Social Media
Light
Dark

Tesla nieuwe stemassistent

Tesla New Voice Assistant

Tesla bereidt zich voor op een baanbrekende update die de rijervaring van zijn klanten zou kunnen veranderen. In de meest recente software-update ontdekten Tesla-liefhebbers spannende hints over een toekomstige functie: een spraakassistent die door Tesla zelf wordt gebouwd. Deze onthulling heeft het enthousiasme van de community aangewakkerd, omdat Elon Musk al eerder op een dergelijke ontwikkeling heeft gezinspeeld.

Hints uit eerdere uitspraken van Elon Musk

De wensvan Elon Musk om een spraakassistent in Tesla-auto’s op te nemen is niet nieuw. Musk noemde het vooruitzicht van het gebruik van zijn AI-bedrijf, xAI, om een geavanceerde chatbot-ervaring te bieden in Tesla-auto’s. Hoewel de details schaars zijn, suggereren de codefragmenten dat Tesla’s spraakassistent zal worden geactiveerd door een wekwoord, vergelijkbaar met “Hey Siri” of “Hey Google” Dit betekent dat de auto altijd zal luisteren en klaar is om op commando’s te reageren.

De rol van Amazon Music en het verbeteren van de rijervaring met Tesla

Tesla biedt niet alleen een nieuw gemak door een ingebouwde spraakassistent te integreren, maar verandert ook fundamenteel de manier waarop bestuurders met hun auto omgaan. Spraakcommando’s zorgen ervoor dat handelingen die voorheen handmatig moesten worden ingevoerd, handsfree kunnen worden uitgevoerd, wat resulteert in een natuurlijkere en veiligere rijervaring.

Bovendien verbetert de ondersteuning voor het afspelen van Amazon Music de rijervaring. Met toegang tot een brede selectie van muziek, podcasts en audioboeken kunnen Tesla-bestuurders hun reizen als nooit tevoren personaliseren en gewone woon-werkritten omzetten in onderhoudende ervaringen.

De nieuwe functie werd opgemerkt door Tesla-hacker greentheonly in een recente X-post, die het aantal veranderingen onthulde die aanstaande zijn voor voertuigen in het hele portfolio van het bedrijf.

Andere (dan de release notes) dingen uit 2024.14.3

– Amazon muziek afspelen- begin van wat lijkt op “tesla stemassistent” die zou worden geactiveerd door een wakeword-? (Aka auto luistert er altijd naar), verteld door “Jenny Neutral” stem door Microsoft.

– green (@greentheonly) 1 mei 2024

Tesla ontwikkelt twee nieuwe wielontwerpen, “Wishbone”, verkrijgbaar in 19″ en 20″ maten.

– een ander type pack dat van invloed is op het gewicht (weet je nog dat LiFePo packs zwaarder zijn, maar geen extra capaciteit toevoegen? Nu is er een ander pack dat van invloed is op het gewicht in een andere mate)

– Wishbone wielen 19 en 20″ voor model 3 refresh pic.twitter.com/NxZ94LNADm

– green (@greentheonly) 1 mei 2024

Hoewel de exacte releasedatum voor deze functionaliteiten onbekend is, betekent de mogelijkheid van een spraakassistent van Tesla een aanzienlijke vooruitgang in de evolutie van de technologie in auto’s. Met Tesla’s niet-aflatende toewijding aan innovatie, kunnen klanten uitkijken naar een toekomst waarin hun auto’s anticiperen op elk verzoek door alleen hun stem te gebruiken. Blijf op de hoogte van meer ontwikkelingen terwijl Tesla de grenzen van de autotechnologie verlegt.

Geef een reactie