Social Media
Light
Dark

Tesla planerar att öka Semi-leveranserna till PepsiCo

Tesla Plans to Ramp Up Semi Deliveries to PepsiCo

Tesla ökar sina försök att öka Tesla Semi-leveranserna till PepsiCo, dess huvudkund, som förberedelse för volymproduktionen av den elektriska semitrucken. Tesla Semi, som presenterades 2017 med ett första produktionsmål för 2019, har försenats flera gånger, med begränsad tillverkning som börjar i slutet av 2022. Trots dessa hinder börjar den unika eldrivna lastbilen påverka verksamheten, med PepsiCo i spetsen som den primära operatören av detta banbrytande fordon.

Tidiga kunder och begränsad produktion

Tesla och PepsiCo har använt Tesla Semi internt i över ett år. Andra kunder har nyligen börjat använda elektriska semitruckar. Martin Brower och Sysco sågs använda semitruckarna förra månaden. Dessutom har Walmart och Costco börjat testa fordonet.

Trots dessa nya kunder är produktionsvolymen fortfarande låg. Företaget utökar sin Gigafactory Nevada för att rymma en tillverkningslinje med hög volym. Volymtillverkning är planerad till slutet av nästa år, med utökade kundleveranser förväntade 2026.

PepsiCo: Teslas huvudkund

PepsiCo är fortfarande Tesla Semis primära kund. Dan Priestley, chef för Semi-programmet, talade på ACT Expo om programmets nuvarande status. Han betonade att Semi har en dedikerad elektrisk plattform, vilket skiljer den från äldre lastbilstillverkare.

Tesla Semi har en räckvidd på 500 mil och stödjer laddning med megawatt. Det möjliggör driftsparitet mellan diesel- och elektriska lastbilar. Kunderna kan ersätta en diesellastbil med en Semi utan att behöva ytterligare bilar. Priestley uppgav att PepsiCos flotta av Tesla Semi i genomsnitt är 1,7 kilowattimmar per mil, även med tunga dryckeslaster.

“Vad detta gör är att det låser upp den operativa ekvivalensen mellan diesel och el. Det finns inget av de här förhållandena som krävs för att extra eldrivna lastbilar ska kunna utföra samma mängd arbete som dieseldrivna. De kan byta en mot en i driften.”

Åtagande om laddningsinfrastruktur

Priestley försäkrade branschen om Teslas engagemang för laddningsinfrastruktur. Trots de senaste nedskärningarna i laddningsteamet avser det att investera över 500 miljoner dollar i nya supercharger-platser i år. Organisationen är fast besluten att erbjuda en pålitlig laddningslösning för stora lastbilar.

“För att vara mycket tydlig är laddning kärnan för Tesla. I år investerar vi mer än 500 miljoner dollar i nya superladdningsstationer och utökar nätverket. Vi är fast beslutna att ge våra kunder en fantastisk superladdningsupplevelse, och vi kommer att utvidga exakt samma tankegång till den tunga sidan också. Vi kommer att se till att varje fordon vi levererar har en laddningslösning som kan komma i en mängd olika varianter.”

Tesla: Kommande leveranser och framtidsplaner

Tesla har redan installerat Megachargers på PepsiCo-platser. Ett offentligt nätverk som kan jämföras med Supercharger-nätverket utvecklas dock. Priestley sa att Tesla avser att skicka ytterligare 50 Semi-fordon till PepsiCo före produktionsrampen. Högvolymleveranser till ytterligare kunder förväntas inte förrän 2026, över tio år efter lastbilens debut.

Tesla: Framgången med PepsiCo:s pilotprogram

PepsiCo Tesla Semi-pilotexperimentet var framgångsrikt. PepsiCo:s flotta med 21 Tesla Semi överträffade förväntningarna i verklig prestanda. Under North American Council for Freight Efficiency’s Run on Less-evenemang överträffade Tesla Semi sina konkurrenter när det gäller dagliga körda mil.

I motsats till vad många tror transporterade PepsiCo:s Semis stora dryckeslaster, inte bara lätta föremål som chips. Under Run on Less-evenemanget körde en Tesla Semi 1 076 mil på en enda dag, inklusive tre snabbladdningsstopp. De flesta av dessa mil kördes med en bruttovikt som låg nära gränsen på 82 000 pund för utsläppsfria lastbilar i klass 8.

Tesla förbereder sig för att öka sin semileverans till PepsiCo samtidigt som man ökar sin produktionskapacitet. Trots förseningarna har Semi uppvisat utmärkt prestanda och driftseffektivitet. I takt med att Tesla investerar i laddningsinfrastruktur och ökar tillverkningen förväntas elfordonet få en betydande inverkan på den tunga transportbranschen fram till 2026.

Lämna ett svar