gör Cybertruck användbar för både vanlig användning och nödsituationer.

Lämna ett svar