Social Media
Light
Dark

DHL vahvistaa Tesla Semin vaikuttavan suorituskyvyn

DHL Confirms Impressive Performance of Tesla Semi

DHL, yksi maailman suurimmista logistiikkayhtiöistä, suoritti kattavan kokeilun Tesla Semi -mallista. Vuonna 2017 tehdyn tilauksen jälkeen Tesla Semi kärsi useista tuotantohäiriöistä ennen käyttöönottoa. Näyttää kuitenkin siltä, että odotus kannatti. Viime kesänä DHL testasi ajoneuvoa kahden viikon mittaisen kokeilun aikana todellisessa Yhdysvaltain toiminnassa.

DHL:n kauan odotettu Tesla Semi -kokeilu

Vuonna 2017 DHL tilasi 10 Tesla Semiä. Sähkökuorma-auton tuotannossa oli takaiskuja seitsemän vuoden ajan, ennen kuin se vihdoin julkaistiin. Yhdysvalloissa suoritettiin 3 000 mailin mittainen testi, jossa kuorma-auto otettiin mukaan DHL:n säännölliseen toimintaan. 75 000 kiloa (34 tonnia) painava, täytetty kaukoliikenteen kuorma-auto kulkee 390 mailia. Täydellisillä pisteillä Tesla Semi osoitti kykynsä hinata valtavaa lastia pitkiä matkoja yhdellä latauksella.

Odotukset ylittänyt suorituskyky

Tesla Semin tehokkuus oli yksi kokeen tärkeimmistä opetuksista. DHL ylitti jopa Teslan odotukset, sillä energiankulutus mailia kohden oli 1,72 kWh. Lähes puolet ajasta ajoneuvo kulki yli 80 km/h (50 mph) nopeudella. Tämä suorituskyky pysyi vakiona. Kun otetaan huomioon, että Tesla oli ennakoinut noin 2 kWh:n hyötysuhdetta mailia kohden, DHL:n saavutukset ovat entistäkin merkittävämpiä.DHL paljasti, että se suoritti sähköauton kokeilun kesän aikana yhteistyössä yhdysvaltalaisten toimitusketjukumppaneidensa kanssa:

Kustannustehokkuus

Tesla Semin kaltaisilla sähkökuorma-autoilla on muitakin etuja kuin ympäristönäkökohdat. Mahdolliset kustannussäästöt tulivat esiin myös kokeilussa. Semin käyttökustannukset voivat olla vain 0,15 dollaria mailia kohti, kun keskimääräinen energiankulutus on 1,7 kWh mailia kohti. Tämä mahdollistaa sen, että logistiikkayritykset voivat alentaa toimintakustannuksiaan merkittävästi. DHL:lle tämä merkitsee mahdollisuutta pienentää polttoainekustannuksia merkittävästi palvelun laadusta tinkimättä.

DHL on innokas ottamaan Tesla Semi -mallin osaksi laivastoaan Yhdysvalloissa kokeilun onnistuttua hyvin. Yhtiö ilmoitti, että se aikoo jatkaa sähköauton käyttöä sen jälkeen, kun Tesla aloittaa suurten määrien tuotannon, jonka odotetaan tapahtuvan Nevadan Gigafactory- tehtaalla vuoteen 2026 mennessä. DHL:n puoliperävaunujen liiketoiminnan kehittämispäällikkö Graham Caroll korosti hyötysuhteen ja toimintasäteen parantamisen merkitystä.

Teslan kasvava läsnäolo markkinoilla

DHL ei ole ainoa yritys, joka on testannut Tesla Semiä. Kaliforniassa PepsiCo, toinen varhainen käyttäjä, hyödyntää jo ajoneuvoja. Teslan semi-insinööriosaston johtaja Dan Priestley kertoi lisätietoja Saksassa pidetyssä kuorma-autoalan kongressissa. The Semi -pilottilaivastolla on nyt ajettu yli 4,65 miljoonaa kilometriä, ja yksi kuorma-auto on yksinään ajanut 248 000 kilometriä vain 18 kuukaudessa. Tesla Semi on osoittanut luotettavuutensa käytännön käytössä 95 prosentin käyttöasteella, joka sisältää sekä suunnitellut että suunnittelemattomat huollot.

Vaikka DHL:n kokeilu toteutettiin Yhdysvalloissa, yhtiö toimii merkittävästi Euroopassa. Tuotannon lisääntyessä tulevina vuosina Teslalla on jo suunnitelmia Semin lanseeraamiseksi Euroopan markkinoille.

Ev-kuorma-autojen teknologia kehittyi merkittävästi DHL:n Tesla Semi -kokeilun myötä. Sähköajoneuvo osoitti kykynsä vetää suuria kuormia, kulkea pitkiä matkoja ja säilyttää energiatehokkuutensa reilusti yli odotusten. DHL:n kaltaiset yritykset tulevat todennäköisesti näyttämään tietä siirtymisessä sähkökuorma-autoihin tuotannon lisääntyessä, mikä tasoittaa tietä taloudellisemmalle ja ympäristöystävällisemmälle tulevaisuudelle logistiikassa.

Vastaa