Social Media
Light
Dark

Tesla verhelpt al lang bestaande visualisatiefout in FSD

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Tesla heeft een hardnekkige bug in zijn Full Self-Driving (FSD) visualisatiesysteem opgelost. De omringende auto’s op het scherm “schokten” of sprongen over de rijstroken in plaats van vloeiend te rijden als gevolg van dit probleem, dat al meer dan vier jaar bestond. Experts en Tesla-aanhangers hebben de update al opgemerkt. De manier waarop omliggende voertuigen werden weergegeven op het FSD-scherm was de belangrijkste bron van het probleem. De auto’s leken te schokken of te springen in plaats van vloeiend voorbij te rijden. Dit leidde tot visuele afleiding, vooral voor gebruikers die de FSD-functie vaak gebruiken.

Het probleem blijft echter een duidelijk zwak punt in de manier waarop het systeem beelden weergeeft, hoewel gebruikers er na verloop van tijd misschien aan gewend zijn geraakt. Velen waren onverschillig over het probleem omdat ze eraan gewend waren geraakt.

De betekenis van de oplossing

De probleemoplossing voor FSD v12.5.6 was niet opgenomen in Tesla’s release notes voor de meest recente 2024.32.30 software-upgrade. Maar Tesla-eigenaars merkten de verandering meteen op. Bekende FSD-testers, zoals @AIDRIVR, publiceerden hun resultaten op X en lieten vloeiendere renderingen van auto’s zien.

Elluswamy gaf geen details over de oorzaak van de bug of hoe deze is verholpen, maar het is waarschijnlijker dat de oplossing de gebruikerservaring verbetert dan dat het een direct effect heeft op de prestaties van FSD. Een meer naadloze weergave geeft de gebruiker meer vertrouwen in het systeem.

Tesla Fixes Long-Standing Visualization Bug in FSD

Voorlopig beperkt tot HW4/AI4 auto’s

Op dit moment hebben alleen HW4/AI4-auto’s die zijn uitgerust met de meest recente hardware van Tesla deze upgrade ontvangen. Het is onbekend of de reparatie zou werken met oudere hardwareversies met Intel MCU’s, zoals HW3/AI3. Tesla heeft nog niet aangegeven of deze voertuigen dezelfde naadloze visuele update zullen ontvangen. Maar uiteindelijk zal Tesla deze patch waarschijnlijk toepassen op alle voertuigen die aan de eisen voldoen.

Tesla’s inspanningen om FSD-adoptie te stimuleren

Tesla heeft ook een nieuwe 0% financieringsdeal onthuld in de VS, maar met een addertje onder het gras. Kopers moeten Tesla’s Full Self-Driving-pakket van $8.000 bijkopen om in aanmerking te komen voor het gesubsidieerde tarief. De adoptiegraad van FSD, die nog steeds lager is dan verwacht, lijkt het doel te zijn van deze strategie.

In tegenstelling tot wat CEO Elon Musk eerder beweerde, is de waarheid dat FSD er niet voor zal zorgen dat Tesla-auto’s “waardevermeerderende activa” worden Tesla heeft onlangs de prijs van FSD verlaagd naar $8.000, hoewel deze eerder $15.000 bedroeg, waardoor de waarde van het voertuig daalde.

Hoewel het misschien geen grote stap voorwaarts lijkt voor autonoom rijden, zou het oplossen van de visualisatiefout de gebruikerservaring enorm verbeteren. Het verbeteren van de algemene gladheid van het FSD-scherm helpt Tesla om het vertrouwen van klanten te winnen. Kleine maar significante verbeteringen zoals deze openen de deur naar volledig autonome rijsystemen terwijl Tesla zijn autonome rijtechnologieën blijft verfijnen.

Geef een reactie