Social Media
Light
Dark

Tesla åtgärdar långvarigt visualiseringsfel i FSD

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Tesla har löst en ihållande bugg i sitt visualiseringssystem Full Self-Driving (FSD). De omgivande bilarna på skärmen skulle “jittera” eller hoppa över körfälten snarare än att gå smidigt på grund av detta problem, som hade funnits i mer än fyra år. Experter och Tesla-anhängare har redan lagt märke till uppdateringen. Det sätt på vilket omgivande fordon visades på FSD-skärmen var den främsta källan till problemet. Det verkade som om bilarna skakade eller hoppade snarare än att köra förbi smidigt. Detta orsakade visuell distraktion, särskilt för användare som ofta använde FSD-funktionen.

Problemet är dock fortfarande en uppenbar svaghet i systemets sätt att visa bilder, även om användarna kanske har vant sig vid det med tiden. Många hade varit likgiltiga inför problemet eftersom de hade vant sig vid det.

Betydelsen av korrigeringen

Problemlösningen för FSD v12.5.6 ingick inte i Teslas release notes för den senaste programuppgraderingen 2024.32.30. Men Tesla-ägare märkte förändringen direkt. Välkända FSD-testare, som @AIDRIVR, publicerade sina resultat på X och visade upp mer flytande bilåtergivningar.

Elluswamy gav inga detaljer om orsaken till felet eller hur det åtgärdades, även om det är mer troligt att korrigeringen förbättrar användarupplevelsen än att den har en omedelbar effekt på FSD-prestanda. En mer sömlös visning ger användaren större förtroende för systemet.

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Begränsat till HW4/AI4-bilar för tillfället

Just nu är det bara HW4/AI4-fordon utrustade med Teslas senaste hårdvara som har fått denna uppgradering. Det är okänt om reparationen skulle fungera med äldre hårdvaruversioner med Intel MCU, till exempel HW3/AI3. Tesla har ännu inte angett om dessa fordon kommer att få samma sömlösa visuella uppdatering. Men så småningom kommer Tesla sannolikt att tillämpa denna patch på alla fordon som uppfyller kraven.

Teslas ansträngningar för att öka FSD-adoptionen

Tesla har också presenterat en ny 0% finansieringsavtal i USA men med en fångst. Köpare måste dessutom köpa Teslas 8,000 XNUMX $ Full Self-Driving-paket för att vara berättigade till den subventionerade räntan. Antagandegraden för FSD, som fortfarande är lägre än förväntat, verkar vara målet för denna strategi.

I motsats till VD Elon Musks tidigare påstående är sanningen att FSD inte kommer att få Tesla-bilar att bli “uppskattande tillgångar” Tesla sänkte nyligen priset på FSD till $ 8,000 även om det tidigare hade nått $ 15,000, vilket minskade fordonets värde.

Även om det kanske inte verkar som ett stort steg framåt för autonom körning, skulle det förbättra användarupplevelsen avsevärt att fixa visualiseringsfelet. Genom att förbättra FSD-displayens allmänna smidighet hjälper Tesla att vinna kundernas förtroende och förtroende. Små men betydande förbättringar som dessa öppnar dörren till helt autonoma körsystem när Tesla fortsätter att finslipa sin autonoma körteknik.

Lämna ett svar