Social Media
Light
Dark

Starlink ylittää 4 miljoonaa käyttäjää ja tekee yhteistyötä Air Francen kanssa

Starlink Surpasses 4 Million Users and Partners with Air France

SpaceX:nStarlink on ylittänyt 4 miljoonan käyttäjän rajan yli 100 maassa, mikä on merkittävä virstanpylväs. Tämä saavutus osoittaa, kuinka nopeasti Starlink on kasvanut tärkeäksi nopeiden internetpalvelujen tarjoajaksi erityisesti maaseudulla ja heikosti palvelevilla alueilla. Tämän kasvun lisäksi Air France on tehnyt Starlinkin kanssa yhteistyötä keksiäkseen uudelleen Wi-Fi-palvelunsa aluksella. Vuodesta 2025 alkaen Starlinkin matalalla maan kiertoradalla olevien satelliittien avulla Air France voi tarjota matkustajille ilmaisen, huippunopean Wi-Fi-yhteyden, joka tarjoaa vertaansa vailla olevan yhteyden lennon aikana.

Starlinkin ennennäkemätön kasvu

Starlinkin nopea kasvu on ollut merkittävä kohokohta satelliitti-internet-alalla. Lyhyessä ajassa palvelu on saavuttanut hämmästyttäviä virstanpylväitä. SpaceX käynnisti Starlinkin vuonna 2019 tarjotakseen vähäosaisille ja eristyksissä oleville yhteisöille nopean internetin. Yli 100 maata ja yli 4 miljoonaa asiakasta, joten siitä on tullut nykyään maailmanlaajuinen voimanpesä.

Maailmanlaajuisen ulottuvuuden laajentaminen

Starlinkin tilaajakanta on kasvanut Yhdysvaltojen maaseudulta Euroopan, Aasian ja Etelä-Amerikan maihin ja jopa osaan Afrikkaa. Palvelun vetovoimatekijä on sen kyky tarjota nopeita ja matalan viiveen internet-yhteyksiä alueilla, joilla ei ole perinteistä infrastruktuuria. Nykyään käytössä on tuhansia matalalla Maan kiertoradalla (LEO) sijaitsevia satelliitteja, joten Starlinkin jatkuvasti laajeneva verkko on mahdollistanut yrityksen maailmanlaajuisen toiminnan. SpaceX laukaisi onnistuneesti yli 5 000 satelliittia vuoden 2023 loppuun mennessä ja perusti maailman suurimman satelliittikonstellaation.

Starlinkin kohtuuhintaisuus on merkittävä tekijä sen laajentumisessa. Vähäisen viiveen ja suurten datanopeuksien ansiosta Starlink on edullisempi vaihtoehto kuin muut satelliitti-internetpaketit. Yritys on myös luonut käyttäjäpäätelaitteita, jotka ovat pieniä ja yksinkertaisia, jotta asiakkaat voivat koota ne itse, mikä avaa sen monille käyttäjille ilman, että se vaatii asiantuntijan asennusta.

Vastaaminen yhteyksien kasvavaan kysyntään

Starlink on ottanut merkittävän osan markkinoista, kun luotettavan ja nopean internetin kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti. COVID-19-pandemia toi esiin, miten tärkeää yhteydet ovat erityisesti verkko-opiskelun, etätyön ja etälääketieteen palvelujen kannalta. Starlink-verkko on olennaisen tärkeä digitaalisen kuilun kuromisessa umpeen, koska se tarjoaa laadukkaan internetin syrjäisille ja eristyksissä oleville alueille.

Bastropin tehdas ja piirilevyjen tuotanto

Starlinkin käyttäjäpäätelaitetehdas, joka sijaitsee Bastropissa, Texasissa, on yksi Starlinkin menestyksen tärkeimmistä osatekijöistä. Noin miljoona neliömetriä käsittävässä tehtaassa valmistetaan Starlinkin asiakkaiden tarvitsemat laitteistot. SpaceX aikoo valmistaa painettuja piirilevyjä Bastropissa osana tämän laitoksen jatkuvaa laajentamista. Gwynne Shotwell totesi, että SpaceX aikoo kilpailla Taiwanin ja muiden Kaakkois-Aasian maiden kanssa piirilevyjen valmistuksessa, jotta se hallitsisi Yhdysvaltojen markkinoita tehokkuuden osalta.

Tekemällä Bastropista maan suurimman piirilevyjen valmistuslaitoksen SpaceX vakiinnuttaa asemansa merkittävänä toimijana teknologian valmistusteollisuudessa.

Parin viime vuoden aikana Starlink on saavuttanut useita merkittäviä virstanpylväitä. SpaceX:n toimitusjohtaja Gwynne Shotwell korosti hiljattain yrityksen edistymistä Texasin edustajainhuoneen kuulemistilaisuudessa.

Starlink yhdistää yli 4 miljoonaa ihmistä nopeaan internetiin 100 maassa, alueella ja monilla muilla markkinoilla.

Kiitos kaikille asiakkaillemme ympäri maailmaa!

Starlink Cellular aloittaa toimintansa

Starlink ja T-Mobile valmistautuvat ottamaan käyttöön Starlink Cellularin ja sen internetverkon. Tämä uusi palvelu mahdollistaa satelliittipohjaisen matkapuhelinverkon kattavuuden ja yhdistää paikat, joissa ei ole perinteisiä matkapuhelinmastoja. Suunnitelmissa on asettaa 300 matkapuhelinsatelliittia kiertoradalle, kun nykyisin niitä on 192. T-Mobilen toimitusjohtajan Mike Sievertin mukaan Starlink Cellular -palvelun beta-käynnistyksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2024 lopulla tai vuoden 2025 alussa.

Starlinkin matalan maan kiertoradan teknologia

Muutoksen ydin on Starlinkin innovatiivinen teknologia. Starlink käyttää satelliittiryhmää, joka kiertää vain 550 kilometrin korkeudella Maan yläpuolella, toisin kuin tavallinen satelliitti-internet, joka on riippuvainen yhdestä geostationaarisesta satelliitista 35 786 kilometrin korkeudella Maan yläpuolella. Verrattuna tavallisten satelliitti-internetpalvelujen yli 600 millisekunnin viiveeseen, tämä matala kiertorata vähentää viiveaikaa huomattavasti ja mahdollistaa nopeat ja yhtenäiset internetyhteydet, joiden viive on vain 25 millisekuntia.

Suuren kaistanleveyden toiminnot, kuten suoratoisto, verkkopelaaminen ja videokeskustelut, ovat riippuvaisia tästä matalan viiveen yhteydestä, jopa kaikkein syrjäisimmissä paikoissa.

Air Francen ja Starlinkin pelimerkkejä muuttava kumppanuus

Air France ottaa merkittävän askeleen parantaakseen Wi-Fi-kokemustaan lentokoneissa tekemällä yhteistyötä Starlinkin kanssa. Kun huippunopea Wi-Fi otetaan käyttöön kaikissa Air Francen lentokoneissa vuodesta 2025 alkaen, matkustajat saavat nauttia “maanpäällisen” yhteyden. Kaikki matkustajat matkustusluokasta riippumatta voivat tämän uuden palvelun ansiosta yhdistää useita laitteita, kuten tietokoneita, tabletteja ja älypuhelimia, maksutta.

Air Francen Flying Blue -palkkio-ohjelman asiakkaat voivat hyödyntää tätä palvelua kirjautumalla sisään. Sivustolla ne, joilla ei ole tiliä, voivat luoda sellaisen nopeasti. Matkoillaan asiakkaat voivat pelata videopelejä, katsella live-uutisia, nauttia elokuvista ja sarjoista sekä pitää yhteyttä perheeseen saumattoman yhteyden ansiosta.

Käyttöönotto ja siirtymäaika

Kesään 2025 mennessä Air France aikoo asentaa Starlinkin kaikkiin laivastonsa koneisiin, myös pienempiin suihkukoneisiin. Ilma-alukset, joissa ei ole Starlinkiä, tarjoavat perusyhteyspalvelua koko siirtymäkauden ajan. Flying Bluen jäsenet saavat ilmaisen Message Pass -viestipassin pikaviestejä varten, ja muut matkustajat voivat halutessaan maksaa päivitetystä tilauksesta, jolla he voivat käyttää enemmän internetpalveluja.

Näin Air France toimii edelläkävijänä lentoyhteyksien alalla ja tarjoaa asiakkailleen paremman kokemuksen ilman lisäkustannuksia.

United Airlines ja muut lentoyhtiökumppanuudet

Starlinkin teknologisista edistysaskelista ei hyödy vain Air France. Starlink on tehnyt yhteistyötä useiden muiden lentoyhtiöiden kanssa tarjotakseen nopean Wi-Fi-yhteyden lennoillaan, kuten United Airlines, Hawaiian Airlines ja Qatar Airways. Erityisesti United Airlines aikoo asentaa Starlinkin yli 1 000 lentokoneeseen, mikä tekee siitä yhden alan suurimmista sopimuksista.

Luotettavan ja nopean internetyhteyden lisääntyvä tarve lentämisen aikana näkyy näissä yhteistyösopimuksissa, jotka tarjoavat asiakkaille paremman lentokokemuksen.

Starlinkin edistysaskeleet ilmassa ja maassa ovat johtaneet siihen, että maailmanlaajuisten internetyhteyksien maisema on nopeasti muuttumassa. Matkustivatpa käyttäjät sitten mantereiden yli 35 000 jalan korkeudessa tai syrjäisillä maaseutualueilla, he voivat nyt pitää yhteyttä tavalla, jota ei aiemmin voitu kuvitella. Starlink johtaa Air Francen kanssa lennon sisäisen Wi-Fi-yhteyden mullistamista, ja se on saavuttanut 4 miljoonaa asiakasta maailmanlaajuisesti. Yritys muuttaa ihmisten tapaa olla yhteydessä toisiinsa.

Vastaa