Social Media
Light
Dark

Sikkerhedsrisici ved forlængerledninger til Tesla Supercharger fremhævet

Tesla Supercharger Extension Cords Safety Risks Highlighted

En Tesla Super charger-forlængerledning har for nylig fået opmærksomhed som en mulig løsning på problemet med placering af opladningsporte, som ikke-Tesla-elbiler (EV’er) støder på. Efterhånden som Teslas Supercharger-netværk udvides til at omfatte andre elbiler, har variationer i portens placering skabt parkeringsproblemer. Mens nogle anbefaler at bruge forlængerledninger som en løsning, har Teslas chefingeniør, Wes Morrill, udtrykt stor bekymring over de sikkerhedsproblemer, der er forbundet med denne tilgang.

Hvorfor Supercharger-forlængerledninger overvejes

Udvidelsen af Teslas Supercharger-netværk til ikke-Tesla elbiler gav en uforudset udfordring. Mange elbiler har opladningsporte forskellige steder i modsætning til Tesla-biler, som har en bagpå i førersiden. Det skaber problematiske parkeringssituationer, hvor ikke-Tesla-elbiler ofte optager to opladningspladser.

For at løse dette problem anbefaler nogle entusiaster at bruge forlængerledninger. Disse ledninger kan gøre det muligt for ikke-Tesla elbiler at nærme sig superladeren uden at skulle parkere akavet.

Sikkerhedsbekymringer rejst af Teslas ledende ingeniør

Teslas Cybertruck-chefingeniør, Wes Morrill, har advaret mod at bruge forlængerledninger ved Superchargers. Han har identificeret forskellige farer ved NACS-forlængerledninger (North American Charging Standard). Morrill siger, at disse forbindelser kan forårsage overophedning og kortslutninger i jævnstrømsforsyningen.

Morrill sagde, at han har været vidne til adskillige situationer, hvor forlængerledninger fik kabler til at overophede, hvilket resulterede i skadelige forhold. Det sker, fordi forlængerledningen slukker for den sikkerhedsfunktion, der er indbygget i Supercharger-kablerne, og som registrerer temperaturen og reducerer strømmen efter behov. Det siger han:

Jeg vil anbefale, at man IKKE bruger en forlængerledning på en supercharger (eller en hvilken som helst DC-ladestation med et væskekølet kabel). Jeg har set flere eksempler på, at kablet er blevet overophedet og har kortsluttet DC /-.

Konsekvenser af at miste temperaturkontrol

Laderkablernes vigtigste sikkerhedsaspekt er deres evne til at registrere temperaturen. Når ledningerne overophedes, afbryder kompressoren strømmen for at undgå skader eller ulykker. Men denne temperaturkontrolmetode fungerer ikke med forlængerledninger.

Morrill sagde, at en udvidelse øger mængden af varme og antallet af forbindelsespunkter, hvilket gør overophedning mere sandsynlig. Det er praktisk talt umuligt at kontrollere temperaturen i en forlængerledning uden væskekøling, som bruges i almindelige Supercharger-kabler.

“Der er en temperaturmåling i håndtaget, og kompressoren nedreguleres baseret på den temperatur. Med forlængerkablet forsvinder den sikkerhed. Oven i købet tilføjes et ekstra kryds, som genererer varme, hvilket gør tingene værre,” skrev Morrill i et indlæg på X.

Teslas tilgang til opladningssikkerhed

Tesla har altid prioriteret sikkerhed i sine køretøjer og opladningsinfrastrukturer. Derfor har virksomheden tidligere advaret mod at bruge nogle standardmetoder til at ændre opladningsydelsen. For eksempel har Tesla opfordret bilister til ikke at bruge et vådt håndklæde på et NACS-håndtag for at få mere strøm ind i køretøjet, hvilket kan forårsage overophedning. Virksomhedens ingeniører udvikler alle komponenter i Supercharger-systemet, inklusive ledningslængden, for at sikre maksimal sikkerhed og pålidelighed. Ledningsforlængelse ved hjælp af en forlængerledning fra eftermarkedet kan bringe dette design i fare og udgøre nye farer.

Fremtiden for Supercharger-kabler

Tesla arbejder på længere ledninger til Supercharger V4 stalling. Disse længere ledninger vil løse problemet med ikke-Tesla elbiler, der har brug for ekstra rækkevidde uden at kræve en forlængerledning. Hovedparten af Supercharger-stationerne bruger dog fortsat V3-bokse, som ikke tilbyder den samme fleksibilitet i kabellængden.

Selvom forlængerledninger kan være en praktisk løsning til opladning af ikke-Tesla-biler ved Superchargers, kender Teslas ingeniører de potentielle sikkerhedsproblemer. Overophedning, tab af temperaturkontrol og tilførsel af varme ved krydsningspunkter gør brugen af disse ledninger til en stor risiko. Tesla fokuserer på at bygge sikre og effektive opladningssystemer; derfor vil brug af forlængerledninger sandsynligvis blive frarådet.

Skriv et svar