Social Media
Light
Dark

DHL bekräftar imponerande prestanda hos Tesla Semi

DHL Confirms Impressive Performance of Tesla Semi

DHL, ett av världens största logistikföretag, har genomfört en omfattande test av Tesla Semi. Efter beställningen 2017 drabbades Tesla Semi av flera produktionsbortfall innan den togs i bruk. Men det verkar som om väntan var värd besväret. Under en två veckor lång testperiod förra sommaren testade DHL fordonet i verklig drift i USA.

DHL:s efterlängtade Tesla Semi-försök

År 2017 lade DHL en order på 10 Tesla Semi. Den eldrivna lastbilen hade produktionsbortfall i sju år innan den slutligen släpptes. Under en 3 000 mil lång sträcka i USA genomfördes testerna, och lastbilen inkluderades i DHL:s ordinarie verksamhet. En långdistanslastbil som väger 75 000 pund (34 metriska ton) färdas 390 miles. Med perfekta poäng visade Tesla Semi sin kapacitet att dra stora laster över längre sträckor på en enda laddning.

Prestanda som överträffade förväntningarna

Tesla Semis effektivitet var en av de viktigaste lärdomarna från experimentet. DHL överträffade till och med Teslas förväntningar med en energiförbrukning per mil på 1,72 kWh. Under nästan hälften av tiden kördes fordonet i hastigheter över 80 km/h (50 mph). Denna prestanda förblev konstant. Med tanke på att Tesla hade räknat med en effektivitet på cirka 2 kWh per mil är DHL:s resultat ännu mer anmärkningsvärt.DHL avslöjade att de genomförde en test av sin eldrivna lastbil under sommaren i samarbete med sina partners i leveranskedjan i USA:

Kostnadseffektivitetsfaktorn

Det finns andra fördelar med eldrivna lastbilar än miljön, till exempel Tesla Semi. De möjliga kostnadsbesparingarna demonstrerades också av försöket. Att köra Semi kan ha en energikostnad på så lite som 0,15 dollar per mil, baserat på ett genomsnitt på 1,7 kWh per mil. Detta gör det möjligt för logistikföretag att sänka sina driftskostnader avsevärt. För DHL innebär detta en möjlighet att avsevärt minska bränslekostnaderna utan att ge avkall på servicekvaliteten.

DHL är angelägna om att inkludera Tesla Semi i sin flotta i USA efter att försöket gick bra. Företaget förklarade att det kommer att fortsätta med den elektriska lastbilen efter att Tesla börjar producera stora mängder, vilket förväntas ske vid Gigafactory Nevada 2026. Graham Caroll, Head of Business Development för semitruckar på DHL, betonade värdet av att förbättra effektiviteten och räckvidden.

Teslas växande närvaro på marknaden

DHL är inte det enda företaget som har testat Tesla Semi. I Kalifornien använder PepsiCo, en annan tidig användare, redan fordonen. Dan Priestley, chef för Teslas semiingenjörsavdelning, gav ytterligare detaljer under en lastbilskonferens i Tyskland. Över 4,65 miljoner miles har nu körts av pilotflottan av The Semi, med en lastbil som ensam täcker 248,000 miles på bara 18 månader. Med en drifttid på 95%, vilket inkluderar både planerat och oplanerat underhåll, visar Tesla Semi sin pålitlighet i praktisk användning.

Även om DHL:s försök genomfördes i USA, har företaget en betydande verksamhet i Europa. Med en ökad produktion under de kommande åren har Tesla redan planer på att lansera Semi på den europeiska marknaden.

Ev-lastbilstekniken avancerade avsevärt med DHL: s Tesla Semi-experiment. Det eldrivna fordonet visade sin förmåga att dra stora laster, köra långa sträckor och behålla energieffektiviteten långt över förväntan. Företag som DHL kommer förmodligen att leda vägen när det gäller att byta till eldrivna lastbilar i takt med att produktionen ökar, vilket banar väg för en mer ekonomisk och miljövänlig framtid inom logistiken.

Lämna ett svar