Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck Powershare Update: Eigenaren kampen met vertragingen

Tesla Cybertruck Powershare Update: Owners Face Delays

Tesla Cybertruck kan nu huizen van stroom voorzien tijdens stroomuitval, dankzij een recente update van Tesla’s Powershare-functie. Ondanks het gemak dat de technologie biedt, hebben sommige eigenaren problemen. Met Powershare kan de Tesla Cybertruck elektriciteit leveren aan een huis of andere apparaten. Het is het eerste voertuig van Tesla dat bidirectioneel opladen ondersteunt, wat betekent dat het stroom kan overbrengen naar een huis, een andere EV of een compatibel elektrisch systeem.

Tesla Cybertruck: Een gamehanger voor thuisstroom

Bidirectioneel opladen op de Cybertruck is een nieuwe functie. Het is een noodzakelijke back-up omdat het huizen van elektriciteit kan voorzien tijdens stroomuitval. De batterij van de truck kan tot 11,5 kW stroom opwekken via Powershare, waarmee een huis drie dagen lang geruisloos en emissievrij van stroom kan worden voorzien.

Hoewel Powershare deel uitmaakt van de Cybertruck Foundation Series, ondervinden veel eigenaren problemen. Tesla is klaar met de fysieke installaties, maar in veel gevallen is de technologie nog niet operationeel. De betrokkenheid van lokale nutsbedrijven is ook noodzakelijk omdat de installatie niet kan worden gestart zonder hun goedkeuring.

Tesla’s implementatieplan voor Powershare

Tesla heeft een schema opgesteld voor het inschakelen van Powershare in verschillende configuraties:

  • Binnen een week zal Powershare beschikbaar zijn voor de meerderheid van de Cybertrucks.
  • Tegen het einde van het jaar zullen huizen die zijn uitgerust met Backup Switch-systemen en zonnepanelen toegang hebben tot de mogelijkheid.
  • Tot 2025 zullen Powerwall-eigenaars moeten wachten.

Vanwege voortdurende software-updates en coördinatie met lokale nutsbedrijven is deze gespreide uitrol noodzakelijk.

Tesla heeft een geschiedenis in het eerder leveren van hardware dan software. De volledige zelfsturende functies van de Cybertruck werden bijvoorbeeld pas bijna een jaar na de introductie van de truck beschikbaar gesteld. Powershare lijkt een vergelijkbare strategie te volgen, met kant-en-klare hardware maar softwareprotocollen die nog steeds aan een inhaalslag bezig zijn.

Zonne-energie en Powershare

De Cybertruck en andere elektrische voertuigen functioneren het best in combinatie met hernieuwbare energiebronnen. De meest economische keuze is zonne-energie, en Powershare verbetert de synergie tussen batterijen en zonnepanelen van de Cybertruck. Als Tesla-eigenaars thuis zonne-energie gebruiken om hun EV van stroom te voorzien, kunnen ze zoveel mogelijk geld besparen.

Als je thuis zonne-energie in je back-upcircuit hebt, zal Powershare tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn.

– Cybertruck (@cybertruck)

Met de Powershare-technologie van Tesla kan volledige energieonafhankelijkheid mogelijk worden. Het garandeert dat huishoudens van stroom blijven voorzien tijdens een stroomstoring, zodat er geen conventionele back-upgeneratoren nodig zijn. Powershare heeft ook de mogelijkheid om extra EV’s en elektrisch gereedschap op te laden, wat de Cybertruck nuttig maakt voor zowel normaal gebruik als noodsituaties.

Met de Powershare-technologie van Tesla kan volledige energieonafhankelijkheid mogelijk worden. Het garandeert dat huishoudens van stroom blijven voorzien tijdens een stroomstoring, waardoor conventionele noodgeneratoren overbodig worden. Powershare heeft ook de mogelijkheid om extra EV’s en elektrisch gereedschap op te laden, wat de Cybertruck nuttig maakt voor zowel normaal gebruik als noodsituaties.

Geef een reactie