Social Media
Light
Dark

De nieuwste software-update van Tesla: een tegenslag voor kampeerders

A Setback for Campers A Setback for Campers

Tesla heeft in zijn laatste software-update een functie geïntroduceerd die gevolgen heeft voor kampeerders. Veel mensen, vooral degenen die afhankelijk zijn van de functies van Tesla terwijl ze genieten van het buitenleven, zijn verward en boos over deze verandering. Hier volgt een uitleg van wat er is gebeurd. Tesla 2024.32 Software Update is nu beschikbaar. Een voor de hand liggende wijziging is de onmogelijkheid om de 12- en 16-volt stopcontacten te gebruiken zonder dat er iemand in de auto zit.

Uitleg van de update

In het verleden konden kampeerders erop vertrouwen dat hun Tesla hun gadgets bleef opladen nadat ze waren vertrokken. De laatste update beperkt dit gemak. Stopcontacten zijn nu ontoegankelijk tenzij de auto bezet is of de Camp Mode is ingeschakeld. Deze aanpassing is onhandig voor kampeerders die hier afhankelijk van zijn. Voorheen was het eenvoudig om kampeerapparaten zoals koelkasten van stroom te voorzien omdat deze stopcontacten actief bleven, zelfs als de auto leeg was. Het inschakelen van de Camp Mode is de enige manier om de stopcontacten actief te houden.

Voor Tesla-eigenaren die graag gaan kamperen, heeft de update problemen opgeleverd. Tijdens het kamperen laten mensen hun auto vaak uren achter elkaar staan. Als er geen passagiers aanwezig zijn, lopen kampeerders nu het risico dat hun eten bederft of dat hun belangrijke gadgets geen stroom krijgen.

Sentry Mode voorziet de stopcontacten niet langer van stroom

De Sentry Mode wordt vaak ingeschakeld door Tesla-eigenaars om hun auto in de gaten te houden tijdens het kamperen. Deze functie houdt de lokale fauna in de gaten en helpt diefstal te voorkomen. Maar de nieuwste versie neemt ook een van de belangrijkste voordelen voor kampeerders weg: het schakelt de stopcontacten in Sentry Mode uit.

Hoewel het behoud van de levensduur van de batterij prioriteit heeft, hangt er een prijskaartje aan deze aanpassing. Er zijn momenteel minder manieren voor kampeerders om de elektriciteit in hun apparaten op peil te houden zonder in hun auto te blijven. Tesla’s methode was voorheen effectief, dus het lijkt erop dat de aanpassing meer problemen zal veroorzaken dan oplossen.

De verwarring achter de verandering

Er zijn zorgen over de keuze om stopcontacten in auto’s uit te schakelen terwijl er niemand in zit. De eigenaren vinden dat deze wijziging onnodig was. Tesla heeft deze actie mogelijk genomen om onnodig stroomverbruik te verminderen en de levensduur van de batterij te verlengen. Maar er lijken geen voordelen aan deze keuze te zitten voor degenen die in hun auto kamperen.

Verzoek om een oplossing

Mensen die kamperen dringen er bij Tesla op aan om deze update ongedaan te maken. Ze zijn van mening dat de aanpassing in echte kampeersituaties de functionaliteit van hun EV’s aantast. Een cruciale vereiste is om de auto een paar uur achter te kunnen laten zonder je zorgen te maken dat de essentiële apparaten geen stroom meer krijgen.

Eigenaars dringen er bij Tesla op aan om de upgrade te heroverwegen, of op zijn minst een alternatief aan te bieden. Om de vrijheid te behouden die kampeerders genoten vóór de verschuiving, kan dit een mechanisme omvatten dat stopcontacten actief houdt, zelfs als er niemand in de auto zit.

De laatste update van Tesla heeft kamperen minder handig gemaakt. De keuze om de 12- en 16-volt stopcontacten uit te schakelen als de auto leeg is, heeft het moeilijker gemaakt voor gebruikers om hun EV buiten te gebruiken. De tijd zal leren of Tesla naar zijn gemeenschap luistert en een oplossing vindt nu eigenaars een ommekeer eisen.

Geef een reactie