Social Media
Light
Dark

Elon Musk auttaa Kiinaa taifuuni Bebincan tuhottua Shanghain

Elon Musk Helps China After Typhoon Bebinca Devastates Shanghai

Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtajaElon Musk on tarjonnut Kiinalle apua. Taifuuni Bebinca laskeutui Shanghaihin aiheuttaen laajoja häiriöitä. Suurimpana myrskynä yli 75 vuoteen se aiheutti kaupungissa valtavia evakuointeja ja tuhoja. Elon Musk mobilisoi välittömästi Teslan tiiminsä auttamaan apua tarvitsevia.

Taifuuni Bebincan vaikutukset

Taifuuni Bebinca tuhosi Shanghain. Se perui lentoja, sulki valtateitä ja sai tuhannet asukkaat lähtemään. Myrskyn voimakkuus oli ennennäkemätön; se oli voimakkain Shanghaihin iskenyt myrsky sitten vuoden 1949. Rannikkoalueilla koettiin katastrofaalisia tulvia, ja voimakkaat puuskat kaatoivat puita ja mainostauluja.

Shanghai piiritettynä

Kun taifuuni Bebinca saapui maihin, Shanghaissa vallitsi ennennäkemätön hätätila. Lähes 25 miljoonan asukkaan kaupunkia koettelivat rankkasateet ja myrskytuulet, jotka aiheuttivat laajoja häiriöitä. Viranomaiset antoivat välittömästi punaisen hälytyksen ja kehottivat kansalaisia pysymään sisätiloissa turvallisuuden vuoksi. Julkinen elämä pysähtyi, ja yritykset, koulut ja jopa Disneyland Shanghain kaltaiset tunnetut turistikohteet jouduttiin sulkemaan.

Evakuoinnit ja tulvat

Rannikon asukkaat joutuivat kärsimään myrskyn koko voimasta, ja pelkästään Chongmingista evakuoitiin noin 9 000 ihmistä. Kaupungin tulvantorjuntaviranomaiset saivat runsaasti ilmoituksia vahingoista, kuten kaadetuista puista ja tuhoutuneista mainostauluista. Jopa ruuhka-aikaan kaupungin kaduilla oli outoa hiljaisuutta. Varotoimenpiteenä kaikki julkinen liikenne, mukaan lukien laivat, junat ja bussit, pysäytettiin.

Lentokentät ja satamat suljettu

Myrsky aiheutti häiriöitä myös lentoliikenteessä. Shanghain suurimmat lentokentät peruivat kaikki lennot, ja tuhannet matkustajat jäivät jumiin. Lauttaliikenne lopetettiin, ja kaupungin satamat pysähtyivät, mikä haittasi tavaroiden ja ihmisten kulkua. Shanghain ikoninen horisontti katosi paksun sumun ja rankkasateen alle. Maailmanlaajuinen talousmetropoli Shanghai joutui yhden historian voimakkaimman myrskyn kohteeksi.

Muskin kehotus toimintaan

Elon Musk toimi nopeasti vahinkojen jälkeen. Hän antoi X:ssä (aiemmin Twitterissä) julkisen lausunnon, jossa hän ilmaisi huolensa Shanghaista. Musk pyysi Teslan Shanghain henkilökuntaa auttamaan avustustoimissa. Tämä oli suuri liike, joka osoitti yhtiön omistautumista luonnonkatastrofien vahingoittamien henkilöiden auttamiseen.

“Shanghai koki juuri voimakkaimman taifuunin 75 vuoteen! Parhaat toivotukset Shanghain sitkeille ja kekseliäille ihmisille. Olen pyytänyt Tesla Shanghain tiimiämme auttamaan kaikkia hädässä olevia parhaan kykymme mukaan” – Musk.

Elon Musk: Teslan vastaus

Tesla Shanghain tiimi oli nopea auttamaan. Muskin ohjeistus korosti paikallisten yhteisöjen tukemisen merkitystä. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Tesla astui avuksi onnettomuuden jälkeen. Yhtiöllä on ollut tapana lahjoittaa resursseja, kuten aktivoida ilmaisia Supercharger-verkkoja vastauksena katastrofeihin.

Taifuuni Bebincan jälkimainingeissa

Myrsky aiheutti Shanghaissa kaaosta, kun lentokoneet pysähtyivät, julkinen liikenne keskeytyi ja asukkaat joutuivat jäämään koteihinsa. Teslan kaltaisten yritysten ja kunnanhallitusten ponnistelujen ansiosta toipumistoimet olivat kuitenkin käynnissä. Muskin ehdotus osoitti, miten suuryritykset voivat osallistua katastrofiapuun.

Elon Muskin nopea reagointi Shanghain tilanteeseen on esimerkki kasvavasta trendistä, jossa yritykset astuvat esiin hädän hetkellä. Taifuuni Bebinca oli karu muistutus luonnon voimasta, mutta Muskin toimet auttoivat minimoimaan myrskyn vaikutukset. Teknologiajätit Tesla ja SpaceX ovat antaneet erinomaisen esimerkin siitä, miten ne voivat osallistua humanitaarisiin asioihin.

Vastaa