Social Media
Light
Dark

Tesla aikoo lisätä Semi-toimituksia PepsiColle

Tesla Plans to Ramp Up Semi Deliveries to PepsiCo

Tesla tehostaa pyrkimyksiään lisätä Tesla Semi -toimituksia pääasiakkaalleen PepsiColle valmistautuakseen sähköisen puoliperävaunun volyymituotantoon. Tesla Semi, joka esiteltiin vuonna 2017 ja jonka alkuperäinen tuotantotavoite oli vuonna 2019, on viivästynyt useita kertoja, ja sen rajoitettu valmistus alkaa vuoden 2022 lopulla. Näistä esteistä huolimatta ainutlaatuinen sähköinen kuorma-auto alkaa vaikuttaa liiketoimintaan, ja PepsiCo on edelläkävijä tämän huippuluokan ajoneuvon pääasiallisena käyttäjänä.

Varhaiset asiakkaat ja rajoitettu tuotanto

Tesla ja PepsiCo ovat käyttäneet Tesla Semiä sisäisesti yli vuoden ajan. Muut asiakkaat ovat hiljattain aloittaneet sähkökäyttöisten puoliperävaunujen käytön. Martin Browerin ja Syscon nähtiin hyödyntävän puoliperävaunuja viime kuussa. Lisäksi Walmart ja Costco ovat alkaneet testata ajoneuvoa.

Näistä uusista asiakkaista huolimatta tuotantomäärä on edelleen pieni. Yritys on laajentamassa Gigafactory Nevadaa suuren volyymin tuotantolinjan mahdollistamiseksi. Volyymivalmistuksen on määrä alkaa ensi vuoden lopulla, ja laajennettuja asiakastoimituksia odotetaan vuonna 2026.

PepsiCo: Teslan tärkein asiakas

PepsiCo on edelleen Tesla Semin tärkein asiakas. Semiohjelman johtaja Dan Priestley puhui ACT Expossa ohjelman nykytilasta. Hän korosti, että Semi-mallilla on oma sähköinen alusta, mikä erottaa sen perinteisistä kuorma-autovalmistajista.

Tesla Semillä on 500 mailin toimintasäde ja se tukee megawattilatausta. Se mahdollistaa toiminnallisen tasavertaisuuden diesel- ja sähkökuorma-autojen välillä. Asiakkaat voivat korvata dieselkuorma-auton Semi-mallilla ilman, että he tarvitsevat lisää autoja. Priestley totesi, että PepsiCon Tesla Semi -kalusto kuluttaa keskimäärin 1,7 kilowattituntia mailia kohden, vaikka juomia kuormataankin runsaasti.

“Tämä avaa diesel- ja sähkökäyttöisten ajoneuvojen toiminnallisen vastaavuuden. Ei ole mitään sellaisia suhdelukuja, että tarvitaan ylimääräisiä sähkökuorma-autoja, jotka tekevät saman määrän työtä kuin dieselit. Ne voidaan vaihtaa yksi yhteen toiminnassa.”

Latausinfrastruktuuria koskeva sitoumus

Priestley vakuutti teollisuudelle Teslan sitoutumisesta latausinfrastruktuuriin. Huolimatta latausryhmän viimeaikaisista leikkauksista se aikoo investoida tänä vuonna yli 500 miljoonaa dollaria uusiin supercharger-paikkoihin. Organisaatio on sitoutunut tarjoamaan luotettavan latausratkaisun suurille kuorma-autoille.

“Lataus on Teslalle erittäin tärkeää. Tänä vuonna investoimme yli 500 miljoonaa dollaria uusiin supercharger-asemiin ja laajennamme verkostoa. Olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme loistavan superlatauskokemuksen, ja aiomme laajentaa täsmälleen saman ajatuksen myös raskaiden hyötyajoneuvojen puolelle”. Aiomme varmistaa, että jokaiselle toimittamallemme ajoneuvolle on tuettu latausratkaisu, joka voi olla monenlainen.”

Tesla: Tesla: Tulevat toimitukset ja tulevaisuuden suunnitelmat

Tesla on jo asentanut Megachargereja PepsiCon toimipisteisiin. Supercharger-verkkoon verrattavaa julkista verkkoa ollaan kuitenkin kehittämässä. Priestleyn mukaan Tesla aikoo lähettää PepsiColle vielä 50 Semi -ajoneuvoa ennen tuotannon ramppia. Suuren volyymin toimituksia muille asiakkaille odotetaan vasta vuonna 2026, yli kymmenen vuotta kuorma-auton debyytin jälkeen.

Tesla: PepsiCon pilottiohjelman menestys

PepsiCon Tesla Semi -pilottikokeilu onnistui hyvin. PepsiCon 21 Tesla Semi -autosta koostuva autokanta ylitti odotukset käytännön suorituskyvyssä. North American Council for Freight Efficiency -järjestön Run on Less -tapahtumassa Tesla Semi ylitti aikalaisensa päivittäisten ajokilometrien osalta.

Toisin kuin yleisesti luullaan, PepsiCon Semis-ajoneuvot kuljettivat suuria juomakuormia, eivät vain kevyitä tavaroita, kuten sipsejä. Run on Less -tapahtuman aikana yksi Tesla Semi kulki yhden päivän aikana 1076 mailia, mukaan lukien kolme pikalatauspysähdystä. Suurin osa näistä kilometreistä ajettiin ajoneuvon kokonaispainolla, joka oli lähellä 82 000 kilon rajaa päästöttömille luokan 8 kuorma-autoille.

Tesla valmistautuu lisäämään semi-toimituksiaan PepsiColle samalla kun se lisää tuotantokapasiteettiaan. Viivästyksistä huolimatta Semi on osoittanut erinomaista suorituskykyä ja toiminnallista tehokkuutta. Kun se investoi latausinfrastruktuuriin ja lisää valmistusta, sähköauton odotetaan vaikuttavan merkittävästi raskaan liikenteen liiketoimintaan vuoteen 2026 mennessä.

Vastaa